12 Nov 2019  

KBH: Spredte skyer, 7 °C

På årsdagen for Krystalnatten blev vi mindet om, at faren fra nazismen stadig er nærværende. Over 80 jødiske gravsteder blev lørdag aften overmalet i Randers.

100 år er gået, siden dansk arbejderbevægelse endegyldigt splittedes i en reformistisk og en revolutionær retning.

Det er på sin plads at pege fingre ad præsident Trump og USA, der er verdenshistoriens største klimasynder.

I dag har det danske Folketing vedtaget et forbud mod våbeneksport til Tyrkiet på grund af Tyrkiets militære angreb på det nordlige Syrien.

Ovenpå den såkaldte Kastrup-sag vil et flertal i Folketinget undersøge, i hvilket omfang der foregår chikane og trusler mod folk, som ikke ønsker at stå i overenskomstbærende fagforeninger.

Birthe Sørensens billede

Da den unge danske forfatter Jonas Eika tirsdag aften modtog Nordisk Råds Litteraturpris, skete det med en velgørende kras takketale, der hudflettede det politiske parnas og den førte politik overfor flygtninge, børn og fattige lejere, mens våbenindust

Fra en base i Irak sendte USA's præsident Trump specialstyrken Delta Force ind i det nordlige Syrien for at dræbe den berygtede IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi, som ifølge USA's oplysninger dog endte med at begå selvmord og angiveligt tog tre børn med si

Politiet har netop offentliggjort den årlige opgørelse over såkaldte hadforbrydelser. Opgørelsen viser, at langt det største problem i denne kategori er racisme.

Det er sagt før fra denne lederplads og vil utvivlsomt blive gentaget: Klimakrisen kan ikke løses inden for rammerne af det kapitalistiske system, hvor det er profitten, der viser vejen, og hvor gigantfirmaer sidder på større værdier end nogen stat.

Højrekræfterne har været i fremgang i Latinamerika i de seneste år.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS