20 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 8 °C

Politisk løsning skal sikre Syriens fremtid

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 27. februar, 2020, 14:16:54

Politisk løsning skal sikre Syriens fremtid

Dagligt melder det syriske pressebureau SANA om sejre i kampen mod den vifte af terrororganisationer, som fortsat har besat store landområdet i Idlibprovinsen i det nordøstlige Syrien. Terroristerne er på tilbagetog, og byer og landsbyer befries i stort tal. 

Det er kun, hvor den syriske hær har generobret kontrollen, at livet er blevet normaliseret for civilbefolkningen. 

I Danmark og resten af den vestlige verden er der ingen jubel i hverken medier eller regeringskontorerne, på trods af at man her bruger enhver anledning til at tale om kampen mod terror. For USA og dets allierede bruges truslen fra IS og andre som begrundelse for udstationering af tropper i en række lande. Alligevel opbygges en hadefuld mediekampagne mod den syriske hær og dens allierede Rusland, som er i fuld gang med at nedkæmpe terrorgrupper i deres sidste støttepunkt i Syrien. Det skyldes i bund og grund, at krigen i Syrien har knust USA's og dets allieredes planer om et regimeskifte i Syrien.

LÆS OGSÅ: Den sidste kamp om Syrien nærmer sig

Selv om der stadig venter hårde kampe forude, er udfaldet af krigen i Syrien givet. Spørgsmålet er alene, hvor længe det varer, før hele Syrien igen er frit, og hvor store omkostninger denne kamp vil have. Det vil i sidste ende blive afgjort af, om terroristerne fortsat vil modtage penge og våben fra USA, EU-lande, Saudi-Arabien, Israel og Tyrkiet. Hvis denne støtte forsvandt, ville krigen hurtigt kunne afsluttes.

Jo hurtigere den syriske hær rykker frem, jo flere artikler bringer medierne med krav om våbenhvile i Idlib. Mediernes beretninger om civile tab er hyppige, ofte baseret på oplysninger fra en organisation som "De Hvide Hjelme", der igen og igen er afsløret som en propagandamaskine for terrorgrupperne i Syrien, finansieret af især USA, Storbritannien og af et stort flertal i det danske Folketing.

Der er hundredtusinder af civile i de områder, terrorgrupperne kontrollerer i Idlib. De civile bruges som et skjold mod den fremrykkende syriske hær. Terroristerne forsvarer ikke de civile, de udsætter dem dagligt for umenneskelige rædsler. Det er kun, hvor den syriske hær har generobret kontrollen, at livet er blevet normaliseret for civilbefolkningen.

Tyrkiet spiller et meget farligt spil. I første omgang rykkede Tyrkiet ind i Syrien med et erklæret formål om at oprette en sikkerhedszone i det nordlige Syrien for at forhindre kurdiske militser i at angribe ind over grænsen til Tyrkiet. En aftale mellem Rusland, Syrien, kurderne og Tyrkiet har hidtil forhindret større massakrer mod kurderne.

Desværre har de kurdiske militser i Syrien fortsat deres støtte til USA's militære operationer i det nordlige Syrien, hvor de bidrager til besættelsen af Syriens oliefelter og dagligt stjæler den olie, som tilhører hele det syriske folk.

I dag er den tyrkiske hær rykket langt ind i Syrien i åbenlys modstrid med folkeretten. Der er stort set ingen protester mod Tyrkiets krænkelser af Syriens nationale integritet. Kritikken rettes ensidigt mod den syriske regering og dets allierede, som er i fuld gang med at knuse terroristerne i landet.

Den tyrkiske regering sender stadigt flere soldater ind i Idlib og understøtter og finansierer sine "egne" terroristiske militser, som gennemfører en blodig terror mod de civile i området. Tyrkiet truer dagligt med åben krig mod den syriske hær og holdes kun i ave af Rusland og den syriske hær.

Tiden er inde til, at den danske regering – og dens allierede – ser realiteterne i øjnene. Syriens fjender vil tabe. Alle udenlandske tropper i Syrien, som er i landet i modstrid med folkeretten, må tvinges ud af landet, så der kan skabes en varig politisk løsning.

Enhver form for støtte til terrorister i Syrien må stoppes. Det er tiden at sende massiv nødhjælp til Syrien via landets legitime regering og skabe de bedst mulige betingelser for, at de mange civile, som er fordrevet, kan vende hjem og bidrage til landets genopbygning.

Nyeste artikler

Indland
19. okt. 2020 - 13:35
Med Frank Jensens afgang vokser kravet om grundlæggende kulturændringerDer skal gøres op med en sexistisk og magtfuldkommen kultur på Københavns Rådhus, mener blandt andre DSU, Enhedslisten og Kommunistisk Parti.
19. oktMed Frank Jensens afgang vokser krave...
Udland
19. okt. 2020 - 12:29
Bevægelsen for Socialisme genvinder magten i BoliviaSøndagens parlaments- og præsidentvalg endte med en stor sejr til Bevægelsen for Socialisme (MAS), knapt et år efter et højreorienteret kup imod MAS og Bolivias præsident Evo Morales.
19. oktBevægelsen for Socialisme genvinder m...
Idekamp
19. okt. 2020 - 11:46
Sammenkædning er en kæde om benetDen Danske Model med de nuværende sammenkædningsregler er en tyk kæde om benet på os arbejdere, understreger David Vedersø.
19. oktSammenkædning er en kæde om benet
Indland
19. okt. 2020 - 11:34
Spaniensfrivillige mindet ved stemningsfyldt højtidelighed Fremmødet ved årets mindehøjtidelighed for de danskere, som faldt i kampen mod fascismen under Franco-styret i Spanien, var stort. I år var der særlig fokus på de danske søfolk, der mistede livet.
19. oktSpaniensfrivillige mindet ved stemnin...
Indland
19. okt. 2020 - 07:52
EU-handelsaftale møder kritik: Underminerer demokrati og klimaDemokratiet og de nationale, folkevalgte parlamenter bliver kørt ud på et sidespor, hvis handels- og investeringsaftalen mellem EU og Mercosur-landene får sine egne organer, der skal fortolke og løbende ændre i reglerne for eksempelvis sprøjtegifte, advarer Greenpeace.
19. oktEU-handelsaftale møder kritik: Underm...
Udland
19. okt. 2020 - 07:07
Cambridge Universitet dropper investeringer i fossile brændstofferCambridge Universitet forpligter sig til at fjerne alle investeringer fra fossile brændstoffer i kampen mod klimaforandringer. Universitetets økonomiansvarlige peger på moralske, politiske og sociale argumenter for tiltaget, der kan inspirere andre til at følge trop.
19. oktCambridge Universitet dropper investe...
Udland
19. okt. 2020 - 06:50
Joe Biden lover at hæve selskabsskatten en smuleDemokraternes præsidentkandidat Joe Biden vil hæve selskabsskatten fra 21 til 28 procent. For fire år siden var den 35 procent. Biden er alt for erhvervsvenlig, lyder det fra kritikere, men han rejser alligevel en række af fagbevægelsens "påtrængende krav".
19. oktJoe Biden lover at hæve selskabsskatt...

< okt 2020 >

21
21. okt. 2020 - 17:00 til 19:00
22
22. okt. 2020 - 13:30 til 15:00
22
22. okt. 2020 - 15:00 til 16:00
23
23. okt. 2020 - 11:30 til 14:00

Nyeste: Idekamp