17 Jul 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 12 °C

Hyldest til skønheden

Kunstnersammenslutningen Maj93

Hyldest til skønheden

Uanset smag, så er Maj93's udstilling 2019 i Helligåndshuset et visuelt overflødighedshorn - en hyldest til skønheden i en kold og mørk tid.

Lena Bidstrup har vævet dette billede på Maj93 udstillingen 2019.
FOTO: Lena Bidstrup
1 af 1

Midt i det sure vintervejr dukker kunstnersammenslutningrn Maj93 vanen tro op i det prægtige Helligåndshus på Strøget i København med godt humør og kulørte lamper. Maj93, der også går også under den stolte betegnelse "de røde kunstnere", består først og fremmest af en generation af kunstnere, der er født i første halvdel af fyrrerne, uddannet på Kunstakademiet, og som brød igennem som unge i slutningen af 60'erne og 70'erne.

De faste medlemmer har i år besøg af den DDR-uddannede Evelyn Mittmann og grafikeren Karen Serena.

Fælles for dem er, at de desuden alle vokset op med stor respekt for det kunstneriske håndværk, hvad enten det er maleri, grafik, billedtæpper eller figurer eller brugsting i stentøj eller porcelæn. Her er ingen fortænkte koncepter - kunsten som et tankeeksperiment på skrivebordet - kun legende og humørfyldt kunstnerisk aktivitet.

De faste medlemmer Hanne Erlandsen, Susanne Rubin, Lena Bidstrup, Christine Scherfig, Marianne Schepelern, Kirsten Antonie Sørensen, Buller Hermansen, Søren Birk Pedersen og Michael Ernst Pedersen har i år besøg af den DDR-uddannede Evelyn Mittmann og grafikeren Karen Serena.

Der er som altid masser af lyse toner og svingende farver på årets udstilling - som om kunstnerne i disse tider med Brexit, Trump og klimakrise har svært ved at bevare pessimismen.

"Kunst er skønhed" proklamerer Christina  Scherfig og tager glædesstrålende imod. Og skønheden er overalt, hvad enten man er til hendes egne fugle i skrappe farver, Marianne Scheperlelerns næsten svævende kvindefigurer, Lene Bidstrups delikat vævede kakler, Susanne Rubins vældige middelalderlige heste, Søren Birk Pedersens tynde, næsten vibrerende streg eller Buller Hermansens gedigne keramik. Man kan også vælge at gå ind og lade sig beruse i Michael Ernst Pedersens tunge pensel eller Kirsten Antonie Sørensens lette streg.

Uanset smag, så er Maj93's udstilling 2019 et visuelt overflødighedshorn - en hyldest til skønheden i en kold og mørk tid. Så har man mod og humør til at møde skønheden og glæden i øjenhøjde, så sner det lige nu og indtil på søndag i Helligåndshuet.

25. jan. 2019 - 09:56   25. jan. 2019 - 10:00

Kunstudstilling

Gert Poder
Anmelder
5

Kunstnersammenslutningen Maj93. Helligåndshuset på Strøget i København. Entré: 10 kr., Åben hver dag 10-18. Til søndag 27. januar.