20 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 8 °C

Boykot israelsk våbenfirma

Boykot israelsk våbenfirma

Det israelske firma, som staten har indhentet tilbud fra, leverer teknologi til de ulovlige bosættelser.

Den danske regering påtænker indkøb af nyt artilleri. En af tilbudsgiverne er det omstridte israelske våbenfirma Elbit Systems. 

Det er en skandale, at den danske stat overhovedet kan overveje indkøb af våben fra Elbit Systems.

Det er en skandale, at den danske stat overhovedet kan overveje indkøb af våben fra Elbit Systems, der længe har stået på den internationale boykotbevægelse BDS’s sorte liste.

Dette skumle firma leverer overvågningsteknologi til de ulovlige israelske bosættelser og til den ulovlige apartheidmur, ligesom Elbit Systems har leveret militært udstyr til blandt andet Israels angreb på Gaza og Libanon.

Flere pensionskasser i Skandinavien har trukket deres investeringer ud af Elbit Systems. Det samme har Danske Bank og Tysklands største bank Deutsche Bank gjort.

Også Norges Oliefond har trukket investeringer ud af Elbit Systems. Begrundelserne går blandt andet på Elbits involvering i de ulovlige bosættelser og den ulovlige apartheidmur.

Hvis den danske stat handler med Elbit Systems, er den med til at legitimere bosættelserne og apartheidmuren og Israels krænkelser af palæstinensernes menneskerettigheder. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. mar. 2017 - 08:37   14. mar. 2017 - 08:40

Udtalelse

fra Boykot Israel Kampagnen