28 Nov 2020  

KBH: Overskyet, tåge, -3 °C

Sjældent er en S-regering blevet mødt af så brede protester

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 02. oktober, 2020, 14:54:37

Sjældent er en S-regering blevet mødt af så brede protester

Det er først og fremmest ekstremt positivt, at så mange forskellige bevægelser går på gaden med krav på tirsdag i anledning af Folketingets åbning.

Men det er også bemærkelsesværdigt, taget i betragtning hvem der sidder på ministertaburetterne.

Uden aktivitet ude på landets arbejdspladser, i de folkelige bevægelser og i arbejderbevægelsen som sådan kommer der ingen forandringer.

Almindeligvis betyder socialdemokratiske ministre en mærkbar nedgang i protester. Ikke bare fra fagbevægelsen, men også fra mange folkelige organisationer.

Ikke desto mindre går fagforeninger, forældreorganisationer, klimaaktivister og fredsbevægelsen tirsdag på gaden med krav om politiske forbedringer. Og hurra for det!

Der er i den grad brug for at påpege, at der er brug for en helt anden retning, hvis ikke samfundet skal knække helt over socialt, hvis ikke Danmark skal fortsætte sin medvirken til at forværre de menneskeskabte klimaforandringer, og hvis ikke Danmark skal ende med helt at deponere sin selvstændighed i Bruxelles og Washington.

Ser man på den brede vifte af protester, er de faglige kampagner #68ErMereEndNok og Stop 68 nok de mest bemærkelsesværdige.

>> LÆS OGSÅ: Bevægelser slår ring om Christiansborg med krav om forbedringer for børn, seniorer og klima

Sådanne kampagner ville normalt ikke kunne mobilisere til brede aktioner, når presset skulle lægges på en socialdemokratisk minister. Men nok er helt tydeligt blevet nok blandt fagbevægelsens medlemmer, når det gælder den konstant stigende pensionsalder. Arne-reform eller ej – der er større forventninger til regeringen.

Det er også tydeligt, at rygraden i fagbevægelsen – medlemmerne – har formået at presse ledelser i fagforeninger, som normalt ikke ville drømme om at stille krav til en socialdemokratisk regering. Også hurra for det!

Uden aktivitet ude på landets arbejdspladser, i de folkelige bevægelser og i arbejderbevægelsen som sådan kommer der ingen forandringer – uanset hvem der sidder på ministertaburetterne.

Derfor er der god grund til at bakke op om tirsdagens mange aktiviteter og generelt fastholde presset på regeringen for bedre kollektiv velfærd, klimahandling der rykker, selvstændig og fredelig udenrigspolitik og for en arbejdsmarkedspolitik, der tilgodeser arbejderklassen og ikke borgerskabet.

Så mange som muligt på gaden 6. oktober!

Nyeste artikler

Fagligt
27. nov. 2020 - 13:22
BUPL sætter fokus på kamp for udsultet fritidsområdeBedre forhold i fritidsinstitutionerne, fortsat kamp for minimumsnormeringer og kravet om højere løn var emner, der stod centralt i beretningsdebatten på BUPL's kongres.
27. novBUPL sætter fokus på kamp for udsulte...
Fagligt
27. nov. 2020 - 10:35
Virksomheder på grønttorv går i dialog med 3F om overenskomstKonflikten mod virksomheder på Copenhagen Markets virker, lyder det fra 3F Høje Taastrup. Foreløbig er 10 virksomheder uden overenskomst i dialog med fagforeningen, der stod for en demonstration i dag med opbakning fra andre brancher.
27. novVirksomheder på grønttorv går i dialo...
Historie
27. nov. 2020 - 07:00
Uden Engels – ingen MarxI vurderingen af Marx og Engels må man gøre sig klart, at de to hverken var siamesiske tvillinger, eller at den ene frit kunne udveksles med den anden. Der var tale om to selvstændige personer, der begge på afgørende vis har bidraget til udviklingen af en kritisk teori.
27. novUden Engels – ingen Marx
Historie
27. nov. 2020 - 07:00
Friedrich Engels og dansk arbejderbevægelseI 1872 overtog Engels hvervet som kontaktperson til Den Internationale Arbejderforening for Danmark. Han havde den fordel at kunne læse og til en vis grad også skrive på dansk.
27. novFriedrich Engels og dansk arbejderbev...
Udland
27. nov. 2020 - 06:05
Sundhedsarbejdere strejker for flere penge til sektorenMandag den 23. november gik tusinder af ansatte i Chiles sundhedsvæsen i strejke på ubestemt tid. De kræver øgede bevillinger fra regeringen i finansloven for 2021 – både i almindelighed og til coronaindsatsen.
27. novSundhedsarbejdere strejker for flere...
Navne
26. nov. 2020 - 13:13
Maradona – fodboldidol og socialistDiego Armando Maradona, antiimperialist, socialist og uden tvivl den største fodboldspiller nogensinde, er død i en alder af 60 år. Han hyldede både Che Guevara, Fidel Castro og Hugo Chavez og støttede palæstinenserne.
26. novMaradona – fodboldidol og socialist
Kommentar
26. nov. 2020 - 09:00
EU skal respektere valget i Venezuela den 6. decemberEn bred international kreds af personligheder og aktivister har rettet en indtrængende appel til EU om at respektere det forestående valg i Venezuela. 1257 har skrevet under på listen, som stadig er åben.
26. novEU skal respektere valget i Venezuela...

< nov 2020 >

29
29. nov. 2020 - 14:00 til 16:00
30
30. nov. 2020 - 19:00 til 21:00
30
30. nov. 2020 - 19:00 til 21:00

< dec 2020 >

01
01. dec. 2020 (Hele dagen) til 22. dec. 2020 (Hele dagen)