10 Aug 2020  

KBH: Overskyet, 19 °C

Politiets og forsvarets efterretningstjenester PET og FE har igennem årene været involveret i en endeløs række af skandaler.

Der er mange områder, hvor der er stor afstand mellem, hvad befolkningen mener, og hvad partierne i Folketinget beslutter.

Tyskland overtog formandskabet i EU den 1. juli og satte med ordene "Sammen om Europas genopretning" en entydig kurs for formandskabets målsætninger.

TV2's hemmelige optagelser fra plejehjemmet Kongsgården i Aarhus har sat gang i en voldsom debat. Kommunen har haft travlt med at fyre og uddele advarsler. Men den her sag handler ikke om enkelte brådne kar blandt de ansatte.

Birthe Sørensens billede

I denne uge blev EU's vejpakke endelig vedtaget. Dermed bliver der forhåbentlig sat en stopper for nogle af de mange muligheder for social dumping, som EU's grænseløse arbejdsmarked har skabt.

Det var en sejr for det folkelige pres, da alle Folketingets partier i april støttede op om, at der skal stilles modkrav til de virksomheder, der får del i hjælpepakkerne under coronakrisen. 

Præsident Trump trækker 9.500 soldater ud af Tyskland. Selv om USA fortsat har 25.000 soldater, atomvåben og en vifte af vigtige baser i Tyskland, er beslutningen et politisk vink med en vognstang.

EU's politik over for Venezuela er reaktionær, i strid med FN-pagten og bygger på en løgn. Dansk politik over for Venezuela er et usselt ekko af EU's politik og vidererfører desuden tidligere udenrigsminister Anders Samuelsens latterlige politik.

De seneste uger har lagerarbejderne på Coops lager i Hasselager ved Aarhus kæmpet en indædt kamp for at blive behandlet med bare et minimum af værdighed.

Den israelske regering har meddelt, at den påbegynder annekteringen af store dele af den besatte Vestbred den 1. juli, i åbenlys strid med folkeretten.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS