26 Jan 2020  

KBH: Overskyet, dis, 4 °C

Stilladsarbejderne viser vejen

SENESTE LEDERE

fre. 24. jan - 2020
tor. 23. jan - 2020
ons. 22. jan - 2020
tir. 21. jan - 2020
tor. 16. jan - 2020

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 02. december, 2019, 15:24:38

Stilladsarbejderne viser vejen

Der er grænser for, hvad man skal finde sig i. Og når faglige aktivister overfaldes og tæskes for at dokumentere usle arbejdsforhold på en byggeplads – som det skete søndag – så er den grænse overskredet med flere længder.

Det er derfor helt forståeligt, at Københavns stilladsarbejdere i dag valgte at nedlægge arbejdet i protest mod social dumping og mafiametoder på en byggeplads i Tikøbgade i København.

>> LÆS OGSÅ: Uro og væltet stillads: Stilladsarbejdere strejker efter overfald på kollegaer

Helt forståeligt er det også, at en gruppe af de strejkende var så rasende, at de valgte at trænge ind på pladsen og vælte et stillads, som ifølge stilladsarbejderne er opsat af underbetalte og utilstrækkeligt uddannede arbejdere.

De pæne forhandlinger ved blankpolerede borde giver ikke resultater, hvis ikke der er folk ude på arbejdspladserne, som er klar til at sætte magt bag forhandlernes krav.

Stilladsarbejderne sørger hver dag for, at alle bygningsarbejdere sikkert kan bevæge sig rundt på byggepladser over hele landet. At de er nidkære med, hvem der får lov til at opsætte stilladser i Danmark, skylder vi dem alle stor tak for.

De rimelige krav om uddannelse og ordnede forhold er ikke kun en sikring af stilladsfolkenes egne vilkår, men i lige så høj grad en kamp for hele byggebranchen, som over en årrække er blevet mere og mere uorganiseret.

De borgerlige medier vil utvivlsomt over de næste timer, dage og måske uger benytte stilladsarbejdernes aktionsmetoder til at puste nyt liv i deres igangværende kampagne mod fagbevægelsen – en kampagne, som først rettede sig mod kuffertslæberne i Københavns Lufthavns ret til at organisere deres kollegaer og siden handlede om 3F's såkaldt "ulovlige" overenskomster, som indeholdt krav om medlemskab.

I øvrigt en kampagne som er belejligt timet for arbejdsgiverne, som ser frem til endnu engang at tryne en spareoverenskomst igennem, hvor arbejderne nok en gang skal betale en urimelig lav lønfremgang med forringelser og "fleksibilitet".

Men midt i fordømmelsen, forargelsen og den selvretfærdige ophidselse over metoder i den faglige kamp skal herfra lyde en opfordring til at stoppe op og tænke over, hvor al vores velfærd og forholdsvis velfungerende arbejdsmarked kommer fra.

For det er ikke gaver, som arbejdsgiverne velvilligt har delt ud, men goder, som generationer af arbejdere har kæmpet sig til. De pæne forhandlinger ved blankpolerede borde giver ikke resultater, hvis ikke der er folk ude på arbejdspladserne, som er klar til at sætte magt bag forhandlernes krav.

Stilladsarbejderne er altid solidariske i andre faggruppers kampe – nu er det tid til at vise, at solidariteten går begge veje!

Nyeste artikler

Indland
25. jan. 2020 - 12:30
Minister er forsigtig med at love ændringer af reformPeter Hummelgaard skulle forholde sig til krav om ændring af reformen af førtidspension og fleksjob, da han fredag mødtes med repræsentanter fra 64 organisationer.
25. janMinister er forsigtig med at love ænd...
Indland
24. jan. 2020 - 13:16
Aktivister lænker sig fast i lufthavnenKøbenhavns Lufthavn vil bruge 20 milliarder kroner på at udvide lufthavnen, så man kan tiltrække flere fly og ti millioner ekstra passagerer. Folketinget må stoppe udvidelsen, lyder kravet fra klimabevægelsen Extinction Rebellion, der fredag aktionerede i lufthavnen.
24. janAktivister lænker sig fast i lufthavn...
Udland
24. jan. 2020 - 11:06
Kendt journalist anklaget for hacking i BrasilienBrasiliens justitsministerium går efter den amerikanske journalist Glenn Greenwald, der ved at offentliggøre hackede telefonsamtaler afslørede det retslige komplot mod den tidligere præsident Lula da Silva.
24. janKendt journalist anklaget for hacking...
Idekamp
24. jan. 2020 - 10:01
Banditter i grønne habitterBetter Globe er et svindlerforetagende, som udnytter folks gode vilje til at investere grønt, advarer Karsten Mathiasen på baggrund af magasinet Zetlands artikelserie.
24. janBanditter i grønne habitter
Udland
24. jan. 2020 - 09:27
En tredjedel overvejer at boykotte parlamentsvalg i PeruVed parlamentsvalget på søndag vil en tredjedel af de registrerede vælgere slet ikke stemme eller overvejer at ødelægge deres stemmeseddel.
24. janEn tredjedel overvejer at boykotte pa...
Fagligt
24. jan. 2020 - 08:26
"Vi vil gøre migranter stærkere i kampen mod deres arbejdsgivere"Et nyt migrantcenter i København skal hjælpe migrantarbejdere, der bliver misbrugt på arbejdsmarkedet, sikre flere medlemmer til fagbevægelsen og bekæmpe social dumping.
24. jan"Vi vil gøre migranter stærkere...
Indland
23. jan. 2020 - 14:34
Ingen nye danske soldater til Irak – foreløbigtDet nye hold danske soldater, der skulle have afløst de danske soldater, der blev evakueret fra Irak til Kuwait tidligere på måneden, skal ikke afsted foreløbigt, har regeringen besluttet. Beslutningen er en konsekvens af krisen mellem USA og Iran.
23. janIngen nye danske soldater til Irak –...

< jan 2020 >

28
28. jan. 2020 - 16:00 til 18:00
29
29. jan. 2020 - 10:00 til 14:00
29
29. jan. 2020 - 15:00 til 16:30
30
30. jan. 2020 - 19:00 til 21:00

Nyeste: Idekamp