27 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer, 9 °C

Sandheden om "ghettoloven"

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 25. februar, 2020, 15:00:00

Sandheden om "ghettoloven"

"For 11 år siden skrev jeg, at man burde sælge ud af de almene boliger. Nu gennemføres det. Kun fordi LA gik i regering, og jeg blev boligminister. Liberale resultater kræver, at liberale tager ansvar".

Således skrev Liberal Alliances Ole Birk Olesen på Facebook i forrige uge. Det kunne næsten ikke være sagt mere præcist. Arbejderen har påpeget det fra dag ét, siden det såkaldte "ghettoudspil" blev præsenteret. 

Med en socialdemokratisk boligminister ved roret og med opbakning fra store dele af Folketinget nedlægges tusinder af billige boliger, som overdrages til private investorer. 

De såkaldte "ghettolove" er pakket ind i en sky af ord om parallelsamfund, men tilbage på bundlinjen står de benhårde kendsgerninger, at store dele af den almene boligsektor nu skal sælges. 

Kendsgerningen er, at med en socialdemokratisk boligminister ved roret og med opbakning fra store dele af Folketinget nedlægges tusinder af billige boliger, som overdrages til private investorer. 

>> LÆS OGSÅ: Regeringen angriber den almene boligsektor

Kendsgerningen er også, at der nu er indført forskelsbehandling af mennesker i Danmark. Beboerne i de såkaldte "ghettoområder" har ikke samme rettigheder som landets øvrige borgere. Ingen andre steder i Danmark er det tilladt at smide folk ud af deres boliger, som det sker nu.

"Ghettoloven" er ikke kun et generalangreb på hele den almene boligsektor i Danmark. Det er også et kæmpe angreb på fattige mennesker, som smides ud og tvangsflyttes og i fremtiden ikke får adgang til den almene boligsektor.

>> LÆS OGSÅ: Fordrivelse af fattige beboere

Hvis nogen stadig er i tvivl, så se til Slagelse, hvor beboerne i foreløbig 35 lejligheder nu har modtaget en opsigelse, fordi deres lejligheder skal sælges. Eller se til Helsingør, hvor beboerne i 96 lejligheder er blevet opsagt, fordi beboersammensætningen skal ændres!

Det er bemærkelsesværdigt, at opsigelserne blev sendt ud samtidig med, at den liberale tænketank Cepos i sidste uge udsendte en rapport, hvor det konkluderes, at "ghettolovene ikke bygger på viden".

>> LÆS OGSÅ: Nu bliver de første mennesker smidt ud på grund af ghettopakken

Cepos skriver: "Det er derfor stærkt kritisabelt, at man har indført lovgivning som f.eks. dobbelt straf for lovovertrædelser, tvungen pasning af børn i daginstitution eller tvangsflytning, blot fordi man bor på en særlig adresse. Det er et stort overgreb mod den enkeltes frie ret, og derfor bør vi i et retssamfund som det danske kunne forlange, at lovgiver dokumenterer, at indgrebet er berettiget og sandsynliggøre, at det vil virke. Det kan man bare ikke. Vi har ingen evidens for, at indgrebene vil gøre gavn".

Det er unægtelig ironisk, at det er Cepos af alle, som skal påvise denne indlysende sandhed. Og indirekte viser rapporten, at Ole Birk Olesen har helt ret. "Ghettolovene" handler i virkeligheden om at privatisere og kapitalisere den almene boligsektor.

Nyeste artikler

Fagligt
27. okt. 2020 - 11:51
Her er folkene bag vognmandsfirma med 25 faglige sager om lønsnyd på sit CVLSP Logistik Service Partner ApS har siden 2017 snydt massevis af chaufføransatte for løn, feriepenge og pension. Personkredsen bag firmaet er svær at få i tale, men her kan du se, hvem der er involveret.
27. oktHer er folkene bag vognmandsfirma med...
Idekamp
27. okt. 2020 - 09:21
Gravsten over dansk fiskeriBelgiske bomtrawlere med tonstunge kædemåtter smadrer lige nu havbunden ud for Thyborøn, skriver Landsforeningen Levende Hav. "Hvorfor byder havnen i Thyborøn de belgiske og de hollandske bomtrawlere velkommen, når de ved, hvordan det fiskeri foregår?"
27. oktGravsten over dansk fiskeri
Indland
27. okt. 2020 - 07:28
Minister tavs om hemmelighedsfuld undersøgelseskommissionJustitsministeren afviste – først på et samråd og kort efter i folketingssalen – at svare på, hvad den undersøgelseskommission, der skal kortlægge skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste, skal undersøge og ikke skal undersøge.
27. oktMinister tavs om hemmelighedsfuld und...
Indland
27. okt. 2020 - 07:27
Kritiske høringssvar: Mørklagt FE-undersøgelse kan svække tillidEn mørklagt undersøgelse af Forsvarets Efterretningstjeneste kan svække offentlighedens tillid, advarer Institut for Menneskerettigheder. Dommerforeningen kritiserer, at regeringen kan sortere i de tre dommere, der skal foretage undersøgelsen.
27. oktKritiske høringssvar: Mørklagt FE-und...
Idekamp
26. okt. 2020 - 13:33
Milepæl for atomvåbenfri verdenMed Honduras' ratificering træder FN-traktaten om forbud mod atomvåben i kraft, da 50 lande dermed har ratificeret. "En historisk milepæl i kampen for en atomvåbenfri verden", udtaler en forbyd atomvåben-kampagne.
26. oktMilepæl for atomvåbenfri verden
Idekamp
26. okt. 2020 - 12:19
Stop tortur af interkønI dag på Intersex Awareness Day kræver Socialistisk UngdomsFront, at regeringen stopper for tvangsoperationer i Danmark.
26. oktStop tortur af interkøn
Arbejderen
26. okt. 2020 - 07:00
"Frihedens Vej" sælges til fordel for ArbejderenHoward Fasts roman "Frihedens Vej" skildrer tidligere slavers besættelse af plantager i alliance med fattige hvide efter afslutningen af den amerikanske borgerkrig i 1870'ernes Virginia.
26. okt"Frihedens Vej" sælges til...

< okt 2020 >

29
29. okt. 2020 - 14:00 til 15:00

< nov 2020 >

04
04. nov. 2020 - 19:00 til 22:00
05
05. nov. 2020 - 14:00 til 15:00
07
07. nov. 2020 - 14:00 til 19:00