29 Mar 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 3 °C

Sandheden om "ghettoloven"

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 25. februar, 2020, 15:00:00

Sandheden om "ghettoloven"

"For 11 år siden skrev jeg, at man burde sælge ud af de almene boliger. Nu gennemføres det. Kun fordi LA gik i regering, og jeg blev boligminister. Liberale resultater kræver, at liberale tager ansvar".

Således skrev Liberal Alliances Ole Birk Olesen på Facebook i forrige uge. Det kunne næsten ikke være sagt mere præcist. Arbejderen har påpeget det fra dag ét, siden det såkaldte "ghettoudspil" blev præsenteret. 

Med en socialdemokratisk boligminister ved roret og med opbakning fra store dele af Folketinget nedlægges tusinder af billige boliger, som overdrages til private investorer. 

De såkaldte "ghettolove" er pakket ind i en sky af ord om parallelsamfund, men tilbage på bundlinjen står de benhårde kendsgerninger, at store dele af den almene boligsektor nu skal sælges. 

Kendsgerningen er, at med en socialdemokratisk boligminister ved roret og med opbakning fra store dele af Folketinget nedlægges tusinder af billige boliger, som overdrages til private investorer. 

>> LÆS OGSÅ: Regeringen angriber den almene boligsektor

Kendsgerningen er også, at der nu er indført forskelsbehandling af mennesker i Danmark. Beboerne i de såkaldte "ghettoområder" har ikke samme rettigheder som landets øvrige borgere. Ingen andre steder i Danmark er det tilladt at smide folk ud af deres boliger, som det sker nu.

"Ghettoloven" er ikke kun et generalangreb på hele den almene boligsektor i Danmark. Det er også et kæmpe angreb på fattige mennesker, som smides ud og tvangsflyttes og i fremtiden ikke får adgang til den almene boligsektor.

>> LÆS OGSÅ: Fordrivelse af fattige beboere

Hvis nogen stadig er i tvivl, så se til Slagelse, hvor beboerne i foreløbig 35 lejligheder nu har modtaget en opsigelse, fordi deres lejligheder skal sælges. Eller se til Helsingør, hvor beboerne i 96 lejligheder er blevet opsagt, fordi beboersammensætningen skal ændres!

Det er bemærkelsesværdigt, at opsigelserne blev sendt ud samtidig med, at den liberale tænketank Cepos i sidste uge udsendte en rapport, hvor det konkluderes, at "ghettolovene ikke bygger på viden".

>> LÆS OGSÅ: Nu bliver de første mennesker smidt ud på grund af ghettopakken

Cepos skriver: "Det er derfor stærkt kritisabelt, at man har indført lovgivning som f.eks. dobbelt straf for lovovertrædelser, tvungen pasning af børn i daginstitution eller tvangsflytning, blot fordi man bor på en særlig adresse. Det er et stort overgreb mod den enkeltes frie ret, og derfor bør vi i et retssamfund som det danske kunne forlange, at lovgiver dokumenterer, at indgrebet er berettiget og sandsynliggøre, at det vil virke. Det kan man bare ikke. Vi har ingen evidens for, at indgrebene vil gøre gavn".

Det er unægtelig ironisk, at det er Cepos af alle, som skal påvise denne indlysende sandhed. Og indirekte viser rapporten, at Ole Birk Olesen har helt ret. "Ghettolovene" handler i virkeligheden om at privatisere og kapitalisere den almene boligsektor.

Nyeste artikler

Idekamp
27. mar. 2020 - 16:54
Kommunistisk Parti anbefaler nej til OK20Når OK20 er slut, er det afgørende, at den aktive fagbevægelse rykker sammen, klar til at takle kommende udfordringer, skriver Jan Mathisen, formand for Fagligt Udvalg i Kommunistisk Parti.
27. marKommunistisk Parti anbefaler nej til...
Idekamp
27. mar. 2020 - 16:28
Sig nej, sig nej, sig nej!Jeg håber, at vi kan få vores kollegaer i industrien til at hjælpe byggeriet i en solidarisk slagsang, skriver Trine Skov, bestyrelsesmedlem i Malernes Fagforening Midtjylland.
27. marSig nej, sig nej, sig nej!
Idekamp
27. mar. 2020 - 16:12
Struktør- og Betonklubben om OK20“Arbejdsgiverne sagde nej til at gøre noget ved social dumping. Vi anbefaler derfor, at der stemmes nej.”
27. marStruktør- og Betonklubben om OK20
Indland
27. mar. 2020 - 16:01
Almene boligselskaber kan sætte gang i hjuleneLandsbyggefonden har godkendt byggeprojekter for 18,4 milliarder kroner. De almene lejeres penge kan blive en vigtig motor for at sætte gang i hjulene i Danmark, når coronakrisen er overstået.
27. marAlmene boligselskaber kan sætte gang...
Fagligt
27. mar. 2020 - 15:39
Tandlæger afviser ny overenskomst for klinikassistenter3.800 tandklinikassistenter skal ikke stemme om den nye overenskomst. Deres arbejdsgivere har med stort flertal forkastet forliget med henvisning til corona-krisen. Helt uacceptabelt, siger HK Privats næstformand, Anja C. Jensen.
27. marTandlæger afviser ny overenskomst for...
Idekamp
27. mar. 2020 - 15:38
Murerbrancheklubben i København stemmer nej til OK20“Det er murerbrancheklubbens opfattelse, at forliget ikke indeholder murersvendenes rejste krav.”
27. marMurerbrancheklubben i København stemm...
Indland
27. mar. 2020 - 15:36
Corona-enighed i Folketinget slår sprækker over fængsel for tyveri af håndspritJustitsministeren vil hæve straffen for coronarelateret tyveri. Eksempelvis skal tyveri af håndsprit og værnemidler straffes med ubetinget fængsel i stedet for bøde som i dag. Men forslaget slår revner i enigheden i Folketinget.
27. marCorona-enighed i Folketinget slår spr...