29 May 2020  

KBH: Spredte skyer, 16 °C

Trusler mod demokratiet

SENESTE LEDERE

fre. 29. maj - 2020
tor. 28. maj - 2020
ons. 27. maj - 2020
fre. 15. maj - 2020
tor. 14. maj - 2020

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 11. juni, 2019, 11:37:22

Trusler mod demokratiet

"Muslimsk mobilisering af vælgere vækker bekymring for øget polarisering", skrev Jyllands-Posten mandag på forsiden. Avisen henviser til den store fremgang, især Radikale Venstre, men også Enhedslisten har haft i Tingbjerg, Vollsmose og Gellerup. I Gellerup har muslimske organisationer mobiliseret beboerne til at stemme på de to partier.

Hvordan Jyllands-Posten kan vinkle en fremgang for det Radikale Venstre som afsæt for en politisk polarisering vil nok undre mange.

Vinklingen i Jyllands-Postens forsidehistorie sker med direkte reference til Søren Hviid Pedersens holdninger. Og Søren Hviid Pedersen præsenterer Jyllands-Posten som "debattør og højskolelærer med en ph.d. i politisk teori".

Debatten om flygtninge og indvandrere er blevet forrået og brutaliseret.

Jyllands-Posten nævner ikke, at Søren Hviid Pedersen er notorisk højreekstremist.

Han har igennem årene argumenteret for at fratage mennesker, der ikke kan forsørge sig selv, stemmeretten – det vil sige arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere. Han har foreslået, at der indføres censur, for at staten kan bestemme, hvad der skrives på internettet og ytres i den offentlige debat. Han har tidligere appelleret til den israelske hær om at fordrive palæstinenserne fra Gaza.

Søren Hviid Pedersen færdes desuden ifølge researchkollektivet Redox i det højreekstremistiske miljø, hvor også ledende medlemmer af flere nazistiske organisationer færdes. Alligevel finder Jyllands-Posten hans holdninger så relevante, at de danner afsæt for en artikel på avisens forside.

Måske er beboerne vrede på det store flertal i Folketinget, som har vedtaget ghettopakken, som medfører, at tusindvis af boliger skal nedrives og beboerne smides ud fra deres hjem? Måske har beboerne valgt at stemme på de to partier, som mest markant har afvist at bidrage til at lægge muslimer og indvandrere for had? At afdække den egentlige baggrund for vælgerbevægelserne i de berørte boligområder er imidlertid ikke Jyllands-Postens ærinde.

Når beboerne i de udskældte boligområder ikke stemmer, kritiseres de for at holde sig udenfor det politiske liv. Når de stemmer, så mistænkeliggøres det også.

Jyllands-Postens artikel er i bund og grund en afspejling af, hvordan debatten om flygtninge og indvandrere er blevet forrået og brutaliseret.

Nyeste artikler

Indland
29. maj. 2020 - 13:17
Den nazistiske bombemager fra HundestedTopnazist kortlagde LGBT-miljø, mens han byggede bombe og skydevåben. De danske nazister fra NMR har vist sig parate til at overtage den svenske moderorganisations drabelige metoder.
29. majDen nazistiske bombemager fra Hundest...
Idekamp
29. maj. 2020 - 13:04
Bag om uroen i Minneapolis: "Oprør er berettigede"Den sorte George Floyd fra Minneapolis blev mandag dræbt af en hvid politibetjent – kvalt af et knæ mod struben. Oprøret, der breder sig, er et udtryk for en opsparet frustration overfor fattigdom, racisme, bolignød – overfor selve kapitalismen, skriver Monica Moorehead fra det kommunistiske parti Workers World Party i USA den 28. maj.
29. majBag om uroen i Minneapolis: "Opr...
Kultur
29. maj. 2020 - 12:45
Martin Andersen Nexø får en plads opkaldt efter sigFra anden pinsedag kan man se et skilt på Christianshavn med Martin Andersen Nexøs Plads. Initiativet til pladsen er kommet fra forfatterens familie og Martin Andersen Nexø Fonden.
29. majMartin Andersen Nexø får en plads opk...
Idekamp
29. maj. 2020 - 11:21
En ringe tak til coronahelteneSammenbrud i forhandlingerne skyldes regeringens manglende lydhørhed for de faktiske vilkår i sundhedsvæsenet, påpeger Else Kayser, regionsmedlem for Enhedslisten i Region Midtjylland.
29. majEn ringe tak til coronaheltene
Fagligt
29. maj. 2020 - 08:57
5,4 milliarder kroner til virksomheder med lærlinge Regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne er blevet enige om at belønne virksomheder med lærlinge og dem, der indgår nye uddannelsesaftaler. Til efteråret mødes parterne for at sikre en langsigtet løsning på uddannelsen af faglærte og manglen på praktikpladser.
29. maj5,4 milliarder kroner til virksomhede...
Fagligt
29. maj. 2020 - 05:21
Arbejdstilsynet har givet fem tandklinikker strakspåbudSiden tandlægerne fik lov til igen at tage imod kunder, har HK Privat oplevet store problemer med brud på myndighedernes regler for hygiejne og sikkerhed. 26 klinikker er anmeldt til AT, der ikke har besøgt alle, men udsted fem påbud.
29. majArbejdstilsynet har givet fem tandkli...
Indland
28. maj. 2020 - 16:23
Kommuner og fagforeninger kræver budgetlov suspenderet Aalborg, Albertslund og Horsens Kommune mener, at budgetloven skal suspenderes i 2021. Det sammen mener en række fagforeninger, der gik på gaden torsdag.
28. majKommuner og fagforeninger kræver budg...

< maj 2020 >

29
29. maj. 2020 - 15:00 til 17:30

< jun 2020 >

04
04. jun. 2020 - 17:00 til 18:00
05
05. jun. 2020 - 08:00 til 18:00