10 Dec 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

Truslen fra NATO

SENESTE LEDERE

tor. 05. dec - 2019
tir. 03. dec - 2019
man. 02. dec - 2019
tir. 26. nov - 2019
man. 25. nov - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 03. december, 2019, 16:07:19

Truslen fra NATO

I dag startede NATO's topmøde i London, som markerer organisationens 70 års jubilæum. Op til mødet har NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg forsøgt at italesætte NATO som stærkere og mere nødvendig end nogensinde.

Trump og hans generalsekretær i NATO jubler over, at medlemslandenes samlede militærudgifter er steget for femte år i træk, og at stadig flere medlemslande lever op til USA's krav om at bruge mindst 2 procent af BNP på oprustning og krig.

USA har ikke vundet en eneste krig siden nederlaget i Vietnam.

NATO er et imperialistisk monster fra Den Kolde Krig. NATO er skabt af USA for at bekæmpe det socialistiske Sovjet. I dag er NATO et centralt redskab til at dominere og kontrollere medlemslandene.

Den store fælles løgn, som spredes af magthaverne i NATO-landene, er, at NATO er en garant for medlemslandenes sikkerhed, hvis bare vi ruster op og ruster op og ruster op. Trusselsbillederne skifter med årene. Men oprustningen er den uforandrede kur mod al truende ondskab.

Virkeligheden er, at USA ikke har vundet en eneste krig siden nederlaget i Vietnam. Krigene mod lande som Libyen, Afghanistan, Irak og Syrien har ikke skabt fred, demokrati eller nogen af de mange andre løfter man gav, da krigene startede.

USA er igennem en årrække blevet stadigt mere svækket og bevarer kun sin rolle som supermagt i kraft af sin militære styrke.

Samtidig bliver modsætningerne i NATO stadigt mere markante. Senest i lyset af USA's nederlag i Syrien, som har bragt USA på kant med Tyrkiet og en række EU-lande, og som fik den franske præsident Macron til at erklære NATO for hjernedød. Imens er EU i fuld gang med at realisere egne militære ambitioner.

Officielt bekender NATO sig som forsvarer af folkeretten og FN's charter. Men man har utallige gange krænket dem begge – i land efter land. Skiftende danske regeringer er med på vognen.

Den internationale terrorisme, som NATO erklærer som en trussel, er skabt i kølvandet på de blodige krige, man selv har startet. En endeløs vifte af terrorgrupper er blevet finansieret, udrustet og trænet af USA og dets allierede.

Mette Frederiksen tog til London med ønsket om, at Danmark skal forblive et af NATO's kernelande, på trods af at Danmark på den korte bane ikke vil opruste i den takt, som Trump kræver. Til gengæld lover regeringen en større deltagelse i USA's krige. Det seneste løfte i rækken er, at Danmark vil spille en mere central rolle i Irak og sende hundredvis af danske soldater til landet.

Alle NATO-partierne i Folketinget støtter aktivt NATO's militære opmarch mod Rusland, som igen udpeges som hovedfjende, på trods af at Rusland sænker sine krigsbudgetter. Det er NATO, der truer freden, også i Europa. Oprustningen og krigsforberedelserne er et historisk spild af ressourcer, som kun gavner våbenindustrien.

For milliarderne man kaster bort på krigsbudgetterne, kunne man løfte den kollektive velfærd, sikre både minimumsnormeringer, stoppe stigningen af pensionsalderen, sikre bedre ældrepleje og billigere boliger. Men nedrustning var slet ikke et tema i debatten om årets finanslov.

NATO's 70-årsdag er en anledning til at stoppe magthavernes knæfald for USA og forstærke kampen for nedrustning, demokrati og selvbestemmelse og kræve en dansk udmeldelse.

Nyeste artikler

Udland
10. dec. 2019 - 11:53
Dominicas regerende parti vandt valget sikkertMed 17 ud af 21 pladser i Dominicas parlament blev valget en klar tillidserklæring til den siddende regering. Valgsystemet, som USA og OAS har udtalt sig kritisk om, fungerede, men bliver nu sat til folkelig høring.
10. decDominicas regerende parti vandt valge...
Udland
10. dec. 2019 - 11:49
Franske fagforeninger opfordrer til generalstrejke i dagDen franske præsident vil reformere landets pensionssystem. Reformen vil tvinge især offentligt ansatte til at arbejde længere og få en lavere pension, advarer fagforeninger, der i sidste uge lammede landet med strejker og demonstrationer.
10. decFranske fagforeninger opfordrer til g...
Idekamp
10. dec. 2019 - 09:56
Nøjsomhed – stadig tvangsfjernelse trods andre, mere menneskelige værktøjer?Beboergruppen i Nøjsomhed i Helsingør er stærkt modstander af kommunens og boligselskabets beslutning om tvangsfjernelse af 96 tilfældige familier (300 mennesker).
10. decNøjsomhed – stadig tvangsfjernelse tr...
Indland
10. dec. 2019 - 09:22
Protest mod nyt byggeri på Amager FælledDet fremlagte projekt for byggeri på Amager Fælled vil betyde et voldsomt indgreb i naturen, mener Amager Fælleds Venner og Danmarks Naturfredningsforening.
10. decProtest mod nyt byggeri på Amager Fæl...
Fagligt
10. dec. 2019 - 08:06
Talstærk opbakning til fagbevægelsens OK-forhandlere600-700 faglige aktivister var på plads, da byggefagforeningerne mødte op til fælles pressemøde med Dansk Byggeri som opstart på OK20. Den faglige markering var gennemsyret af sammenhold og forventninger om mærkbare resultater ved forhandlingerne.
10. decTalstærk opbakning til fagbevægelsens...
Udland
09. dec. 2019 - 15:39
NATO udbygger sit militære samarbejdeNATO-topmødet i London gemte de dybe uenigheder langt ind under gulvtæppet. I stedet blev der udtrykt glæde ved 150 milliarder ekstra dollars til forsvarsbudgetterne i medlemslandene og råbt hurra for musketereden.
09. decNATO udbygger sit militære samarbejde
Idekamp
09. dec. 2019 - 15:04
Vi må have styr på den kollektive busdrift i HornsherredJeg ved godt, at byrådet mest er optaget af betalingsbroen og Vingeprojektet, som vi alle skal betale til, men vi skal jo også have vores liv til at hænge sammen herovre, skriver Jan Vogel i Venslev.
09. decVi må have styr på den kollektive bus...

< dec 2019 >

10
10. dec. 2019 - 17:00 til 18:30
11
11. dec. 2019 - 16:00 til 18:00
12
12. dec. 2019 - 19:00 til 21:00
13
13. dec. 2019 - 09:00 til 16:00