12 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 20 °C

De unge har brug for uddannelse

De unge har brug for uddannelse

Kvaliteten af uddannelserne falder år efter år, og det får mange unge til at springe fra undervejs.

Regeringen forsøger at hente billig udenlandsk arbejdskraft blandt andet til byggebranchen, men vores egne unge har problemer med at finde praktikplads.
FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

Uddannelse, uddannelse, uddannelse. Det kan ikke siges for tit, at det er forudsætningen for et godt, rigt og velfungerende Danmark.

Vi har ikke brug for skattelettelser på lystyachter og luksusbiler, mens vores egne unge går ledige.

Faktisk vil enhver politiker med garanti bakke op om det udsagn - også i den borgerlige blok. Alligevel har den borgerlige regering valgt konsekvent at skære ned på uddannelse via den fuldstændigt vilkårlige grønthøstermetode med to procent besparelse på alle offentlige områder – hvert år.

På den måde vil der om tre år blive brugt fire milliarder kroner mindre om året på uddannelse end vi gjorde i 2016. Sammenlagt bliver det til 20 milliarder kroner. Det hænger ganske enkelt ikke sammen.

Alt for mange får ikke en uddannelse efter grundskolen, og alt for mange falder fra på erhvervsuddannelserne, fordi kvaliteten af uddannelsen falder støt år efter år. 

Antallet af unge der afsluttede en faglært uddannelse, var sidste år det laveste siden 2005. Samtidig forsøger regeringen så at gøre det lettere at hente udenlandsk arbejdskraft til for eksempel byggebranchen, hvor vi lige nu har brug for alle de hænder, vi kan skaffe. 

De kan findes, hvis der bliver investeret i at uddanne vores unge – og at efteruddanne de lidt ældre generationer, som enten ikke har en uddannelse eller har brug for en ny.

Vi har ikke brug for skattelettelser på lystyachter og luksusbiler, og vi har heller ikke brug for billig arbejdskraft fra tredie verdenslande, mens vores egne unge går ledige og i skolepraktik.

Vi har brug for investeringer i de mennesker, der skal føre vores samfund videre, den ungdom der gerne vil, men som regeringen gør alt for at forhindre, at de lykkes med det.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. apr. 2019 - 08:21   11. apr. 2019 - 08:30

Læserbrev

af Allan Busk, formand for 3F Aalborg