26 Aug 2019  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Trusler mod demokratiet

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 11. juni, 2019, 11:37:22

Trusler mod demokratiet

"Muslimsk mobilisering af vælgere vækker bekymring for øget polarisering", skrev Jyllands-Posten mandag på forsiden. Avisen henviser til den store fremgang, især Radikale Venstre, men også Enhedslisten har haft i Tingbjerg, Vollsmose og Gellerup. I Gellerup har muslimske organisationer mobiliseret beboerne til at stemme på de to partier.

Hvordan Jyllands-Posten kan vinkle en fremgang for det Radikale Venstre som afsæt for en politisk polarisering vil nok undre mange.

Vinklingen i Jyllands-Postens forsidehistorie sker med direkte reference til Søren Hviid Pedersens holdninger. Og Søren Hviid Pedersen præsenterer Jyllands-Posten som "debattør og højskolelærer med en ph.d. i politisk teori".

Debatten om flygtninge og indvandrere er blevet forrået og brutaliseret.

Jyllands-Posten nævner ikke, at Søren Hviid Pedersen er notorisk højreekstremist.

Han har igennem årene argumenteret for at fratage mennesker, der ikke kan forsørge sig selv, stemmeretten – det vil sige arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere. Han har foreslået, at der indføres censur, for at staten kan bestemme, hvad der skrives på internettet og ytres i den offentlige debat. Han har tidligere appelleret til den israelske hær om at fordrive palæstinenserne fra Gaza.

Søren Hviid Pedersen færdes desuden ifølge researchkollektivet Redox i det højreekstremistiske miljø, hvor også ledende medlemmer af flere nazistiske organisationer færdes. Alligevel finder Jyllands-Posten hans holdninger så relevante, at de danner afsæt for en artikel på avisens forside.

Måske er beboerne vrede på det store flertal i Folketinget, som har vedtaget ghettopakken, som medfører, at tusindvis af boliger skal nedrives og beboerne smides ud fra deres hjem? Måske har beboerne valgt at stemme på de to partier, som mest markant har afvist at bidrage til at lægge muslimer og indvandrere for had? At afdække den egentlige baggrund for vælgerbevægelserne i de berørte boligområder er imidlertid ikke Jyllands-Postens ærinde.

Når beboerne i de udskældte boligområder ikke stemmer, kritiseres de for at holde sig udenfor det politiske liv. Når de stemmer, så mistænkeliggøres det også.

Jyllands-Postens artikel er i bund og grund en afspejling af, hvordan debatten om flygtninge og indvandrere er blevet forrået og brutaliseret.

Nyeste artikler

Udland
23. aug. 2019 - 15:27
Her er USA's plan for Grønland og Arktis I takt med at isen smelter i Arktis, bliver hele området en vigtig brik i den nye kolde krig. USA ønsker at inddæmme Rusland. Derfor er det nødvendigt med amerikansk tilstedeværelse i Arktis, lyder det.
23. augHer er USA's plan for Grønland o...
Udland
23. aug. 2019 - 14:12
Fodboldspillere i Gaza må ikke spille på VestbreddenSelv om det palæstinensiske mesterskab i fodbold er anerkendt af det internationale fodboldforbund, FIFA, forbyder Israel spillere fra Gaza at deltage.
23. augFodboldspillere i Gaza må ikke spille...
Indland
23. aug. 2019 - 12:59
Forsker advarer: Krigsskib vil blande Danmark ind i USA-Iran-konfliktIran udgør ikke en trussel mod danske handelsskibe, og Danmark har ingen interesse i USA's og Storbritanniens militære optrapning mod Iran i Hormuzstrædet, mener lektor ved Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet.
23. augForsker advarer: Krigsskib vil blande...
Indland
23. aug. 2019 - 11:13
Natarbejde bliver stående på kræftlisteNatarbejde og skifteholdsarbejde forbliver på WHO's liste over påvirkninger, der sandsynligvis er kræftfremkaldende. Ny viden underbygger eksperters konklusion.
23. augNatarbejde bliver stående på kræftlis...
Udland
23. aug. 2019 - 08:02
USA's militær udledte 1.212 tons CO2 fra 2001-2017Den amerikanske professor Neta Crawford fra Brown University har målt USA's militærs CO2-udledning, og den er gigantisk. Fra 2001 til og med 2017 har militæret udledt 1.212 millioner tons CO2.
23. augUSA's militær udledte 1.212 tons...
Indland
22. aug. 2019 - 13:50
Vrede pårørende: København overtræder handicapkonventionDen barske virkelighed på handicapområdet blev afdækket, da der tirsdag aften var borgermøde i København. Socialborgmester Mia Nyegaard blev lagt under massivt pres for at sikre forbedringer.
22. augVrede pårørende: København overtræder...
Idekamp
22. aug. 2019 - 12:44
IncitamentDet er ikke lykkedes at påvise en synlig beskæftigelseseffekt af at forringe menneskers sociale sikkerhedsnet, påpeger Kim Nielsen.
22. augIncitament