06 Apr 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 8 °C

Skandaløs provokation

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 21. januar, 2020, 14:49:24

Skandaløs provokation

I februar begynder amerikanske soldater og alskens krigsmateriel at flyde i stride strømme henover Atlanten til havs og i luften. Her starter nemlig den gigantiske, amerikanske militærøvelse Defender Europe 2020.

20.000 amerikanske soldater og et tilsvarende antal tanks og andet militært isenkram skal fragtes til havne og lufthavne i otte europæiske lande. Øvelsen, der i alt vil omfatte 37.000 soldater, kommer til at foregå i 10 lande. 16 NATO-lande deltager samt Georgien og det "neutrale" Finland. 

Sovjetunionen spillede en hovedrolle i sejren over den tyske fascisme, den 8. maj på 75-årsdagen for sejren vil der igen stå tyske tropper ved Ruslands grænse. Det er en skandaløs provokation.

Selve øvelsen finder sted i april og maj, blandt andet i Polen og de baltiske lande klos op ad grænsen til Rusland. Også Tyskland er udset til at spille en nøglerolle i øvelsen.

Den 8. og 9. maj på 75-årsdagen for sejren over den tyske fascisme, hvor det daværende Sovjetunionen spillede en hovedrolle, vil der igen stå tyske tropper ved Ruslands grænse. Det er en skandaløs provokation.

Naturligvis deltager Danmark i denne uhørte provokation mod en nation, som betalte ufattelige byrder for at nedkæmpe fascismen – også i Danmark. For den nuværende socialdemokratiske regering er lige så underdanig og tjenestevillig overfor USA som tidligere Venstre-regeringer.

Defender Europe 2020 er den største militærøvelse i 25 år og følger i kølvandet på NATO's øvelser som Anaconda-2016 i Polen, Aurora-2017 i Sverige, Trident Juncture i Norge i 2018. 

Alle øvelser er rettet mod Rusland, som er blevet udråbt som den største trussel mod Europas og Danmarks sikkerhed, og Mette Frederiksens regering leger villigt med på USA's farlige spil, der vil gøre Europa til krigsskueplads for at forsvare sine egne interesser.

Danmark har ingen interesser i at deltage i dette amokløb mod Rusland. Der er ikke brug for mere militær, men mindre. Det er ikke brug for flere krigsophidsende øvelser, men for afspænding og fredeligt samarbejde i Europa – inklusive med vores store nabo i øst.

Hverken NATO eller USA er nogen garant for fred og sikkerhed på det europæiske kontinent, men for det modsatte. Det er på tide at forlade NATO og stoppe med at være villigt halehæng for USA.

Nyeste artikler

Indland
06. apr. 2020 - 15:25
Et stærkt offentligt sundhedsvæsen er afgørende under coronakrisenPå rekordtid har de danske sygehuse omstillet sig til at kunne takle coronaepidemien. At vi har et offentligt sundhedsvæsen med lige adgang for alle er en kæmpe fordel i den aktuelle krise, mener ansatte fra top til bund i sundhedsvæsenet.
06. aprEt stærkt offentligt sundhedsvæsen er...
Teori
06. apr. 2020 - 13:31
Epidemier er ikke blot en del af vores kultur – de skabes af vores kulturVirus muterer konstant. Men det er mennesker og deres handlinger, der afgør, om de bliver livstruende. Derfor er pandemier som covid-19 tæt forbundne med den måde, som mennesker lever og organiserer deres økonomiske liv. Og derfor kan de heller ikke vurderes løsrevet fra den kapitalistiske produktionsmåde, der er fremherskende over det meste af kloden.
06. aprEpidemier er ikke blot en del af vore...
Idekamp
06. apr. 2020 - 12:40
Solidaritet, EU og helbredelseDet er usmageligt at bruge blandt andet coronavirus til at fremme en bestemt positiv holdning til EU – og give det udseende af, at det har noget med solidaritet at gøre, skriver Kim Nielsen.
06. aprSolidaritet, EU og helbredelse
Navne
06. apr. 2020 - 09:41
Jens Peter Madsen 70 årHistoriefortæller og foredragsholder, Jens Peter Madsen, Davinde, Odense har rundet 70 år den 5. april.
06. aprJens Peter Madsen 70 år
Fagligt
06. apr. 2020 - 07:37
Udenlandske metroarbejdere sættes i karantæne efter fagligt presLokale fagforeninger har gennemtrumfet, at udenlandske håndværkere kommer i 14 dages karantæne, inden de genoptager arbejdet på metrobyggeriet i Københavns Sydhavn. Antallet af arbejdere, der pendler ind og ud af Danmark for at arbejde, er ukendt.
06. aprUdenlandske metroarbejdere sættes i k...
Udland
05. apr. 2020 - 16:47
USA truer Venezuela militært midt under coronaepidemienMens Venezuela har fuld opmærksomhed på coronaepidemien, tvinges landet til at mobilisere til forsvar mod nye militære trusler fra USA, der er klar til at betale 15 millioner for præsidentens hoved.
05. aprUSA truer Venezuela militært midt und...
Indland
03. apr. 2020 - 12:24
Protester har sikret mimrekortets fremtidUnge og ældre kan se frem til bedre og billigere offentlig transport. Ny aftale sætter 361 millioner kroner af til at forbedre den kollektive trafik. Det betyder blandt andet, at mimrekortet bevares og et billigere ungdomskort.
03. aprProtester har sikret mimrekortets fre...

< apr 2020 >

06
06. apr. 2020 (Hele dagen) til 13. apr. 2020 (Hele dagen)
09
09. apr. 2020 (Hele dagen) til 11. apr. 2020 (Hele dagen)