23 Feb 2020  

KBH: Spredte skyer, 6 °C

Den larmende stilhed fra foreningsfrihedens borgerlige forsvarere, når fagforeningsmedlemmer forfølges af arbejdsgivere, er utroligt sigende: Foreningsfrihed betyder for det borgerlige hylekor ikke andet end arbejdsgivernes frihed fra fagforeninger!

Birthe Sørensens billede

Det er egentlig en ret vild spionhistorie – men det er egentlig også ret vildt, så lidt opmærksomhed, den har fået.

Rækken af skandaler i SKAT vil ingen ende tage.

Hvor mange mennesker skal udsættes for livsfare på store offentlige bygge- og anlægsarbejder, før staten tager et opgør med den latterlige udbudspolitik, som betyder, at prisen til hver en tid står over arbejdsforhold og samfundsinteresser?

Birthe Sørensens billede

Onsdag i denne uge blev whistlebloweren Bitten Vivi Jensen idømt 10 dagbøder a 500 kroner ved byretten på Frederiksberg.

Da den iranske terrorgruppe ASMLA den 22. september 2018 angreb Irans Revolutionsgardes parade i byen Ahvaz, blev 25 dræbt og 70 såret.

I sidste uge fremlagde USA's præsident Donald Trump sin såkaldte fredsplan for konflikten i Palæstina. Tidligere har Trump storskrydende kaldt den for århundredets fredsplan – i dag er titlen på planen Fred til Velstand.

Danske pensions- og bankkunders penge er igen med til at forværre klimakrisen og ødelægge lokalmiljøet og livsgrundlaget for lokalbefolkningen i et af verdens fattigste lande.

I aften klokken 23 lyder startskuddet til den britiske arbejderklasse: Brexit er gennemført, nu gælder det kampen for en solidarisk udvikling i Storbritannien!

– Der komme aldrig noget dårligt ud af at mødes med andre om overenskomsterne.

– Det var en fin konference. Det giver god mening at mødes på tværs af faggrupper og snakke om overenskomsterne. Måske havde det været en ide, at vi havde haft mere tid for at kunne udvikle en form for idékatalog. 

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS