22 May 2019  

KBH: Overskyet, dis, 12 °C

Vi flager på halv

SENESTE LEDERE

man. 20. maj - 2019
fre. 17. maj - 2019
tor. 16. maj - 2019
ons. 15. maj - 2019
tir. 14. maj - 2019
man. 13. maj - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 11. maj, 2016, 08:20:36

Vi flager på halv

På lørdag er det ulovligt for publikum at vifte med det palæstinensiske flag, når der er finale i det internationale Melodi Grand Prix (MPG) i Stockholm.

Det har ledelsen i EBU, der samler Europas (og Israels) public service-tv- og radiostationer, besluttet. 

Palæstinas flag må ikke vises frem under Melodi Grand Prix på lørdag. Flaget kan støde publikum og tilhørere, påstår arrangørerne i EBU.

EBU sidestiller Palæstinas flag med andre "kontroversielle" flag som det baskiske flag og Islamisk Stats og udtaler, at "de homoseksuelles Regnbueflag og EU-flaget vil blive tolereret, men at det er vor vurdering, at det palæstinensiske flag vil blive brugt til en politisk manifestation under showet.

EBU's holdning er lige dele grotesk og absurd.

For det første. Palæstinas flag og staten Palæstina er blevet anerkendt af 138 ud af 194 lande i verden, inklusive dette års vært for MGP, Sverige. Sverige var endda et af de få EU-lande, der fuldt ud anerkendte Palæstina i 2014.

Palæstinas flag vajer allerede foran FN's bygning i New York, selv om Israels FN-ambassadør desperat har forsøgt at forhindre det.

For det andet: EBU's argument om, at det palæstinensiske flag "kan støde publikum og tilhørere", holder ikke. Hvem kan det støde? De højreorienterede israelske zionister i Israel og bosættere, der dagligt stjæler jord, som ikke tilhører dem? Israels proselyttere i USA, hvor MPG vises for første gang, og i Europa – herunder Dansk Folkeparti? Næppe mange andre.

EBU har derimod tilladt Ukraine af fremføre Jamalas sang "1944" på lørdag med en tekst, der fordømmer Sovjetunionens påståede deportation af folkeslaget tatarerne fra Krim i 1944 på grund af deres samarbejde med Hitlertyskland. Hvem kan sangen mon støde? Jo, tusinder af russere, som vil overvære en antirussisk sang via deres tv. 

Flagsagen er utrolig. Den vidner om, at politik og kultur ikke kan holdes adskilt. Desuden vidner den om, at den zionistiske, israelske lobby er enorm magtfuld, og at EBU's ledelse bedste fald har rygrad som en regnorm og ii værste fald støtter zionismen.

Nyeste artikler

Idekamp
21. maj. 2019 - 15:24
Sparekravet er ikke vokset til en milliard kronerReplik til HK-formand Hans-Henrik Hansens blogindlæg på Arbejderen 21. maj.
21. majSparekravet er ikke vokset til en mil...
Idekamp
21. maj. 2019 - 13:16
EU-valg – hvem har mest på spil?Hvor de andre partier kæmper for at få hele EU til at rette ind efter deres partiprogrammer, så er det spørgsmål, som Folkebevægelsen stiller, højt hævet over døgnets politik og partiinteresser.
21. majEU-valg – hvem har mest på spil?
Indland
21. maj. 2019 - 11:34
Spidskandidat: EU-modstand kan ikke overlades til partierneDet vil være et voldsomt tilbageskridt for alle EU-modstandere og kritikere, hvis den tværpolitiske EU-modstand mister sin plads i EU-parlamentet, fastslår to af Folkebevægelsen mod EU's kandidater til EU-valget.
21. majSpidskandidat: EU-modstand kan ikke o...
Udland
21. maj. 2019 - 11:01
Britisk deltagelse i EU-parlamentsvalg skaber utilfredshedDet er en fornærmelse mod alle de, der stemte Storbritannien ud af EU ved en folkeafstemning for tre år siden, at de nu skal stemme til EU-parlamentsvalget torsdag, lyder det fra brexit-tilhænger. Han og mange andre opfordrer til boykot af valget.
21. majBritisk deltagelse i EU-parlamentsval...
Fagligt
21. maj. 2019 - 10:57
Portland-arbejdere indstiller strejkeIndustriarbejderne på Aalborg Portland er i arbejde igen efter en dags strejke. Deres krav ved de lokale lønforhandlinger er fortsat at få del i virksomhedens milliardoverskud.
21. majPortland-arbejdere indstiller strejke
Indland
21. maj. 2019 - 09:51
Forsvarsministeren vil opruste i GrønlandDanmarks forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er klar til at investere milliarder af skattekroner i at opruste dansk tilstedeværelse i Grønland med kampfly og efterretningsvirksomhed.
21. majForsvarsministeren vil opruste i Grøn...
Udland
21. maj. 2019 - 08:28
USA's plan for Det Nye Palæstina Bosættelser på palæstinensisk område skal indlemmes i Israel og forbindes. Det betyder et tab på 60 procent af Vestbredden for palæstinenserne, der skal "beskyttes" af Israels hær. Sådan lyder en del af "Århundredets plan for Mellemøsten", som om kort tid bliver fremlagt af Donald Trumps regering.
21. majUSA's plan for Det Nye Palæstina...