25 Feb 2021  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Hævet over enhver tvivl

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 18. april, 2018, 08:28:38

Hævet over enhver tvivl

I USA har der været en mere åben og kritisk debat om USA's, Storbritanniens og Frankrigs missilangreb mod Syrien, end vi har set i Danmark. Den amerikanske TV-station OAN, som har 35 millioner seere, er pro-Trump og med i presselogen i Det Hvide Hus har besøgt Syrien og sendt en større reportage fra Douma, hvor gasangrebet angiveligt fandt sted.

TV-holdet fortæller, at de kunne bevæge sit frit i området, og tale med hvem de ønskede. De besøgte også det hospital, hvor de Hvide Hjelme angiveligt behandlede ofrene for giftgasangrebet. I følge raportagen mødte man INGEN, hverken beboere, læger eller andre, som kunne bekræfte, at der havde været et giftgasangreb.

Kritisk journalistik er noget, man taler om, ikke noget man praktiserer.

Ingen danske medier har gjort sig den ulejlighed at besøge Douma. I sådanne sager er kritisk journalistik noget, man taler om, ikke noget man praktiserer.

Erfaringerne er ellers omfattende og burde mane til eftertanke. USA's krig mod Vietnam startede på en løgn om et vietnamesisk angreb i Tonkin-bugten, som aldrig fandt sted. Krigen mod Irak startede på løgnen om Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben, som man aldrig fandt. Ødelæggelsen af Libyen startede med løgnen om forestående massakrer mod civile. Nu er det Syrien, som beskydes med missiler, på grundlag af et giftgasangreb, som ikke er bekræftet af andre end De Hvide Hjelme, der er er PR-gruppe for terroristerne i Syrien.

Den syriske regering er ved at vinde krigen og véd bedre end noget, at USA søger påskud for at forhindre at terroristerne nedkæmpes. 

De forenede danske medier og noget nær et samlet folketing hyldede USA's, Storbritanniens og Frankrigs angreb. Ikke ét medlem af Folketinget fandt det relevant at krævede en uvildig undersøgelse af det påståede gasangreb, før man faldt på knæ for USA og rettede ny kritik mod Syriens legitime regering.

En svag kritik pippede ud fra Enhedslisten. Søren Søndergaard fandt det passende at betegnede det imperialistiske overfald på Syrien som "TOM SYMBOLPOLITIK", skønt det var et brutalt krigerisk overfald, en krænkelse af folkeretten og kunne havde bragt USA og Rusland direkte på krigskurs.

Nyeste artikler

Indland
25. feb. 2021 - 15:11
Aktivister blokerer for forberedelser til byggeri på Amager FælledForarbejdet til byggeriet på Amager Fælled gik uventet i gang onsdag. Men torsdag blev forberedelserne sat på standby af en fredelig blokade.
25. febAktivister blokerer for forberedelser...
Idekamp
25. feb. 2021 - 11:12
Hvorfor en rigsretssag imod onde Inger?Hvorfor skal der ofres millioner af kroner og 15 højesteretsdommere til kun at beskæftige sig med denne sag i lang tid, spørger Brita Bastogi.
25. febHvorfor en rigsretssag imod onde Inge...
Indland
25. feb. 2021 - 07:00
Byggemastodont med mørk fortid klar til at bulldoze VollsmoseByggefirmaet Enemærke & Petersen A/S, der skal forvandle Vollsmose til en bydel med færre almene boliger og flere private boliger, har haft flere problematiske underleverandører. I bagagen er både asbestskandaler, trusler mod ansatte og underbetaling.
25. febByggemastodont med mørk fortid klar t...
Indland
25. feb. 2021 - 07:00
Tre ud af ti personer uden job har svært ved at betale regningerFolks egen oplevelse af deres økonomiske situation og de afsavn, de oplever i hverdagen, viser, at næsten 30 procent uden for arbejdsmarkedet er økonomisk sårbare.
25. febTre ud af ti personer uden job har sv...
Fagligt
24. feb. 2021 - 09:45
JH Planter atter i konflikt med 3F på grund af underbetalingSiden 2001 har 3F gentagne gange været i clinch med ejeren af JH Planter i Sengeløse, der hyrer underentreprenører uden overenskomst, men fyrer dem igen, når 3F kører konflikt. Det er systematisk omgåelse af overenskomsten, mener 3F Høje-Taastrup.
24. febJH Planter atter i konflikt med 3F på...
Udland
24. feb. 2021 - 06:43
USA lægger op til øget konfrontation mod Kina og RuslandBåde i optakten til sikkerhedskonferencen i München i fredags og på mødet for NATO-landenes forsvarsministre vedtog man at optrappe linjen overfor Kina og Rusland, der – ifølge generalerne og politikerne i Vesten – opfører sig tiltagende aggressivt.
24. febUSA lægger op til øget konfrontation...
Fagligt
23. feb. 2021 - 17:06
EU's direktiv om en mindsteløn – til gavn for hvem? Blandt dele af de fagligt aktive græsrødder har der rejst sig den holdning, at det er usolidarisk og nationalistisk at gå imod en EU-mindsteløn. Men EU-kommissionen er i årevis gået i spidsen for at angribe løn- og arbejdsforhold i medlemslandene. En EU-mindsteløn vil være et nyt skridt i den retning.
23. febEU's direktiv om en mindsteløn –...

< feb 2021 >

25
25. feb. 2021 (Hele dagen)
25
25. feb. 2021 - 20:00 til 21:15
26
26. feb. 2021 - 16:00 til 17:30

Nyeste: Idekamp