20 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 8 °C

Støjberg på krigsstien

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 12. august, 2020, 12:46:07

Støjberg på krigsstien

Der har fra første færd været en kamp mellem sundhedsfaglige vurderinger og økonomiske interesser i forhold til bekæmpelsen af corona.

De borgerlige partier har stået på nakken af hinanden for at komme med de mest vidtgående krav for en hurtig genåbning. De har i de hidtidige forhandlinger fået lempet reglerne og skruet tempoet i genåbningen op. 

De lave smittetal har, hånd i hånd med ønsket om at imødekomme erhvervslivets interesser, givet en række partier blod på tanden.

Støjberg søger syndebukke og puster som altid til fremmedhad, alt imens de borgerlige partiet kræver nye skridt i genåbningen.

Smittetrykket i Danmark stiger igen over hele landet, sådan som det også er sket i mange andre lande – corona er kommet for at blive, indtil der kommer en vaccine. 

Da Folketinget i går drøftede den videre plan for genåbningen af Danmark, var der ikke megen selvkritik at spore.

Der er et åbenlyst behov for at stramme op og tage skridt lokalt i forhold til den kraftige opblussen af corona i blandt andet Aarhus og Ringsted, sådan som myndighederne nu har gjort.

Der er ligeledes behov for, at regeringen sikrer gratis mundbind i den kollektive trafik, så det ikke bliver et økonomisk spørgsmål at beskytte sig selv og andre mod smitte. Og der er et åbenlyst behov for, at myndighederne i øvrigt vurderer mulighederne for nye skridt, der kan vende smittetallet, herunder overveje om elementer i den hidtidige genåbning skal rulles tilbage.

Inger Støjberg har valgt at bruge debatten til at angribe og mistænkeliggøre mennesker af anden etnisk baggrund. Årsagen til, at der er mange smittede med rødder i Somalia i Aarhus, er ifølge Støjberg, at de ikke har overholdt reglerne for selvisolering.

Samme årsag ser Støjberg til udbruddet på slagteriet i Ringsted, hvor mange smittede også er af udenlandsk oprindelse. Derfor kræver Støjberg, at politiet overvåger de smittede og om nødvendigt tvangsisolerer dem.

Under hele pandemien har danskerne generelt – uanset etnicitet – fulgt myndighedernes anvisninger. I Danmark, som i mange andre lande, rammer smitten socialt skævt.

Fattigdom, dårlige boligforhold, socialt betingede livsstilssygdomme – og mere af samme skuffe – er i land efter land kilden til, at corona rammer de dårligst stillede hårdest. Coronasmittens vækst i Aarhus og Ringsted er i høj grad socialt betinget og har intet at gøre med etnicitet. 

Støjbers fremmedfjendtlighed har før bragt hende på kant med både virkeligheden, lovgivningen og de internationale konventioner. Hun søger syndebukke og puster som altid til fremmedhad, alt imens de borgerlige partiet kræver nye skridt i genåbningen.

Nyeste artikler

Indland
19. okt. 2020 - 13:35
Med Frank Jensens afgang vokser kravet om grundlæggende kulturændringerDer skal gøres op med en sexistisk og magtfuldkommen kultur på Københavns Rådhus, mener blandt andre DSU, Enhedslisten og Kommunistisk Parti.
19. oktMed Frank Jensens afgang vokser krave...
Udland
19. okt. 2020 - 12:29
Bevægelsen for Socialisme genvinder magten i BoliviaSøndagens parlaments- og præsidentvalg endte med en stor sejr til Bevægelsen for Socialisme (MAS), knapt et år efter et højreorienteret kup imod MAS og Bolivias præsident Evo Morales.
19. oktBevægelsen for Socialisme genvinder m...
Idekamp
19. okt. 2020 - 11:46
Sammenkædning er en kæde om benetDen Danske Model med de nuværende sammenkædningsregler er en tyk kæde om benet på os arbejdere, understreger David Vedersø.
19. oktSammenkædning er en kæde om benet
Indland
19. okt. 2020 - 11:34
Spaniensfrivillige mindet ved stemningsfyldt højtidelighed Fremmødet ved årets mindehøjtidelighed for de danskere, som faldt i kampen mod fascismen under Franco-styret i Spanien, var stort. I år var der særlig fokus på de danske søfolk, der mistede livet.
19. oktSpaniensfrivillige mindet ved stemnin...
Indland
19. okt. 2020 - 07:52
EU-handelsaftale møder kritik: Underminerer demokrati og klimaDemokratiet og de nationale, folkevalgte parlamenter bliver kørt ud på et sidespor, hvis handels- og investeringsaftalen mellem EU og Mercosur-landene får sine egne organer, der skal fortolke og løbende ændre i reglerne for eksempelvis sprøjtegifte, advarer Greenpeace.
19. oktEU-handelsaftale møder kritik: Underm...
Udland
19. okt. 2020 - 07:07
Cambridge Universitet dropper investeringer i fossile brændstofferCambridge Universitet forpligter sig til at fjerne alle investeringer fra fossile brændstoffer i kampen mod klimaforandringer. Universitetets økonomiansvarlige peger på moralske, politiske og sociale argumenter for tiltaget, der kan inspirere andre til at følge trop.
19. oktCambridge Universitet dropper investe...
Udland
19. okt. 2020 - 06:50
Joe Biden lover at hæve selskabsskatten en smuleDemokraternes præsidentkandidat Joe Biden vil hæve selskabsskatten fra 21 til 28 procent. For fire år siden var den 35 procent. Biden er alt for erhvervsvenlig, lyder det fra kritikere, men han rejser alligevel en række af fagbevægelsens "påtrængende krav".
19. oktJoe Biden lover at hæve selskabsskatt...

< okt 2020 >

21
21. okt. 2020 - 17:00 til 19:00
22
22. okt. 2020 - 13:30 til 15:00
22
22. okt. 2020 - 15:00 til 16:00
23
23. okt. 2020 - 11:30 til 14:00

Nyeste: Idekamp