20 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 8 °C

Stop dansk støtte til terror mod Venezuela

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 05. maj, 2020, 14:42:52

Stop dansk støtte til terror mod Venezuela

For under tre dage siden – søndag morgen – blev der gennemført et terrorangreb mod Venezuela. Væbnede lejesoldater ankom med speedbåde fra Colombia og gik i land i Venezuelas nordlige kystprovins La Guaira.

Venezuelas sikkerhedsstyrker og kystvagt nedkæmpede invasionskorpset, og umiddelbart blev det endnu et mislykket forsøg på at udløse vold i Venezuela med henblik på at omstyrte den lovlige regering, som USA udtrykkeligt ønsker.

Hvad fanden tænker den danske regering og udenrigsminister Jeppe Kofod på, når man blindt vader efter USA og støtter terroristen Juan Guaidó?

USA's trusler og fjendtlighed mod Venezuela er velkendte. Mindre kendt er det, at EU og Danmark optræder som et aktivt halehæng til USA's politik og bærer et ansvar for den vold, som USA iværksætter med egne styrker fra baser i Colombia eller som lejesoldater hyres til at begå, som det skete søndag morgen.

Venezuelas præsident hedder Nicolás Maduro. Det er cirka 140 lande i verden enige om, og Maduros regering repræsenterer Venezuela i internationale organisationer om FN. Men USA fik i januar måned sidste år placeret højrepolitikeren Juan Guaidó som 'selvudnævnt' præsident, idet man påstår, at det seneste valg af præsident Maduro er ulovligt.

Dengang i januar 2019 gik der kun få dage fra USA's anerkendelse af Juan Guaidó som Venezuelas midlertidige præsident, til at daværende udenrigsminister Anders Samuelsen slog hælene sammen og også anerkendte denne selvudnævnte og USA-promoverede 'præsident'. Og EU-landene fulgte efter en for en.

Juan Guaidó er imidlertid ikke blot en latterlig pseudopræsident. Han er terrorist. Hvis han opererede i Europa, ville han øjeblikkelig blive fængslet for terror.

Han har anstiftet vold og overfald i Venezuela. Han samarbejder med og optræder offentligt sammen med ledere af narkokarteller og paramilitære grupper i Colombia. Han opfordrer USA til at iværksætte en militær intervention mod Venezuela – det er landsforræderi.

Og nu udtaler tilfangetagne lejesoldater, at de blev trænet og ledet af det private sikkerhedsfirma Silvercorp, som Juan Guaidó har købt til opgaven for 212 millioner af den nærmest ubegrænsede pengestrøm, som Guaidó modtager fra USA.

Hvad fanden tænker den danske regering og udenrigsminister Jeppe Kofod på, når man blindt vader efter USA og støtter en sådan terrorist?

Stop dansk støtte til terror mod Venezuela. Respekt for Venezuelas ret til fred og selvbestemmelse.

Nyeste artikler

Indland
19. okt. 2020 - 13:35
Med Frank Jensens afgang vokser kravet om grundlæggende kulturændringerDer skal gøres op med en sexistisk og magtfuldkommen kultur på Københavns Rådhus, mener blandt andre DSU, Enhedslisten og Kommunistisk Parti.
19. oktMed Frank Jensens afgang vokser krave...
Udland
19. okt. 2020 - 12:29
Bevægelsen for Socialisme genvinder magten i BoliviaSøndagens parlaments- og præsidentvalg endte med en stor sejr til Bevægelsen for Socialisme (MAS), knapt et år efter et højreorienteret kup imod MAS og Bolivias præsident Evo Morales.
19. oktBevægelsen for Socialisme genvinder m...
Idekamp
19. okt. 2020 - 11:46
Sammenkædning er en kæde om benetDen Danske Model med de nuværende sammenkædningsregler er en tyk kæde om benet på os arbejdere, understreger David Vedersø.
19. oktSammenkædning er en kæde om benet
Indland
19. okt. 2020 - 11:34
Spaniensfrivillige mindet ved stemningsfyldt højtidelighed Fremmødet ved årets mindehøjtidelighed for de danskere, som faldt i kampen mod fascismen under Franco-styret i Spanien, var stort. I år var der særlig fokus på de danske søfolk, der mistede livet.
19. oktSpaniensfrivillige mindet ved stemnin...
Indland
19. okt. 2020 - 07:52
EU-handelsaftale møder kritik: Underminerer demokrati og klimaDemokratiet og de nationale, folkevalgte parlamenter bliver kørt ud på et sidespor, hvis handels- og investeringsaftalen mellem EU og Mercosur-landene får sine egne organer, der skal fortolke og løbende ændre i reglerne for eksempelvis sprøjtegifte, advarer Greenpeace.
19. oktEU-handelsaftale møder kritik: Underm...
Udland
19. okt. 2020 - 07:07
Cambridge Universitet dropper investeringer i fossile brændstofferCambridge Universitet forpligter sig til at fjerne alle investeringer fra fossile brændstoffer i kampen mod klimaforandringer. Universitetets økonomiansvarlige peger på moralske, politiske og sociale argumenter for tiltaget, der kan inspirere andre til at følge trop.
19. oktCambridge Universitet dropper investe...
Udland
19. okt. 2020 - 06:50
Joe Biden lover at hæve selskabsskatten en smuleDemokraternes præsidentkandidat Joe Biden vil hæve selskabsskatten fra 21 til 28 procent. For fire år siden var den 35 procent. Biden er alt for erhvervsvenlig, lyder det fra kritikere, men han rejser alligevel en række af fagbevægelsens "påtrængende krav".
19. oktJoe Biden lover at hæve selskabsskatt...

< okt 2020 >

21
21. okt. 2020 - 17:00 til 19:00
22
22. okt. 2020 - 13:30 til 15:00
22
22. okt. 2020 - 15:00 til 16:00
23
23. okt. 2020 - 11:30 til 14:00

Nyeste: Idekamp