18 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 21 °C

Trusler mod demokratiet

SENESTE LEDERE

tir. 18. jun - 2019
man. 17. jun - 2019
ons. 12. jun - 2019
tir. 11. jun - 2019
fre. 07. jun - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 11. juni, 2019, 11:37:22

Trusler mod demokratiet

"Muslimsk mobilisering af vælgere vækker bekymring for øget polarisering", skrev Jyllands-Posten mandag på forsiden. Avisen henviser til den store fremgang, især Radikale Venstre, men også Enhedslisten har haft i Tingbjerg, Vollsmose og Gellerup. I Gellerup har muslimske organisationer mobiliseret beboerne til at stemme på de to partier.

Hvordan Jyllands-Posten kan vinkle en fremgang for det Radikale Venstre som afsæt for en politisk polarisering vil nok undre mange.

Vinklingen i Jyllands-Postens forsidehistorie sker med direkte reference til Søren Hviid Pedersens holdninger. Og Søren Hviid Pedersen præsenterer Jyllands-Posten som "debattør og højskolelærer med en ph.d. i politisk teori".

Debatten om flygtninge og indvandrere er blevet forrået og brutaliseret.

Jyllands-Posten nævner ikke, at Søren Hviid Pedersen er notorisk højreekstremist.

Han har igennem årene argumenteret for at fratage mennesker, der ikke kan forsørge sig selv, stemmeretten – det vil sige arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere. Han har foreslået, at der indføres censur, for at staten kan bestemme, hvad der skrives på internettet og ytres i den offentlige debat. Han har tidligere appelleret til den israelske hær om at fordrive palæstinenserne fra Gaza.

Søren Hviid Pedersen færdes desuden ifølge researchkollektivet Redox i det højreekstremistiske miljø, hvor også ledende medlemmer af flere nazistiske organisationer færdes. Alligevel finder Jyllands-Posten hans holdninger så relevante, at de danner afsæt for en artikel på avisens forside.

Måske er beboerne vrede på det store flertal i Folketinget, som har vedtaget ghettopakken, som medfører, at tusindvis af boliger skal nedrives og beboerne smides ud fra deres hjem? Måske har beboerne valgt at stemme på de to partier, som mest markant har afvist at bidrage til at lægge muslimer og indvandrere for had? At afdække den egentlige baggrund for vælgerbevægelserne i de berørte boligområder er imidlertid ikke Jyllands-Postens ærinde.

Når beboerne i de udskældte boligområder ikke stemmer, kritiseres de for at holde sig udenfor det politiske liv. Når de stemmer, så mistænkeliggøres det også.

Jyllands-Postens artikel er i bund og grund en afspejling af, hvordan debatten om flygtninge og indvandrere er blevet forrået og brutaliseret.

Nyeste artikler

Økonomi
18. jun. 2019 - 15:30
Vismandsrapport viser, at arbejderne er hårdest ramt af efterlønsreformI dag offentliggøres Det Økonomiske Råds såkaldte "vismandsrapport". Rapporten viser, at de ufaglærte og faglærte arbejdere er blevet hårdt ramt af både efterlønsreform og lav lønudvikling.
18. junVismandsrapport viser, at arbejderne...
Indland
18. jun. 2019 - 13:00
24-timers aktion for lukning af EllebækFra mandag eftermiddag til tirsdag eftermiddag har aktivister fra Luk Ellebæk-initiativet med sang, musik, brevskrivning og aktivisme sat fokus på forholdene i Ellebæk-fængslet, hvor afviste asylansøgere bliver tilbageholdt.
18. jun24-timers aktion for lukning af Elleb...
Udland
18. jun. 2019 - 11:01
Zelenskij ønsker Ukraine ind i EU og NATODen 20. maj tiltrådte Volodymyr Zelenskij som præsident i Ukraine. Han har lovet fred i det østlige Ukraine og bedre levevilkår for de fattigste, men fastholder planerne om at søge ind i EU og NATO.
18. junZelenskij ønsker Ukraine ind i EU og...
Idekamp
18. jun. 2019 - 10:28
Greenwash og redwashPartierne klynger sig til, at en liberal markedsøkonomi kan afkoble sammenhængen mellem vækst og klimabelastning og vokse med et par procent om året – og samtidig reducere klimabelastningen. Men det er ikke muligt, siger de fleste, der ved noget om problemet. Lad os antage, at det bliver klart for hele det politiske spektrum, at et genvalg kræver mere radikale tiltag... Ib Nyhus tegner scenariet.
18. junGreenwash og redwash
Indland
18. jun. 2019 - 09:16
Dagpengesystemet er stressendeJoan Wellendorph fik sig noget af en oplevelse, da hun som 63-årig kom på supplerende dagpenge. Et utal af krav og mangelfuldt organiserede kurser var nogle af de stressfaktorer, hun blev udsat for.
18. junDagpengesystemet er stressende
Fagligt
17. jun. 2019 - 21:59
Chauffører kræver bedre køreplanerMandag mødtes 3F og Dansk Person Trafik med Nordjyllands Trafikselskab for at snakke buschaufførernes arbejdsforhold. Chaufførerne vil gerne snart se forbedringer.
17. junChauffører kræver bedre køreplaner
Idekamp
17. jun. 2019 - 15:53
ArbejdsudbudDer er ikke samfundsvidenskabelig evidens for, at udbudsreformerne har haft en synlig beskæftigelsesmæssig effekt. Derfor er det enten mod bedre viden eller manipulation, når de borgerlige bliver ved med at påstå, at forringelser af livsvilkår for mange borgere er årsagen til den økonomiske højkonjunktur, påpeger Kim Nielsen.
17. junArbejdsudbud

Nyeste: Idekamp

18. jun. 2019 - 10:28
17. jun. 2019 - 15:53
17. jun. 2019 - 09:32
13. jun. 2019 - 11:11
12. jun. 2019 - 12:47