19 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 7 °C

Google læser din e-mail

Google læser din e-mail

Torsdag, 09. oktober, 2008, 00:00:00

I reglerne for brugen af Googles gratis e-mail - Gmail - står der, at firmaet må scanne dine e-mails. Og det gør de. Også selv om de er sendt af nogen, der ikke bruger G-mail

Forbrugerrådet skød forleden dag den landsdækkende 'netsikker nu'-kampagne i gang. Den skal sætte fokus på forbrugernes sikkerhed på internettet.
Og den er fyldt med huller. Det fremgår af en simpel prøve, som Forbrugerrådet gennemførte på blandt andet Gmail, som er søgemaskinen Googles gratis e-mail-service.
Forbrugerrådet sendte en mail med oplysninger om en ferierejse fra en anden mailafsender til en G-mail. Og vupti, poppede der Google-reklamer op i skærmens højre side for de to byer der var nævnt i mailen.
Det beviser ifølge Forbrugerrådet, at G-mail systematisk scanner alle indgående mails til kontoen.
- Det er helt uforståeligt, at Google skal have lov til at scanne e-mails med det formål at målrette reklamer direkte til modtageren, siger jurist Anette Høyrup, Forbrugerrådet.
Ifølge Forbrugerrådet har virksomheden et etisk ansvar for at beskytte forbrugernes privatliv. Men de betingelser, som brugeren siger ja til i starten, er så lange og kringlede at det er nærmest umuligt at forstå, hvad man siger ja til.
- Endnu værre er det, at mails, som sendes fra eksterne mailsystemer, tydeligvis også scannes. Altså mails der kommer fra en person, som ikke har godkendt Googles betingelser, siger Anette Høyrup.
Forbrugerrådet oplyser, at også Facebook-brugere har givet tilladelse til at dette elektroniske register får ret til at råde over alle personlige oplysninger på mediet.
Forbrugerrådet har nu spurgt Datatilsynet om, hvem der må råde over de personlige oplysninger, der ligger eller udveksles på Facebook. Datatilsynet har endnu ikke reageret på henvendelsen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


09. okt. 2008 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:35

Indland