26 May 2019  

KBH: Overskyet, 12 °C

Manglende samfundssind

Manglende samfundssind

Der ville være råd til velfærd til alle, hvis ikke der var så mange mennesker, der snød på vægten.

Det er ganske fair, at Arbejderen 30. januar sætter fokus på ulovlig kontrol i kommunerne. Det står slet ikke til debat, at "Med Lov skal Land bygges", som vi har stående på byretsbygningen inde i København. Når borgerne skal overholde loven, så skal offentligt ansatte naturligvis også.

Det er dem, der snyder, der skal ændre deres tankegang, så samfundet igen bliver baseret på positive værdier.

Når det er sagt, så er der sket et værdiskred i samfundet, som vi også skal være opmærksomme på. Ligesom tonen mellem os mennesker er blevet både grov og upassende, så er mange iblandt os ret indifferente over for det samfundssind, vi kendte dengang den afdøde præsident John F Kennedy sagde de berømte ord: "Ask not what the government can do for you, but what you can do for the government" (spørg ikke hvad regeringen kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for regeringen).

Regeringen er ikke den til enhver tid siddende blok med statsministerposten, men derimod repræsentanten for det offentlige. Ligesom det ikke stod til diskussion, at lov skal holdes, så kan man godt blive en smule forarget, når folk, der spiller på en rygsygdom og får en førtidspension, få dage efter kan løfte spær og skifte taget i deres hjem. Eksemplerne er mange - og de stjæler af fælleskassen i et omfang, som nu har fået det offentlige til at se et hidtil uset omfang af socialt bedrageri. Dét burde være det, vi talte om, for det er værdiskredet, som koster os alle en formue.

Den opmærksomme og eftertænksomme læser vil også her kunne genkende, at der VILLE være råd til velfærd til alle, hvis ikke der var folk, der snød på vægten. Det er dem, der snyder, der skal ændre deres tankegang, så samfundet igen bliver baseret på positive værdier. Jeg savner det Danmark vi havde dengang hvor både tonen og samfundssindet var en naturlig del af god opdragelse og adfærd mellem os mennesker.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


26. feb. 2019 - 08:43   26. feb. 2019 - 08:50

af Henrik V Blunck, Kalundborg