04 Mar 2021  

KBH: Overskyet, 2 °C

Regeringshær tager kontrol med Douma

Assad vinder ny sejr

Regeringshær tager kontrol med Douma

Syriske regeringsstyrker har taget kontrol med resten af Øst-Ghouta og dermed bydelen Douma, hvor den aktuelle sag om et eventuelt giftgasangreb skete.

Medlemmer af de islamistiske milits Jaysh-al-Islam bliver flyttet fra Douma og Ghouta til det nordlige Syrien. Her kommer en busfuld til den oprørskontrollerede syriske by Azaz.
FOTO: Nazeer al-Khatib/AFP/Ritzau-Scanpix
1 af 1

Torsdag middag meddelte den russiske generalmajor Jevtusjenko i Damaskus, at syriske regeringsstyrker havde taget kontrol med resten af Øst-Ghouta og dermed bydelen Douma, hvor den aktuelle sag om et eventuelt giftgasangreb skete.

Det syriske flag er nu hejst over regeringsbygningen, skriver nyhedsstation Telesur og angiver lokale medier som kilder.

FN's generalsekretær Antonio Guterres har henstillet til alle parterne om ikke at lade situationen komme ud af kontrol.

Ruslands forsvarsministerium meddeler, at allerede torsdag rykker russisk militærpoliti ind for at sikre ro og orden i Douma. Det betyder, at der vil være russiske soldater og politifolk i det område, som er centrum for den højspændte situation med trusler om at USA, Frankrig og Storbritannien når som helst kan indlede et missilangreb.

Rusland har tidligere meddelt, at man vil nedskyde missiler affyret mod Syrien og dertil angribe de steder, hvorfra et angreb mod Syrien måtte komme.

FN's generalsekretær Antonio Guterres har henstillet til alle parterne om ikke at lade situationen komme ud af kontrol.

Samtidigt arbejdes der intensivt på at overføre cirka 8000 tilbageværende islamistiske oprøre og cirka 40.000 familiemedlemmer fra Ghouta til det nordlige Syrien, sådan som der er indgået en aftale om mellem den syriske regering og dens russiske støtter på den ene side og oprørerne på den anden, skriver Telesur.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. apr. 2018 - 12:27   12. apr. 2018 - 15:39

Syrien

se@arbejderen.dk