18 Oct 2019  

KBH: Spredte skyer, 14 °C

Venstres dronning

SENESTE LEDERE

tor. 17. okt - 2019
tir. 15. okt - 2019
man. 14. okt - 2019
tor. 10. okt - 2019
tir. 08. okt - 2019
man. 07. okt - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 24. september, 2019, 16:00:56

Venstres dronning

Venstres landsmøde kårede i weekenden Jakob Ellemann-Jensen som partiets nye formand. Inger Støjberg vandt markant kampvalget mod Ellen Trane Nørby og omtales som Venstres dronning.

Som forventet bekræftede partiets nyvalgte ledelse, at nu var magtopgøret slut. Nu var Venstre klar til at se frem og genindtage sin rolle som leder af oppositionen. Men så let kommer det ikke til at gå.

Det uskønne personopgør og rivegildet om et muligt regeringssamarbejde med Socialdemokratiet har kostet dyrt i både vælgerlaget og blandt Venstres medlemmer. Det borgerlige regeringssamarbejde lå mildest talt i ruiner, da Lars Løkke måtte aflevere nøglerne til Statsministeriet. De dybe sår vil ikke blive helet, blot fordi formand og næstformand er blevet udskiftet.

På en og samme tid en stemmesluger og en sten i skoen.

Med valget af Inger Støjberg har Venstre heller ikke gjort det lettere for sig selv. Hun er en dybt kontroversiel person med en lang historik af fremmedfjendtlighed og en hadefuld og hånlig optræden overfor flygtninge og muslimer.

Igennem årene har Inger Støjberg spillet en helt særlig rolle i Venstres kamp med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet om vælgere med en større eller mindre grad af fremmedfjendtlige holdninger. Hun har som få været med til at forrå den politiske debat i Danmark.

Historien om hendes lagkagefest i ministeriet, da hun som udlændinge- og integrationsminister havde fået vedtaget stramningen af lovgivningen 50 gange, gjorde ondt dybt i den del af det borgerlige Danmark, som fortsat bekender sig til medmenneskelighed. Inger Støjberg er på en og samme tid en stemmesluger og en sten i skoen.

Tilbage i 2016 udsendte Inger Støjberg en instruks om, at alle asylpar, hvor den ene var under 18 år, skulle adskilles i asylcentrene. Det er ulovligt, har Ombudsmanden fastslået, med henvisning til at der skal ske en individuel sagsbehandling. 

Inger Støjberg benægter indædt, at hun har brudt loven, på trods af at hun ikke har kunnet fremlægge hverken dokumentation eller vidner, som understøtter hendes påstande.

Regeringen og dens støttepartier vil nedsætte en undersøgelseskommission, som vil kulegrave sagen. Det vil betyde, at Venstres næstformand i en endog meget lang periode kan se frem til ikke alene dårlige historier i medierne, men en udstilling af at hun lyver i et desperat forsøg på at redde sit eget skind.

Ikke just en drømmesag for et parti, der forsøger at genskabe sin troværdighed, at prinsessen kan ende som konen i muddergrøften.

Nyeste artikler

Idekamp
18. okt. 2019 - 13:57
Absurd vedtagelse i EU-parlamentetEU-parlamentet har vedtaget, at Sovjetunionen er lige så ansvarlig for Anden Verdenskrig som Nazityskland. Det er dybt kritisabelt, at man ved at afgive en stemme kan komme med en historisk dom, skriver Kim Nielsen.
18. oktAbsurd vedtagelse i EU-parlamentet
Idekamp
18. okt. 2019 - 13:48
Peter Abrahamsen synger Nis PetersenDet er noget nyt, (om noget gammelt!) når sanger og komponist Peter Abrahamsen opdagede Nis Petersens digte og satte toner på nogle udvalgte. Vi har i Dansk Toppen kunnet høre ”Rødtop.” skriver Peder Pedersen.
18. oktPeter Abrahamsen synger Nis Petersen
Idekamp
18. okt. 2019 - 11:59
Andelshavere skal ikke tabe pengeI polemikken om mulig afskaffelse af boligregulerings-lovens §5, stk. 2 forsøger de danske udlejere forening at skræmme ved at skubbe andelsboligforeningerne foran sig, påpeger Lejernes Landsorganisation.
18. oktAndelshavere skal ikke tabe penge
Idekamp
18. okt. 2019 - 11:39
Gylle er en giftig cocktail365 dage om året er mange beboere plaget af støv, støj og stank fra de mange svin. Diarré, hovedpine og kvalme er dagens orden. Hvorfor findes der ingen grundige undersøgelser af disse giftige forhold i svineindustrien? spørger Holger Øster Mortensen.
18. oktGylle er en giftig cocktail
Udland
18. okt. 2019 - 10:54
Labour-oprør: Vi stemmer for brexit-aftaleFlere og flere Labour-medlemmer af Underhuset stemmer ja til Boris Johnsons brexitaftale i morgen. Ikke mere snak og kaos, vi vil ud af EU nu, lyder det.
18. oktLabour-oprør: Vi stemmer for brexit-a...
Indland
18. okt. 2019 - 09:33
EU-modstandere vil styrke bredden i FolkebevægelsenHvis Folkebevægelsen mod EU skal stå i spidsen for en dansk udmeldelse af EU, så skal bevægelsen arbejde for at blive en ægte tværpolitisk bevægelse, hvor der er plads til alle, mener fire nuværende medlemmer.
18. oktEU-modstandere vil styrke bredden i F...
Indland
18. okt. 2019 - 09:26
Café Klare fik årets hjemløseprisTraditionen tro blev der afholdt hjemløsedag den 17. oktober på Københavns Rådhusplads.
18. oktCafé Klare fik årets hjemløsepris