23 Feb 2020  

KBH: Overskyet, regn, 4 °C

Præsident, dommer og bøddel

SENESTE LEDERE

fre. 14. feb - 2020
ons. 12. feb - 2020
tor. 06. feb - 2020
ons. 05. feb - 2020

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 29. oktober, 2019, 15:19:08

Præsident, dommer og bøddel

Fra en base i Irak sendte USA's præsident Trump specialstyrken Delta Force ind i det nordlige Syrien for at dræbe den berygtede IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi, som ifølge USA's oplysninger dog endte med at begå selvmord og angiveligt tog tre børn med sig i døden.

Yderligere to kvinder døde under aktionen. Hvem der dræbte dem, fortæller Trump ikke.

Medierne jubler af glæde over endelig at have en historie, hvor man finder det relevant at rose Trump. Men det er værd at huske, at IS og de andre terrorgrupper i Syrien fra første færd er udrustet og finansieret af USA og dets allierede som led i planerne om et "regimeskifte" og en sønderdeling af Syrien.

Efter i mange år at have været et aktiv for USA's planer havde IS-lederen udspillet sin rolle.

I dag er IS og de andre terrorgrupper i Syrien nedkæmpet. Det kalifat, som Abu Bakr al-Baghdadi udråbte i Raqqa, er knust, og op mod 10 millioner mennesker, som blev holdt som gidsler i IS-kontrollerede områder i Irak og Syrien, er blevet befriet.

Angrebet ind i Syrien indgår i en efterhånden endeløs række af dødsmissioner, hvor USA benytter specialtropper eller droner til at henrette modstandere. Præsidenten ophøjer sig selv til både dommer og bøddel.

Dødsmissionerne foregår oftest i det skjulte, men særligt spektakulære drab meddeles til offentligheden, når præsidenten finder det politisk formålstjenligt. Sådan var det også med den konkrete aktion mod lederen af IS. Også Israel er kendt for sine hyppige dronedrab på udvalgte modstandere, ikke mindst i Palæstina.

Magtforholdene i Syrien forandrer sig dramatisk i disse dage og uger. Den syriske regeringshær har nu overtaget kontrollen over stort set hele landet og fortsætter sin fremrykning op mod grænsen til Tyrkiet.

IS-lederen døde i det nordlige Syrien i et område, som fortsat kontrolleres af tyrkisk støttede terrorister. Det er bemærkelsesværdigt, at han af alle steder valgte at gå i skjul her med sin nærmeste familie, hvor det var et spørgsmål om tid, før hans skjulested ville blive afsløret.

Efter i mange år at have været et aktiv for USA's planer havde IS-lederen udspillet sin rolle og kunne elimineres af sin tidligere herre, sådan som det er sket så mange gange før i historien.

Hvis han var blevet fanget og stillet for en domstol, kunne han formodentlig fortælle mange sandheder, som USA ikke ønskede kom for dagens lys.

Nyeste artikler

Indland
21. feb. 2020 - 15:17
Folketinget retter i udtalelse – men mangler fortsat dokumentationSelvom Folketinget har rettet i en fælles udtalelse om antisemitisme, kan partierne bag fortsat ikke dokumentere deres påstand om, at der skulle være en stigende antisemitisme i islamistiske kredse. Det viser en rundringning til partiernes ordførere, som Arbejderen har foretaget.
21. febFolketinget retter i udtalelse – men...
Idekamp
21. feb. 2020 - 14:25
Er Ørsteds grønne garantier troværdige?En af verdens mest anerkendte klimaforskere kritiserer Ørsteds brug af biomasse. Selskabets svar har fået bestyrelsesmedlem i Verdens Skove Andreas Petersen til tasterne.
21. febEr Ørsteds grønne garantier troværdig...
Idekamp
21. feb. 2020 - 12:51
Ideernes brydning i RomerrigetLars Ulrik Thomsen skriver denne kronik i anledning af udgivelsen af hans bog: Spartacus – i slavernes fodspor. (Udkommer 1. marts på Forlaget Populi).
21. febIdeernes brydning i Romerriget
Indland
21. feb. 2020 - 11:51
Regeringen sparer fortsat på ulandsbistand og prioriterer erhvervslivet Den socialdemokratiske regering bruger få bistandskroner og projekter, som er drevet af danske virksomheder, og multinationale koncerner prioriteres fortsat højt
21. febRegeringen sparer fortsat på ulandsbi...
Indland
21. feb. 2020 - 10:28
Pensionister fortsætter kampen for mimrekortetEfter torsdagens store demonstration foran Christiansborg mod afskaffelse af mimrekortet er initiativtagerne parat til flere aktiviteter.
21. febPensionister fortsætter kampen for mi...
Kultur
21. feb. 2020 - 09:50
Berlinalen er i gang for 70. gangI jubilæumsåret har Berlin Film Festival fået ny ledelse, og programmet er blevet udvidet med en helt ny konkurrence, der vil vise særligt innovative film. Det mest spændende jubilæum i år er dog ikke hovedfestivalens, men den uafhængige festival, Forum, der fylder 50 i år.
21. febBerlinalen er i gang for 70. gang
Fagligt
21. feb. 2020 - 07:28
Stigende pres på regeringen for at ændre budgetlovOnsdag var der høring om budgetloven i Folketinget. Talere fra fagbevægelsen og kommunerne advarede om, at budgetloven er en trussel mod det danske velfærdssystem.
21. febStigende pres på regeringen for at æn...

Nyeste: Kultur