04 Aug 2020  

KBH: Let skyet, 17 °C

Støt arbejderne på Coops lager

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 11. juni, 2020, 15:29:35

Støt arbejderne på Coops lager

Konstant overvågning. En chef der giver dig advarsler og holder øje med dig, når du skal på toilet. Arbejdspres der knækker de ansatte og bliver brugt til at forfølge aktive arbejdere. Advarsler og fyringer til dem der siger ledelsen imod.

Det er ikke en stil, man normalt forbinder med den traditionsrige danske kooperative bevægelse. Men det er virkeligheden på Coops lager ved Aarhus, hvor en gruppe ansatte nu har sendt et nødråb til Coops ledelse om forholdene.

Budbringerne er anonyme, fordi de frygter at blive straffet for at stå frem med kritik, og fordi den faglige klub er blevet skudt i sænk og tillidsfolk fyret eller købt ud.

De seneste år er der dukket historier op om det amerikanske firma Amazons overvågning og undertrykkelse af lagerarbejdere. Nu er nogle af metoderne kommet til Danmark.

Arbejdspladser hvor al aktivitet måles ned til mindste detalje, og hvor man aldrig sidder mere sikkert i sadlen, end at man kan ryge ud på grund af sin seneste præstation. Stikkere der sladrer til ledelsen om, hvem der er fagligt aktive og “besværlige”.

I sådan en kultur duer stærke faglige klubber og arbejdere med holdninger og demokratiske rettigheder selvsagt ikke.

Det er ikke kun på Coop i Aarhus – også på andre lagre pibler historierne frem, men ofte tør folk ikke gå i medierne eller til ledelsen af frygt for at blive sparket ud.

Det er noget svineri. De aktive lagerarbejdere fortjener al den støtte, de kan få. Coop er stadig ejet af medlemmerne – 1,8 millioner mennesker i Danmark – og det giver nogle muligheder for at rejse debatten og stille krav – også blandt dem, der køber ind i Coops butikker.

Hvis ansatte på andre lagre, lastbilchauffører, der kører til Coops ramper, og butiksansatte i Brugsen og Kvickly også støtter op, har vi en større chance for at få sat en stopper for en syg ledelseskultur, der breder sig på danske arbejdspladser.

Hvis den ikke bliver mødt med modstand, vil den fortsætte med at brede sig.

Nyeste artikler

Indland
04. aug. 2020 - 08:41
EU's genopretningspakke skaber debat på den danske venstrefløjEU's 5600 milliarder kroner store genopretningspakke skaber debat på den danske venstrefløj. Er pakken udtryk for mellemfolkelig solidaritet, eller bruger EU krisen til at indføre mere union?
04. augEU's genopretningspakke skaber d...
Fagligt
04. aug. 2020 - 05:50
Store faggrupper har reelt ingen mulighed for at tegne lønforsikringDanskernes mulighed for at forsikre sig ved arbejdsløshed afslører massive forskelle i pris og vilkår. Store faggrupper efterlades uden reel mulighed for at tegne forsikringerne, viser en ny analyse fra Tænketanken Cevea.
04. augStore faggrupper har reelt ingen muli...
Udland
03. aug. 2020 - 14:29
Hviderussisk præsidentvalg er blevet overraskende interessantPå søndag går hviderusserne til præsidentvalg. Længe var der udsigt til et forudsigeligt resultat, hvor Hvideruslands præsident gennem 26 år Aleksandr Lukashenko vanen tro kunne fortsætte. Men pludselig er valgkampen blevet overraskende interessant.
03. augHviderussisk præsidentvalg er blevet...
Idekamp
03. aug. 2020 - 11:56
Næsten 20 års politik med skattelettelser har slået fejlJesper Park van der Schaft giver tre eksempler på, at mennesker ikke får den rette hjælp, og påpeger en årsag.
03. augNæsten 20 års politik med skattelette...
Idekamp
03. aug. 2020 - 10:45
Nej til kontant betaling i busserneUdtalelse fra Faglig Chaufførklub Stilling om genindførsel af kontant betaling i busserne i Midttrafiks område.
03. augNej til kontant betaling i busserne
Udland
03. aug. 2020 - 05:50
Bag om Trumps føderale oprustning mod Black Lives MatterDonald Trumps indsættelse af føderale styrker i Portland, Oregon, rejser flere spørgsmål, mener dansk professor. Der hersker uklarheder om, hvorvidt indgrebet mod Black Lives Matter-demonstranter er lovligt, og hvad Trumps bagtanker er med indsatsen.
03. augBag om Trumps føderale oprustning mod...
Udland
03. aug. 2020 - 05:32
Corona rejser det store spørgsmål om 'retten til livet'Eksperter vurderer, at 99 procent af USA's 150.000 coronadøde kunne være reddet. Hvor er deres ret til livet blevet af, spørger Henrik Thejl i denne 13. reportage fra Cuba, som også konstaterer, at corona igen flammer op enkelte steder i Cuba.
03. augCorona rejser det store spørgsmål om...