26 Aug 2019  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Set fra toppen er vi alle lige små

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 30. januar, 2019, 06:47:12

Set fra toppen er vi alle lige små

Forbundsformand for Dansk Metal, Claus Jensen, fandt det mandag nødvendigt i dagbladet Børsen at advare mod "ulighedshysteriet".

Debatten om ulighed i Danmark er nemlig ifølge Metal-formanden fyldt med nonsens, og frygten for konsekvenserne af stigende ulighed bliver overdrevet og misbrugt.

Har Claus Jensen virkelig ikke vigtigere ting at tage sig til end at fjerne fokus fra Danmarks 64.500 fattige børn?

Dermed lægger fagbossen sig pænt i kølvandet af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der i Berlingske betegner ulighedsdebatten som "fordummende" og "forfejlet".

Begge hænger sig i, at folk i arbejde har det godt i Danmark – kan vi derfor få nogle flere i job, er lykken gjort. For ulighed på arbejdsmarkedet i andre lande kan slet ikke sammenlignes med Danmark, som Claus Jensen påpeger: "Vi har ikke working poor i Danmark. Vi har ikke nogen i Danmark, der ikke kan brødføde sig selv, hvis de har et fuldtidsjob."

Og dermed er der ingen ko på isen, mener forbundsformanden, der i lighed med Troels Lund Poulsen i hvert fald ikke mangler smør til brødet.

Skide så være med de kontanthjælpsramte børn, som ifølge en undersøgelse foretaget af fagforbundet BUPL må undvære basale goder som varmt vintertøj og en god sund kost. Skide være med de mange syge som er tvunget til et liv på kontanthjælp.

Har Claus Jensen virkelig ikke vigtigere ting at tage sig til end at fjerne fokus fra Danmarks 64.500 fattige børn? Et tal som stammer fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som har opgjort, at antallet af børn, der lever i relativ fattigdom, fra 2016 til 2017 steg med 12.000!

Skulle Claus Jensen ikke i stedet koncentrere sig lidt om at følge udviklingen på det danske arbejdsmarked – og have tilsvarende mindre travlt med at tale arbejdsgivernes sag?

Selvom Claus Jensen bedyrer, at hans "bidrag" til debatten ikke er et modspil til Fagbevægelsens Hovedorganisations ulighedkampagne, er FH-formand Lizette Risgaard befriende mere klar i spyttet i sit svar til Troels Lund Poulsen. Risgaard kan nemlig "slet ikke se, at det skulle være fordummende for en debat at bruge fakta. Og fakta er, at uligheden er et problem i Danmark. Det kan man ikke tale sig ud af ved at henvise til, at der bliver skabt flere job".

Nyeste artikler

Udland
23. aug. 2019 - 15:27
Her er USA's plan for Grønland og Arktis I takt med at isen smelter i Arktis, bliver hele området en vigtig brik i den nye kolde krig. USA ønsker at inddæmme Rusland. Derfor er det nødvendigt med amerikansk tilstedeværelse i Arktis, lyder det.
23. augHer er USA's plan for Grønland o...
Udland
23. aug. 2019 - 14:12
Fodboldspillere i Gaza må ikke spille på VestbreddenSelv om det palæstinensiske mesterskab i fodbold er anerkendt af det internationale fodboldforbund, FIFA, forbyder Israel spillere fra Gaza at deltage.
23. augFodboldspillere i Gaza må ikke spille...
Indland
23. aug. 2019 - 12:59
Forsker advarer: Krigsskib vil blande Danmark ind i USA-Iran-konfliktIran udgør ikke en trussel mod danske handelsskibe, og Danmark har ingen interesse i USA's og Storbritanniens militære optrapning mod Iran i Hormuzstrædet, mener lektor ved Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet.
23. augForsker advarer: Krigsskib vil blande...
Indland
23. aug. 2019 - 11:13
Natarbejde bliver stående på kræftlisteNatarbejde og skifteholdsarbejde forbliver på WHO's liste over påvirkninger, der sandsynligvis er kræftfremkaldende. Ny viden underbygger eksperters konklusion.
23. augNatarbejde bliver stående på kræftlis...
Udland
23. aug. 2019 - 08:02
USA's militær udledte 1.212 tons CO2 fra 2001-2017Den amerikanske professor Neta Crawford fra Brown University har målt USA's militærs CO2-udledning, og den er gigantisk. Fra 2001 til og med 2017 har militæret udledt 1.212 millioner tons CO2.
23. augUSA's militær udledte 1.212 tons...
Indland
22. aug. 2019 - 13:50
Vrede pårørende: København overtræder handicapkonventionDen barske virkelighed på handicapområdet blev afdækket, da der tirsdag aften var borgermøde i København. Socialborgmester Mia Nyegaard blev lagt under massivt pres for at sikre forbedringer.
22. augVrede pårørende: København overtræder...
Idekamp
22. aug. 2019 - 12:44
IncitamentDet er ikke lykkedes at påvise en synlig beskæftigelseseffekt af at forringe menneskers sociale sikkerhedsnet, påpeger Kim Nielsen.
22. augIncitament