20 Sep 2020  

KBH: Spredte skyer, 12 °C

Tag mod børnene fra Moria

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 14. september, 2020, 12:15:34

Tag mod børnene fra Moria

Over 12.000 mennesker er blevet akut hjemløse efter branden i den frygtede flygtningelejr Moria på Lesbos.

Branden kommer ovenpå en række af humanitære katastrofer. Lejren er i forvejen kun bygget til 3.000 mennesker, og forholdene er umenneskelige.

Over 4.000 af flygtningene er mindreårige. Børn ned til 8-års-alderen skærer i sig selv og ønsker ikke længere at leve, uledsagede flygtningebørn på 13-14 år er på egne ben, og voldtægt er en stor risiko for kvinder og piger.

Derudover kommer naturligvis faren for coronasmitte under de uhygiejniske forhold og kulden fra de kommende efterårs- og vintermåneder.

Katastrofen i Moria viser, at EU ikke kan løse flygtningeproblemerne, som nogle har hævdet, tværtimod.

EU- og NATO-landene har været med til at puste til ilden i Syrien og fremprovokere den frygtelige borgerkrig, der har drevet millioner på flugt. Samtidig har angrebene på Libyen, Irak og Afghanistan de seneste 15 år været med til at tvinge mennesker til at forlade deres sønderbombede hjem.

Nu svigter EU og Danmark mange af de flygtninge, der forsøger at overleve i en desperat situation.

Den socialdemokratiske regering nægter i den situation at modtage bare et lille antal børn fra helvedet i Moria – i modsætning til en række andre lande.

Man henviser til problemer med integrationen i Danmark. Problemer, som statsministeren tilsyneladende forsøger at løse ved gentagne nedrakninger af muslimske borgere.

De nærområder, som regeringen henviser til, når talen falder på flygtninge, er lande som Jordan, Tyrkiet og Libanon, der huser adskillige millioner og for især Libanons vedkommende allerede er faldet ud over kanten, når man ser på fattigdom, arbejdsløshed og basale levevilkår.

Regeringen skal åbne op for flygtninge fra Moria-lejren. Det handler ikke om velgørenhed, men om noget så jordnært som solidaritet og almindelig medmenneskelighed.

Naturligvis er der råd til, at Danmark tager sin andel af flygtningene fra Moria-lejren. Der er i hvert fald ikke råd til at lade være.

Nyeste artikler

Kultur
18. sep. 2020 - 11:38
Kvindemuseet overvejer at skifte navn – og det vækker store følelserEt af verdens få kvindemuseer ligger i Aarhus. Nu har museets ledelse besluttet at iværksætte en "undersøgelse" af, om museet fortsat skal hedde "Kvindemuseet". Det har skabt stor debat.
18. sepKvindemuseet overvejer at skifte navn...
Idekamp
18. sep. 2020 - 10:27
Salg af HorsevængetHvordan kan man dog lægge en sag frem for byrådet, som ikke er ordentligt belyst? spørger Tue Tortzen.
18. sepSalg af Horsevænget
Historie
18. sep. 2020 - 07:00
En tidlig diskussion om borgfred og klassekampFra 1887 til 1893 foregik en diskussion i den tidlige danske arbejderbevægelse om vejen frem. Hvor meget skulle der satses på reformer, og hvad var målet? En ny afhandling samler en række historiske kilder om emnet.
18. sepEn tidlig diskussion om borgfred og k...
Fagligt
18. sep. 2020 - 06:24
Byggefag vil forhindre udenlandske firmaer i at rende fra løn- og erstatningskravByggefagenes Samvirke opfordrer politikerne til at give Arbejdstilsynet flere muligheder for at undersøge, om mistænkelige udenlandske firmaer har reel aktivitet i hjemlandet. Det vil hjælpe både fagforeningerne, danske firmaer og staten.
18. sepByggefag vil forhindre udenlandske fi...
Fagligt
17. sep. 2020 - 14:00
Direktiv om EU-mindsteløn på vej til oktoberEU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen, har nu bebudet, at Kommissionen i næste måned vil fremlægge et forslag til en lovbestemt mindsteløn for hele EU. Det vil true den danske model, påpeger både fagbevægelse og arbejdsgivere.
17. sepDirektiv om EU-mindsteløn på vej til...
Indland
17. sep. 2020 - 13:27
Regeringens klimaaftale med Aalborg Portland møder skarp kritikRådet for Grøn Omstilling og interesseorganisationen for landets små og mellemstore virksomheder kritiserer samarbejdsaftalen med Aalborg Portland for at give virksomheden særbehandling og spænde ben for nødvendige klimatiltag.
17. sepRegeringens klimaaftale med Aalborg P...
Indland
17. sep. 2020 - 13:23
Mange kommuner overvejer at spare på rengøringFOA retter en skarp kritik af landets kommuner for at spare på rengøringen, på trods af at det er et af de vigtigste våben i kampen mod corona.
17. sepMange kommuner overvejer at spare på...