03 Jun 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 14 °C

Hvad blev der af tamilerne?

Blogs

Niels-Erik Hansen
Advokat, med speciale i menneskerettigheder
Har specialiseret sig i sager om menneskerettigheder med særlig vægt på asylsager. Frivillig i Trampolinhusets rådgivning.
Blogindlæg af Niels-Erik Hansen

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 12. marts, 2018, 10:02:53

Hvad blev der af tamilerne?

I dag passer de tamilske flygtninge deres arbejde, børnene går i skole, og alle dommedagsprofetier er gjort til skamme. Integration tager tid. At påstå, at det ikke kan lade sig gøre, er modbevist af historien.

Vi passerer nu 25-året for kulminationen af Tamil-sagen – den største politiske-administrative skandale i Danmarkshistorien. Det sker samtidig med regeringens udrulning af deres ghettoplaner og Socialdemokratiets udmelding om et stop for asylansøgninger i Danmark.

Lad os presse vores politikere til at indse, at de er ved at begå en historisk fejltagelse – til skade for flygtningene og det danske samfund.

Dansk Folkeparti har yderligere skærpet den skarpe tone, ved at spørge – retorisk – om somalierne i Danmark er en belastning eller en berigelse.

Men hov – hvad så med tamilerne i Danmark? Daværende justitsminister Erik Ninn Hansen iværksatte jo det ulovlige stop for de tamilske flygtninges familiesammenføringer ud fra de helt samme motiver, som Folketingets flertal i dag ved lov vil forhindre de syriske flygtninges familiesammenføringer. Danmark kan ikke overkomme at tage flere, og det vil skabe parallelsamfund. De skal søge asyl i lande langt væk, og dem, der er kommet her, er en belastning.

Så måske var det Ninn Hansen, der havde ret, og det nu viser sig at være en katastrofe, at vi for 25 år siden gav de tamilske flygtninge ret til familiesammenføring?

Svaret er klart nej! Tværtimod er der i dag ingen, der aner, hvad der er blevet af de tamilske flygtninge og deres familier. De passer deres arbejde, og børnene går i skole, og alle dommedagsprofetier er gjort til skamme. De er ingen belastning og har ikke klumpet sig samme i ghettoer. Nogle er måske rejst hjem på trods af den fortsatte undertrykkelse af det tamilske mindretal i hjemlandet, men ingen ville da drømme om i dag at tvinge tamilerne, selvom der nu er relativt fredeligt på Sri Lanka.

Men hov, det er jo det, vi lige nu gør med somaliere og snart kommer til at gøre med de syriske flygtninge.

Kære medborgere tænk dig om! Hvor er i dag de tusindvis af bosniske flygtninge, vi modtog? Hvor er de chilenske, eller de vietnamesiske bådflygtninge? Ja, nogen er rejst hjem, mens andre i dag er din søde nabo eller gode kollega på arbejdspladsen. Integration tager tid, men at påstå, at det ikke kan lade sig gøre, er modbevist af historien.

Lad os derfor presse vores politikere til at indse, at de er ved at begå en historisk fejltagelse – til skade for flygtningene og til skade for det danske samfund, der får brug for deres arbejdskraft og medborgerskab. Lad os sammen forhindre, at vi om 25 år ser tilbage på den største politiske-lovgivningsmæssige skandale med de enorme tragiske menneskeskæbner til følge, som der netop nu desværre er udsigt til, med udvisninger af somaliske flygtninge og snart også syriske.

Tænk på den tragiske fejltagelse, vi begik, da flygtende tyske jøder blev afvist i tiden op til Anden Verdenskrig, og hvor godt vi har det med det danske folks bidrag til jødernes flugt til Sverige. Og nej , hvem ville i dag stille spørgsmålet, om jøderne i Danmark har været en berigelse eller en belastning? Jeg tror svaret giver sig selv.

Nyeste blogindlæg
af Henrik Stamer Hedin
af Inge Jensen Pedersen
af Bjørn Elmquist