18 Sep 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 7 °C

I næste uge er der klimauge. Over hele landet er der forberedt massevis af aktiviteter, hvor tusinder og atter tusinder af danskere vil deltage.

Støtten strømmer ind fra arbejdere over hele landet. Fagligt aktive tømrere, godschauffører, jernbaneansatte, bygningsarbejdere, lagerarbejdere og mange andre støtter kollegerne i Kastrup Lufthavn midt i den hetz, der er sat i gang.

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd udgiver årligt en kortlægning af de hjemløse i Danmark. Årets version afslører en fortsat stigende tendens i antallet af hjemløse, men peger samtidigt på noget, som virker.

Israels højreradikale premierminister Benjamin Netanyahu lover at annektere hele Jordandalen på den besatte palæstinensiske Vestbred, hvis de israelske vælgere giver ham magten ved parlamentsvalget på tirsdag.

Danmark har afvist at give tilladelse til en storstilet klimaekspedition rundt om hele Grønland. Ekspeditionen ville omfatte 45 klimaforskere fra mange lande.

For kort tid siden blev statsminister Mette Frederiksen hyldet internationalt som en stærk kvinde, der havde sat Donald Trump på plads. Baggrunden var, at hun havde afvist at sælge Grønland til USA. Nu betaler hun prisen.

Et liberalt dogme siger, at ulighed skaber dynamik i samfundet. Men intet tyder på, at de liberales drømmesyner har meget hold i virkeligheden. Tværtimod er ulighed ikke bare gift for et samfund, men også for den enkelte fattiges fysik.

Birthe Sørensens billede

Når kommuner og regioner gennemfører besparelser på de årlige budgetter, sendes aben som regel til regeringen – og med rette.

Danmark har netop sendt fire kampfly på en tre måneder lang mission til Litauen, hvor de skal deltage i NATO's militære opmarch mod Rusland – efter ønske fra NATO.

De seneste uger har det været tillokkende at sætte popcorn over og nyde underholdningen ved nedsmeltningen af topledelsen i Venstre.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS