06 Jul 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 12 °C

Mød progressive unge fra hele verden

Verdensungdomsfestival 2017 i Rusland

Mød progressive unge fra hele verden

Fra den 14. til den 22. oktober afholdes Verdensungdomsfestival i Rusland. Her kan du debattere fred, socialisme, kapitalisme, imperialisme, faglige rettigheder og meget andet med progressive unge fra hele verden.

Danske aktivister har i et halvt forsøgt at mobilisere danske unge til Ungdomsfestivalen. Det er blandt andet sket ved at iværksætte en kampagne, der sætter fokus på Marokkos besættelse af Vestsahara.
FOTO: Den Danske Festivalkomité
1 af 1

Til oktober mødes 30.000 progressive unge fra mere end 140 lande til Verdensungdomsfestival i den russiske OL-by Sotji.

Og du er også inviteret.

– Verdensungdomsfestivalen samler progressive, aktive unge fra hele verden. Festivalen er et levende eksempel på, at venstrefløjen er betydningsfuld og i stand til at samle og ændre verden. Det er vigtigt, især i en tid hvor imperialismen og højrekræfterne påny er i fremmarch, fortæller talspersonen for den danske festivalkomité, Esben Hansen, til Arbejderen.

Han er i fuld gang med at forsøge at mobilisere danske unge til festivalen. Herudover har han også været med til at tilrettelægge programmet for ungdomsfestivalen.

Politiske debatter døgnet rundt

Festivalen åbner med en debat om 100-året for Oktoberrevolutionen.

Programmet er hver dag delt op i en række tværgående temaer indenfor eksempelvis studenterbevægelsen, fagbevægelsen, fredsbevægelsen, kampen for national selvbestemmelse, kapitalismens krise, ungdomsarbejdsløshed, kampen mod fascisme og antikommunisme.

Herudover er hver dag tilegnet til at debattere verdens regioner, Europa, Afrika, Mellemøsten og så videre. Der er også kreative workshops som musik, bannere og så videre.

– Festivalen vedtager også fælles udtalelser. Eksempelvis er det oplagt at vedtage en fælles udtalelse udtalelse, hvor verdens progressive ungdom giver fælles, solidariske svar på verdens flygtningeproblemer, siger Esben Hansen.

Festivalen sætter også fokus på kampen mod imperialismen og kolonialismen. Man kan blandt andet møde repræsentanter fra Vestsaharas største ungdomsorganisation Ujsario, der kæmper mod besættelsen og for national selvbestemmelse.

– Vestsahara er den sidste koloni i Afrika. Vestsahara er besat af Marokko. Det kan ikke være rigtigt, at der stadig findes kolonier i verden i dag. Det skal vi have gjort op med. EU-landene har et stort medansvar for besættelsen af Vestsahara. EU-landene er blandt de største aftagere af stjålne råvarer, især fisk, fra det besatte Vestsahara, fortæller Esben Hansen.

Tilmelding i denne uge

Verdensungdomsfestivalen er en bevægelse, der blev født i lyset af folkets sejr over fascismen. Den første festival blev afholdt i 1947.

Verdensungdomsfestivalen arrangeres af World Federation of Democratic Youth (WFDY), der er en FN-anerkendt ngo.

Den danske festivalkomité, der skal mobilisere danske unge til festivalen, blev stiftet i oktober sidste år af af blandt andre Ungdomkommunisterne, SUF, IF, unge fra Kommunistisk Parti og 3F Ungdom.

Fra Danmark har foreløbig 15 meldt sig til. Målet er at sende 25 danske unge til festivalen. Vi nærmer os dog sidste tilmeldingsfrist, som er nu på søndag den 14. maj.

For bare 1000 kroner får du ophold, forplejning, visum og adgang til alle seminarer og workshops.

Du skal dog selv stå for transporten til og fra Rusland. Den danske festivalkomité kan hjælpe dig med at finde billige billetter til cirka 4000 kroner t/r.

Du kan læse mere om festivalen og tilmelde dig på hjemmesiden festival2017.dk

>> Læs mere om festivalen og tilmeld dig

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


10. maj. 2017 - 09:10   10. maj. 2017 - 15:36

Ungdomsfestival

ml@arbejderen.dk