22 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 21 °C

EU-tilhængerne i den konservative britiske regering er blevet enige om et udspil til en endelig skilsmisseaftale med EU. Det er et såkaldt blødt brexit, der har til formål at holde Storbritannien så tæt på EU som muligt.

Sjældent er et NATO-topmøde blevet fulgt med så stor interesse fra de borgerlige medier, som det vi har oplevet de sidste dage.

Der har længe været tavshed i de danske medier omkring Syrien. Absurd nok skyldes det, at terroristerne i landet er ved at være nedkæmpet. Ruslands og Irans støtte til den syriske regering har afgjort krigen på landjorden.

Skandalerne omkring byggeriet af den nye Storstrømsbro fra Sjælland til Falster fortsætter ud i det absurde.

40 års nyliberal økonomisk politik står for fald med valget af Andrés Manuel Lopez Obrador kaldet AMLO som præsident i Mexico ved søndagens valg. 

Trods mange fine ord om danskhed, vil den medieaftale, som regeringen nu har indgået med Dansk Folkeparti, hverken fremme "dansk demokrati, sprog eller kultur", som ellers er nogle af de formulerede målsætninger.

Spørgsmålet om flygtninge og immigranter er et af de mest sejlivede problemer i Europa i dag. EU har vist sig ude af stand til at præsentere grundlæggende løsninger. 

I en situation hvor ungdomskriminaliteten i en årrække har været faldende, vil et flertal i Folketinget “grundlæggende ændre måden, hvorpå kriminelle børn og unge mellem 10 og 17 år håndteres”.

"Der er ytringsfrihed i Danmark. Alle har ret til at købe aktiemajoriteten i A/S Politiken". Således sagde forfatteren Hans Scherfig, som i efterkrigstiden var en aktiv skribent på kommunisternes daværende dagblad Land og Folk.

"Grækenland bliver igen et normalt land ved at genvinde sin politiske og økonomiske uafhængighed".

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS