04 Mar 2021  

KBH: Overskyet, 3 °C

En singlesolokvindes bekendelser

Teateranmeldelse:

En singlesolokvindes bekendelser

Teaterkoncerten "Født uden filter" er en hyldest til kvindekønnets hormon- og humørhumor.

1 af 1

Hun står der med sine drømme på scenen, så fuld af liv, tanker og håb om fremtiden. "Jeg har suget sidste dråbe af min Strawberry Daiquiri, og min som singlesolokvinde den er meget snart forbi", synger den supertjekkede, men dybest set oversårbare kvinde, der har drukket mod til sig og tager sine første, spæde afrikanerdansetrin, som hun naturligvis har lært på aftenskole hos AOF.

Mungo Park-skuespiller Signe Kærup Hjort og kollegaen Marie Bach Hansen har sammen med den Reumert-vindende instruktør Elisa Kragerup  fået skik, form og farve på teaterkoncerten Født uden filter, der startede som leg og afslapning, dengang de alle gik på Statens Teaterskole. Sammen med den fremragende jazzguitarist Søren Dahl Jeppesen fortæller de den uendelige historie om denne verdens smånaive, tilsyneladende sååå tjekkede kvinder, der kæmper med både biologiske ure og småerotiske, bloddryppende fantasier.

Født uden filter giver et rørende og følsomt kig ind i det ultra feminine univers, der på én gang tryllebinder nutidens mænd, og som fascinerer og skræmmer nutidens kvinder med sin udviklede indviklethed. Med enkle midler og smukke sange fremstår de 17 numre som en komisk og rørende rundtur på jagten efter livets lykke - og ikke mindst MANDEN i hendes liv. Kosteligt er det, når Signe, efter at have erklæret sin totale kærlighed, alligevel ender med at forlade Anton Berg til fordel for Tom(s), Der er den pokkers anmasende kommode, der skjuler sin hemmelighed, kontaktannonceblues, kærlighedspanik og selvfølgelig Forførelsen, der én gang for alle skal afslutte karrieren som singlesolokvinde...

Det syngende støttekor bakker smukt op omkring Signe Kærup Hjort med dejlige vokalarrangementer, gøgl og ballade, mens Søren Dahl Jeppesen støtter op om løjerne med klar, rumlig jazzguitar. Født uden filter er gennemmusikalsk underholdning med et kraftigt tvist af kvindelig uvirkelighed.

28. maj. 2013 - 08:54   28. maj. 2013 - 09:00

Scene

Gert Poder
Anmelder
4

Født uden filter, Mungo Park Allerød 12. maj 2013. Med og af Signe Kærup Hjort, Marie Bach Hansen og Elise Kragerup. Musik: Søren Dahl Jeppesen.