12 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Venstres dronning

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 24. september, 2019, 16:00:56

Venstres dronning

Venstres landsmøde kårede i weekenden Jakob Ellemann-Jensen som partiets nye formand. Inger Støjberg vandt markant kampvalget mod Ellen Trane Nørby og omtales som Venstres dronning.

Som forventet bekræftede partiets nyvalgte ledelse, at nu var magtopgøret slut. Nu var Venstre klar til at se frem og genindtage sin rolle som leder af oppositionen. Men så let kommer det ikke til at gå.

Det uskønne personopgør og rivegildet om et muligt regeringssamarbejde med Socialdemokratiet har kostet dyrt i både vælgerlaget og blandt Venstres medlemmer. Det borgerlige regeringssamarbejde lå mildest talt i ruiner, da Lars Løkke måtte aflevere nøglerne til Statsministeriet. De dybe sår vil ikke blive helet, blot fordi formand og næstformand er blevet udskiftet.

På en og samme tid en stemmesluger og en sten i skoen.

Med valget af Inger Støjberg har Venstre heller ikke gjort det lettere for sig selv. Hun er en dybt kontroversiel person med en lang historik af fremmedfjendtlighed og en hadefuld og hånlig optræden overfor flygtninge og muslimer.

Igennem årene har Inger Støjberg spillet en helt særlig rolle i Venstres kamp med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet om vælgere med en større eller mindre grad af fremmedfjendtlige holdninger. Hun har som få været med til at forrå den politiske debat i Danmark.

Historien om hendes lagkagefest i ministeriet, da hun som udlændinge- og integrationsminister havde fået vedtaget stramningen af lovgivningen 50 gange, gjorde ondt dybt i den del af det borgerlige Danmark, som fortsat bekender sig til medmenneskelighed. Inger Støjberg er på en og samme tid en stemmesluger og en sten i skoen.

Tilbage i 2016 udsendte Inger Støjberg en instruks om, at alle asylpar, hvor den ene var under 18 år, skulle adskilles i asylcentrene. Det er ulovligt, har Ombudsmanden fastslået, med henvisning til at der skal ske en individuel sagsbehandling. 

Inger Støjberg benægter indædt, at hun har brudt loven, på trods af at hun ikke har kunnet fremlægge hverken dokumentation eller vidner, som understøtter hendes påstande.

Regeringen og dens støttepartier vil nedsætte en undersøgelseskommission, som vil kulegrave sagen. Det vil betyde, at Venstres næstformand i en endog meget lang periode kan se frem til ikke alene dårlige historier i medierne, men en udstilling af at hun lyver i et desperat forsøg på at redde sit eget skind.

Ikke just en drømmesag for et parti, der forsøger at genskabe sin troværdighed, at prinsessen kan ende som konen i muddergrøften.

Nyeste artikler

Indland
12. aug. 2020 - 07:24
Kvoteflygtninge får kun midlertidig beskyttelse i DanmarkSelvom de er flygtet fra krig, og er blevet nøje udvalgt af FN som særligt sårbare flygtninge, skal de 200 kvoteflygtninge, som regeringen vil modtage, kun regne med at opholdet i Danmark er midlertidigt.
12. augKvoteflygtninge får kun midlertidig b...
Udland
12. aug. 2020 - 07:01
5-års fødselsdagfest i Varadero trods vækst i coronaI denne 14. reportage beretter Henrik Thejl om Cubas aktuelle udfordringer med flere coronasmittede. Trods vanskeligheder med transport er han og familien kommet på ferie i Varadero, hvor lille Linets 5-års fødselsdag fejres med kage og en tur i poolen.
12. aug5-års fødselsdagfest i Varadero trods...
Kultur
11. aug. 2020 - 11:32
Torben Chris: "Ja, gu' er jeg da rød"Den 43-årige standupper fra Give, Torben Chris, har altid stemt rødt. Han mener, at det "langt- hen-ad-vejen" er umuligt at lave højreorienteret comedy.
11. augTorben Chris: "Ja, gu' er j...
Udland
11. aug. 2020 - 08:58
Kurdere anklages for at sælge Syriens olie til USA-selskabRojava i det nordlige Syrien indgår aftale med det amerikanske olieselskab Delta Crescent Energy, der snart kan begynde at pumpe syrisk olie op af undergrunden.
11. augKurdere anklages for at sælge Syriens...
Indland
10. aug. 2020 - 13:55
Sociale organisationer kræver gratis mundbindRådet for Socialt Udsatte, Dansk Socialrådgiverforening og Jobcentrets Ofre kræver gratis mundbind til udsatte grupper og fattige. Flere partier er enige i kravet.
10. augSociale organisationer kræver gratis...
Fagligt
10. aug. 2020 - 13:29
Litauere i Hedehusene får overenskomstEn halv times blokade var det, der skulle til, for at hive en overenskomst hjem til seks litauere, der for tiden pudser facader på byggeri i Hedehusene.
10. augLitauere i Hedehusene får overenskoms...
Navne
10. aug. 2020 - 12:26
Sven Broe er dødKommunisten Sven Broe er ikke mere. Efter lang tids kamp mod sygdommen sagde kroppen nej den 6. august 2020.
10. augSven Broe er død

< aug 2020 >

13
13. aug. 2020 - 17:00 til 18:00
15
15. aug. 2020 - 17:00
20
20. aug. 2020 - 17:00 til 18:00
27
27. aug. 2020 - 17:00 til 18:00

Nyeste: Idekamp