02 Apr 2020  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Coronapandemien har ramt alle lande rundt på kloden med stor kraft. I de fleste lande er udbredelsen af sygdommen langtfra toppet. 

Mandag fik coronastøtten til virksomhederne endnu en tand. Den del af lønnen, som staten betaler til hjemsendte ansatte, blev forhøjet yderligere efter krav fra de store erhvervsorganisationer.

Birthe Sørensens billede

Fredag blev der indgået en aftale mellem de offentlige arbejdsgivere og fagforeninger. Den indebærer, at de offentligt ansatte, som er hjemsendt uden arbejdsopgaver, skal afvikle fem dages ferie eller afspadsering inden den 13. april.

I øjeblikket breder coronapandemien sig med dramatisk hast. Hver dag smittes titusinder af nye mennesker. I de værst ramte områder fordobles antallet af smittede hver tredje dag.

"Vi hjælper Italien i disse vanskelige tider. Del din støtte med vores italienske venner her – vi giver dem videre til vores italienske publikum! De er vores kolleger, venner og EU-familie."

Birthe Sørensens billede

Mens Danmark næsten er lukket ned på grund af coronakrisen, er der tusindvis af mennesker, som fortsat passer deres arbejde på de private arbejdspladser.

Coronakrisen har udviklet sig til en global pandemi. Sygdommens center er flyttet fra Kina til Europa, hvor antallet af smittede og døde vokser med eksplosiv hast.

Katastrofekapitalismen. Sådan betegner forfatteren Naomi Klein vores nutid i bogen Chokdoktrinen.

"Er alt dette ikke et klart vidnesbyrd om, hvor påtrængende nødvendigt det er at reorganisere den globale økonomi efter nye principper, så den ikke er udleveret til markedsmekanismernes nåde?"

Birthe Sørensens billede

Fra den 23. marts vil Jensens Bøfhus lockoute de ansatte, som er medlem af fagforbundet 3F. Dermed sendes de hjem uden løn, og det kan jo ligefrem være en fordel for bøfhuskæden i disse coronatider.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS