22 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, dis, 11 °C

Det kan kun gå galt

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 18. januar, 2019, 12:00:06

Det kan kun gå galt

I denne uge fremlagde regeringen endelig sin længe ventede sundhedsreform. Som et stort hold kæft-bolche landede den midt på bordet, så vi alle kan diskutere reformer og regioner op til det kommende folketingsvalg, i stedet for hvordan det egentlig går med sundhedssektoren.

I Danmark ynder politikerne selv at lave store reformer for at signalere handlekraft.

Virkeligheden er jo, at sundhedssektoren er utrolig presset af regeringens økonomiske politik. Den økonomiaftale, som er indgået mellem regionerne og regeringen for 2019, kan ikke engang bevare status quo.

Virkeligheden er også, at mens regeringen forsikrer os om, at der mangler sundhedspersonale og skal uddannes flere sygeplejersker, er der i budgettet for 2019 lagt op til at fyre 500 ansatte på landets hospitaler og nedlægge 180 sygeplejerskestillinger. 

Nu vil regeringen så løse alle problemer med en kæmpereform, som vender op og ned på hele sundhedssektoren. Det er en reform, som først og fremmest er groet i Lars Løkkes egen have.

Hverken sundhedsfaglige eksperter, læger, sygeplejersker eller andet sundhedspersonale har efterspurgt reformen eller er blevet taget med på råd. Heller ikke de regionspolitikere, som indtil nu har skullet styre sundhedssektoren, er blevet involveret. Og nu er de så alle blevet fyret på gråt papir – endnu før deres mandat er udløbet.

I de næste par uger vil Lars Løkke dog rette op på den demokratiske proces. Alle bliver inviteret til møder - og vupti regner Lars Løkke med at kunne lave en aftale med Dansk Folkeparti og udskrive valget.

Forløbet skriger til himmelen, og der er alle muligheder for at det kan gå gruelig galt. Sundhedssektoren er stor og utrolig kompliceret, og netop derfor er det så vigtigt at lade dem, som står midt i problemerne, finde de rigtigt løsninger.

Men den metode bruger vi ikke længere i Danmark. Her ynder politikerne selv at lave store reformer for at signalere handlekraft. Den metode blev brugt, da der skulle laves en skolereform. Og nu kommer så en sundhedsreform.

Og hvem kan gennemskue, om der kommere flere eller færre ressourcer til sundhedssektoren? Diskussionen er allerede startet. Og privathospitalerne lurer i kulisserne.

Nyeste artikler

Indland
22. sep. 2020 - 07:39
Op til næste års kommunalvalg opprioriterer Aarhus og Odense velfærdenDer er indgået budgetaftaler i Aarhus og Odense. Begge steder er der ekstra penge til velfærd.
22. sepOp til næste års kommunalvalg opprior...
Udland
22. sep. 2020 - 06:55
Ikea Skotland fyrer kritisk tillidsmandDen svenske møbelgigant Ikeas afdeling i Glasgow, Skotland, fyrer kritisk tillidsmand, fordi han fortalte sine kolleger om ledelsens plan om at forringe løn under sygdom midt i coronapandemien. Støtten strømmer ind fra hele fagbevægelsen.
22. sepIkea Skotland fyrer kritisk tillidsma...
Udland
21. sep. 2020 - 15:42
Op imod 8000 norske buschauffører strejker for højere lønBuschauffører strejker mod lav løn, der ikke er fulgt med industriområdet. Og så har de ikke tid til at sikkerhedstjekke busserne, lyder det fra Oslo. Måske sympatikonflikt i vente.
21. sepOp imod 8000 norske buschauffører str...
Udland
21. sep. 2020 - 11:25
Aldi-strejke i Belgien endte med sejr til de ansatteFor meget overarbejde uden betaling og manglende økonomisk kompensation i forbindelse med coronapandemien fik ansatte i 36 supermarkeder til at nedlægge arbejdet. På 24 timer fik de gennemtrumfet indrømmelser.
21. sepAldi-strejke i Belgien endte med sejr...
Idekamp
21. sep. 2020 - 11:19
Danmark og flygtningene fra Moria-lejrenDanmark bør tilbyde at huse de mest udsatte flygtninge fra Moria-lejren, skriver Rajesh Holmen i et åbent brev til statsministeren.
21. sepDanmark og flygtningene fra Moria-lej...
Fagligt
21. sep. 2020 - 07:38
Udenlandske it-ansatte får job i stedet for danske it-uddannedeArbejdsgiverne henter it-ansatte i udlandet med den konsekvens, at arbejdsløsheden blandt danske it-uddannede er på det højeste niveau siden 2005. Prosa, de it-professionelles forbund, opfordrer arbejdsgiverne til at satse mere på opkvalificering af dansk it-arbejdskraft.
21. sepUdenlandske it-ansatte får job i sted...
Fagligt
21. sep. 2020 - 07:00
Regering svækker RUT-register efter krav fra EUEU-kommissionen kræver ændringer i RUT-register, fordi det er en "ulovlig hindring for den frie udveksling af tjenesteydelser". Beskæftigelsesministeren har nu fremlagt et lovforslag med visse undtagelser.
21. sepRegering svækker RUT-register efter k...