18 Oct 2019  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

Vigtige udmeldinger fra 3F-kongres

SENESTE LEDERE

tor. 17. okt - 2019
tir. 15. okt - 2019
man. 14. okt - 2019
tor. 10. okt - 2019
tir. 08. okt - 2019
man. 07. okt - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 27. september, 2019, 15:20:52

Vigtige udmeldinger fra 3F-kongres

I går sluttede 3F's kongres efter seks dages intenst arbejde. Og arbejdet har ikke været forgæves. De 729 delegerede for forbundets 271.000 medlemmer sikrede kontante udmeldinger om vores fælles samfund.

Og det er ikke lige meget, hvad Danmarks største fagforbund siger fra sin kongres. Tværtimod er fagbevægelsen en afgørende faktor i kampen for forandringer.

Alt i alt udmeldinger som efterlader hele arbejderklassen bedre rustet til de daglige kampe i de kommende år.

Det er altså med andre ord afgørende, når en samlet 3F-kongres giver håndslag på at kæmpe for at “ændre i velfærdsforliget således, at den planlagte stigning af pensionsalderen i 2035 suspenderes.”

>> LÆS OGSÅ: Enigt 3F vil sætte en stopper for stigning i pensionsalderen

Ligesom det er uvurderligt, at forbundet af faglærte og ufaglærte arbejdere i vidt forskellige brancher enes om at tage FN's 17 verdensmål til sig og gøre målene til sine egne.

For som tømrersvend Helga Mathiassen sagde fra talerstolen på kongressen, er det afgørende, at fagbevægelsen er en del af klimakampen, ikke mindst for at sikre en social, retfærdig, grøn omstilling:

“For det er bare sådan, at det er dem, der har mest – de rigeste i verden – der har det største ansvar. De forbruger mest, de udleder mest CO2. De har i årevis forbrugt af verdens resurser og er blevet ekstremt rige på det. Men det er også sådan, at konsekvenserne af klimaforandringerne rammer verdens fattigste hårdest. Det er almindelige mennesker, der kommer til at stå med det her problem, mens de rigeste fortsætter festen på første klasse.”

>> LÆS OGSÅ: Klimaet på dagsordenen ved 3F-kongres

Også den massive opbakning til bagageslæberne i Københavns Lufthavn og deres arbejde for at sikre en organiseret arbejdsplads med ordnede forhold var rørende og ekstrem vigtig i en tid, hvor de borgerlige medier står på nakken af hinanden i en bidsk kampagne, som vender op og ned på den virkelighed, flertallet af danskerne kender fra deres eget arbejdsliv.

>> LÆS OGSÅ: Fuld opbakning til bagagearbejdere fra 3F-kongres

Til Danmarks mest jagede gruppe, nemlig de der lever livet på kanten af og udenfor arbejdsmarkedet, var 3F også klar med sin støtte med udmeldingen om, at der er brug for en ny retning i dagpengesystemet med mindre kontrol og mere tillid.

Alt i alt udmeldinger som efterlader hele arbejderklassen bedre rustet til de daglige kampe i de kommende år. Tak for det!

Nyeste artikler

Idekamp
18. okt. 2019 - 13:57
Absurd vedtagelse i EU-parlamentetEU-parlamentet har vedtaget, at Sovjetunionen er lige så ansvarlig for Anden Verdenskrig som Nazityskland. Det er dybt kritisabelt, at man ved at afgive en stemme kan komme med en historisk dom, skriver Kim Nielsen.
18. oktAbsurd vedtagelse i EU-parlamentet
Idekamp
18. okt. 2019 - 13:48
Peter Abrahamsen synger Nis PetersenDet er noget nyt, (om noget gammelt!) når sanger og komponist Peter Abrahamsen opdagede Nis Petersens digte og satte toner på nogle udvalgte. Vi har i Dansk Toppen kunnet høre ”Rødtop.” skriver Peder Pedersen.
18. oktPeter Abrahamsen synger Nis Petersen
Idekamp
18. okt. 2019 - 11:59
Andelshavere skal ikke tabe pengeI polemikken om mulig afskaffelse af boligregulerings-lovens §5, stk. 2 forsøger de danske udlejere forening at skræmme ved at skubbe andelsboligforeningerne foran sig, påpeger Lejernes Landsorganisation.
18. oktAndelshavere skal ikke tabe penge
Idekamp
18. okt. 2019 - 11:39
Gylle er en giftig cocktail365 dage om året er mange beboere plaget af støv, støj og stank fra de mange svin. Diarré, hovedpine og kvalme er dagens orden. Hvorfor findes der ingen grundige undersøgelser af disse giftige forhold i svineindustrien? spørger Holger Øster Mortensen.
18. oktGylle er en giftig cocktail
Udland
18. okt. 2019 - 10:54
Labour-oprør: Vi stemmer for brexit-aftaleFlere og flere Labour-medlemmer af Underhuset stemmer ja til Boris Johnsons brexitaftale i morgen. Ikke mere snak og kaos, vi vil ud af EU nu, lyder det.
18. oktLabour-oprør: Vi stemmer for brexit-a...
Indland
18. okt. 2019 - 09:33
EU-modstandere vil styrke bredden i FolkebevægelsenHvis Folkebevægelsen mod EU skal stå i spidsen for en dansk udmeldelse af EU, så skal bevægelsen arbejde for at blive en ægte tværpolitisk bevægelse, hvor der er plads til alle, mener fire nuværende medlemmer.
18. oktEU-modstandere vil styrke bredden i F...
Indland
18. okt. 2019 - 09:26
Café Klare fik årets hjemløseprisTraditionen tro blev der afholdt hjemløsedag den 17. oktober på Københavns Rådhusplads.
18. oktCafé Klare fik årets hjemløsepris