16 Jan 2019  

KBH: Overskyet, lette byger, 6 °C

Theresa May led et knusende nederlag i det britiske Underhus tirsdag aften, da hendes brexitaftale faldt med et brag.

I forbindelse med årsskiftet blev LO og FTF sammenlagt i den nye hovedorganisation Fagbevægelsens Hovedorganisation.

DR Nyheder satte i weekenden fokus på truslen fra fake news – falske nyheder, der produceres med det formål at narre folk.

Udenlandske firmaer, som arbejder i Danmark, kan blæse på danske regler og overenskomster. Det mener en domstol i Italien i en ny dom, der kan få uoverskuelige konsekvenser.

I disse dage spankulerer Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen og kror sig over støtte til EU's sanktioner mod Iran – ikke mindst fra USA's udenrigsminister Mike Pompeo.

Efter aftale mellem DTU, universiteterne i Aarhus og Aalborg og våbenfabrikken Terma er 11 danske studerende på vej til USA.

I weekenden gik en video fra Udrejsecenter Sjælsmark viralt. Den viser en fem-årig dreng, som gerne vil have broccoli og kartofler at spise. Men personalet i Sjælsmarks cafeteria siger nej. De kogte grøntsager er forbeholdt børn under tre år.

Den 1. januar tiltrådte Jair Bolsonaro som præsident for Latinamerikas største land, Brasilien, og verdens ottendestørste økonomi.

Med ansigtet i alvorlige folder tonede statsminister Lars Løkke Rasmussen frem på skærmen første dag i det nye år. Han havde valgt at tale om sine bekymringer for fremtiden.

Der er en smuk symbolik i, at Cubas revolution sejrede nytårsnat, hvor vi tager afsked med det gamle og byder det nye velkommen. Den kommende nytårsnat og den 1. januar 2019 fejrer Cuba revolutionens 60-årsdag. Og der er grund til fest.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS