19 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

Ansatte på Tvilum-Scanbirk hjemsendt i to uger

Møbelfabrik konkurs

Ansatte på Tvilum-Scanbirk hjemsendt i to uger

Mandag var de 700 ansatte på Tvilum-Scanbiork indkaldt til informationsmøde. De er nu hjemsendt i yderligere to uger. Kurator tror stadig, at der kan findes en løsning.

Tvilum-Scanbirk er verdens største producent af plademøbler og har fabrikker i både Fårvang og Kjellerup.
FOTO: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
1 af 1

Kuratorerne på den konkursramte møbelfabrik Tvilum-Scanbirk arbejder stadig på at finde nye købere til virksomheden. Det var meldingen, da de 700 ansatte mandag var indkaldt til informationsmøde. De er nu hjemsendt i yderligere to uger.

De ansatte er ikke fyret, men vil modtage løn fra enten kommende nye ejere eller garantifonden.

Vi har fået flere henvendelser fra nogle, der er interesseret i at købe. Dem forhandler vi med fortsat.
Ulrik Holsted-Sandgren, advokat og kurator 

- Jeg har i dag meddelt medarbejderne, at vi arbejder på finde en løsning, omkring Tvilums fremtid. Vi har fået flere henvendelser fra nogle, der er interesseret i at købe. Dem forhandler vi med fortsat, siger Ulrik Holsted-Sandgren, advokat og kurator i konkursboet, til TV2 Østjylland. 

Tvilum-Scanbirk er verdens største producent af plademøbler og har fabrikker i både Fårvang og Kjellerup samt i Polen. Møbelselskabet har siden 2013 været ejet af den amerikanske kapitalfond Revolution Capital Group, der også har siddet på flertallet i bestyrelsen. I sidste uge trak de sig imidlertid fra den danske virksomhed, og fredag blev virksomheden erklæret konkurs. Produktionen i Polen fortsætter stadig.

Ifølge kurator Ulrik Holsted-Sandgreen skyldes konkursen dels, at eksportmomsordningen er ophørt, og at flere af virksomhedens store kunder i udlandet er under rekonstruktion.

Eksportmomsordningen har tidligere betydet, at eksportvirksomheder fik forskudsudbetalt moms. Men efter ordningens ophør har Skat rejst krav om 17 millioner kroner fra Tvilum-Scanbirk.

Møbelfabrikken har omsat for over en milliard kroner om året de sidste mange år, men har løbende givet underskud. Det seneste offentliggjorte regnskab, der dækker 2016, viste et underskud på elleve millioner kroner.

Tvilum-Scanbirk er den største produktionsvirksomhed i Silkeborg Kommune. 

– Det er rigtig mange medarbejdere, der har dedikeret deres liv og deres job til Tvilum. Den her virksomhed betyder rigtig meget for Silkeborg Kommune, og i særdeleshed i et lokalområde som Fårvang og Kjellerup, sagde borgmester Steen Vindum (V) fredag til TV2 Østjylland.

05. feb. 2018 - 14:27   05. feb. 2018 - 14:34

Arbejdspladser

bi@arbejderen.dk