28 Nov 2020  

KBH: Overskyet, -3 °C

Regeringen puster til racismen og bider af retssikkerheden

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 09. oktober, 2020, 06:47:12

Regeringen puster til racismen og bider af retssikkerheden

Regeringens pusten til racisme og islamofobi i befolkningen fortsætter for fuld musik i det nye folketingsår, som blev sparket i gang i tirsdags.

Ved Folketingets åbning brugte Mette Frederiksen en femtedel af sin åbningstale på "utryghed" og ikke mindst om, hvor langt regeringen er villig til at gå for at komme "utrygheden" til livs.

Selv hvis vi køber præmissen om, at mere straf og mindre forebyggelse er kuren, er der noget helt galt med diagnosen.

Denne gang tog utryghedssnakken sit udgangspunkt i tre ministres besøg på Motalavej: "Et boligområde i Korsør som alt for længe har været præget af uro".

Snakken om "utryghed" er, hvad man i USA kalder for dog whistle-politik. Det vil sige, at både den der snakker, dem der lytter, og dem der skal udmønte politikken, er klar over, at der er tale om angreb på bestemte etniske og/eller religiøse minoriteter, selvom det måske ikke siges eksplicit.

Og som altid skal "trygheden" genoprettes med anslag mod vores allesammens retssikkerhed og frihedsrettigheder. Torsdag fremlagde regeringen udspillet "Tryghed for alle danskere", der indeholder fire forslag til lovstramninger:

  1. Hurtigere udsættelse af lejeboliger
  2. Forbud mod at deltage i nattelivet
  3. Tryghedsskabende opholdsforbud
  4. Beslaglæggelse af værdigenstande

Ud over at stigmatisere unge mænd med mørk hud, får politiet nu igen nye muligheder for at gå uden om domstolene. Men det er okay, må man forstå, for de, der skaber "utrygheden", har selv valgt at stille sig udenfor det danske samfund:

"Nu må dem, der skaber utryghed i vores lokalsamfund, beslutte sig for, om de vil være en del af det danske samfund. Hvis svaret er nej, skal de vide, at de vil blive mødt med opholdsforbud og beslaglæggelser", lød det fra den socialdemokratiske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Samtidig med at regeringen opruster og "giver politiet flere muskler", skæres der massivt i de forebyggende boligsociale indsatser. Regeringen og de øvrige partier bag ghettoaftalen er enige om at skære de boligsociale indsatser ned med 100 millioner kroner årligt.

Selv hvis vi køber præmissen om, at mere straf og mindre forebyggelse er kuren, er der noget helt galt med diagnosen.

Ifølge Mette Frederiksen har hver femte unge mand med "ikke-vestlig baggrund" (dog whistle-alarm), som blev født i 1997, overtrådt straffeloven, inden han fyldte 21 år.

Men som Center for Dansk-Muslimske Relationer påpeger, udgør de cirka 3750 "ikke-vestlige" mandlige indvandrere fra årgang '97 (hvoraf 1600 er blevet dømt) én procent af alle indvandrere og efterkommere over 14 år.

Ved at udvælge et bestemt køn fra en bestemt årgang formår statsministeren at skævvride virkeligheden: At langt hovedparten af alle indvandrere og efterkommere i Danmark ikke er kriminelle!

Også det faktum, at der i løbet af de seneste 20 år faktisk har været et fald på hele 31 procent i det samlede antal anmeldte straffelovsovertrædelser, kasseres som ubrugelig fakta i den hellige kamp for at skabe større utryghed og splittelse i samfundet – og i arbejderklassen i særdeleshed.

For det er velkendt, at når vi slås mod hinanden hernede på bunden af samfundets akvarie, så får rovfiskene friere spil til at udbytte os og kan nemmere leve deres liv i luksus, i fred fra de mange små fisk som har skabt værdierne.

Nyeste artikler

Fagligt
27. nov. 2020 - 13:22
BUPL sætter fokus på kamp for udsultet fritidsområdeBedre forhold i fritidsinstitutionerne, fortsat kamp for minimumsnormeringer og kravet om højere løn var emner, der stod centralt i beretningsdebatten på BUPL's kongres.
27. novBUPL sætter fokus på kamp for udsulte...
Fagligt
27. nov. 2020 - 10:35
Virksomheder på grønttorv går i dialog med 3F om overenskomstKonflikten mod virksomheder på Copenhagen Markets virker, lyder det fra 3F Høje Taastrup. Foreløbig er 10 virksomheder uden overenskomst i dialog med fagforeningen, der stod for en demonstration i dag med opbakning fra andre brancher.
27. novVirksomheder på grønttorv går i dialo...
Historie
27. nov. 2020 - 07:00
Uden Engels – ingen MarxI vurderingen af Marx og Engels må man gøre sig klart, at de to hverken var siamesiske tvillinger, eller at den ene frit kunne udveksles med den anden. Der var tale om to selvstændige personer, der begge på afgørende vis har bidraget til udviklingen af en kritisk teori.
27. novUden Engels – ingen Marx
Historie
27. nov. 2020 - 07:00
Friedrich Engels og dansk arbejderbevægelseI 1872 overtog Engels hvervet som kontaktperson til Den Internationale Arbejderforening for Danmark. Han havde den fordel at kunne læse og til en vis grad også skrive på dansk.
27. novFriedrich Engels og dansk arbejderbev...
Udland
27. nov. 2020 - 06:05
Sundhedsarbejdere strejker for flere penge til sektorenMandag den 23. november gik tusinder af ansatte i Chiles sundhedsvæsen i strejke på ubestemt tid. De kræver øgede bevillinger fra regeringen i finansloven for 2021 – både i almindelighed og til coronaindsatsen.
27. novSundhedsarbejdere strejker for flere...
Navne
26. nov. 2020 - 13:13
Maradona – fodboldidol og socialistDiego Armando Maradona, antiimperialist, socialist og uden tvivl den største fodboldspiller nogensinde, er død i en alder af 60 år. Han hyldede både Che Guevara, Fidel Castro og Hugo Chavez og støttede palæstinenserne.
26. novMaradona – fodboldidol og socialist
Kommentar
26. nov. 2020 - 09:00
EU skal respektere valget i Venezuela den 6. decemberEn bred international kreds af personligheder og aktivister har rettet en indtrængende appel til EU om at respektere det forestående valg i Venezuela. 1257 har skrevet under på listen, som stadig er åben.
26. novEU skal respektere valget i Venezuela...

< nov 2020 >

29
29. nov. 2020 - 14:00 til 16:00
30
30. nov. 2020 - 19:00 til 21:00
30
30. nov. 2020 - 19:00 til 21:00

< dec 2020 >

01
01. dec. 2020 (Hele dagen) til 22. dec. 2020 (Hele dagen)