04 Aug 2020  

KBH: Let skyet, 17 °C

Ring om Folketinget

Protest i dag

Ring om Folketinget

I dag tager politikerne hul på et nyt Folketingsår. De bliver mødt af utilfredse aktivister, der har mærket konsekvenserne af den nuværende og forrige regerings reformer.

Folketingspolitikerne skal igennem en menneskekæde for at komme ind på deres arbejdsplads i dag, når sygemeldte, arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere danner ring om Christiansborg. Her fra en tilsvarende aktion sidste år.
FOTO: Filip Stadler
1 af 1

Når Folketingets 179 politikere i dag møder ind på deres arbejdsplads på Christiansborg for at tage hul på et nyt folketingsår, vil de blive mødt af en menneskekæde.

Skal endnu flere mennesker miste deres dagpenge, før der sker ændringer i dagpengereglerne?
Anna Katarina Andersen, hånd i hånd

Sygemeldte, kontanthjælpsmodtagere og arbejdsløse vil hånd i hånd med fredskræfter og miljøaktivister vise deres utilfredshed med den nuværende og tidligere regeringers førte politik, der har ramt fleks- og skånejobbere, kontanthjælpsmodtagere, studerende, syge og arbejdsløse.

– Jeg håber da, at vi kan være med til at skubbe til det pres, som er nødvendigt for at få politikerne til at lave eksempelvis dagpengereformen om, siger Jesper Steppat til Arbejderen.

Han er fleksjobber fra Aarhus og medarrangør af dagens "Aktion omring Christiansborg hånd i hånd".

Flere fattige

– Hvor var dagpengekommissionen, da Dansk Folkepartis Thulesen Dahl trak fra hoften og foreslog en dagpengeperiode på to år? Skal endnu flere mennesker miste deres dagpenge, før der sker ændringer i dagpengereglerne? Hvem har gavn af flere fattige mennesker? spørger Anna Katarina Andersen, en anden af medarrangørerne.

Hun mener, det må være muligt at gennemføre en hurtig beslutning i Folketinget, der kan ændre dagpengereglerne.

Intet tyder imidlertid på, at regeringen har tænkt sig at ændre økonomisk kurs. Da Finansminister Bjarne Corydon (S) fremlagde finanslovsforslaget den 27. august, kaldte han det for en sparefinanslov, der skal leve op til EU's skrappe sparekrav, og han afviste kategorisk, at regeringen vil sætte penge af til at ændre på dagpengereglerne.

Folkets Folketing

For præcis en uge siden stod fagforeninger, uddannelsesorganisationer og miljøbevægelser bag arrangementet Folket åbner Tinget.

Organisationerne kræver indflydelse på den politik, Folketinget fører, og i det alternative ting kom det frem, at det ikke er økonomien, der forhindrer en anden økonomisk politik. 

Det handler om politisk vilje og prioriteringer.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. okt. 2014 - 01:11   07. okt. 2014 - 09:15

Indland

noc@arbejderen.dk
Aktion hånd i hånd

Program 7. oktober 2014

10.30 - Velkomst
11.00 - Omringning
12.00 - Hjerteformation (flashmob)
12.30 - Fællessang
13.30 - Lysspiral (flashmob)
14.30 - Gruppefremlæggelse + "fri leg"
15.30 - "Dialogstol" og "rasteplads"
17.30 - Omringning
18.30 - Afslutning