03 Dec 2020  

KBH: Overskyet, 2 °C

På knæ for NATO og Trump

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 03. september, 2019, 10:30:35

På knæ for NATO og Trump

Danmark har netop sendt fire kampfly på en tre måneder lang mission til Litauen, hvor de skal deltage i NATO's militære opmarch mod Rusland – efter ønske fra NATO.

Det er også på anbefaling fra NATO, at Danmark netop har indkøbt avanceret sonarudstyr til at jage russiske ubåde i blandt andet Østersøen og i Atlanterhavet omkring Grønland og Færøerne. 

Det er vel nok de mest krigeriske udtalelser fra en dansk forsvarsminister i mange, mange år.

De nye indkøb til militæret koster 1.300.000.000 kroner. De kunne være anvendt til at løfte den kollektive velfærd for tusinder af danskere i stedet for at bidrage til at øge den militære spænding, som NATO og Trump kræver det.

Forsvarsminister Tine Bramsen udtalte i går til DR, at regeringen vil øge den danske deltagelse i flere NATO-operationer. I lyset af den seneste konflikt med Trump om Grønland kan det næppe overraske nogen, at forsvarsministeren også erklærede, at Danmark vil øge sit militære engagement i Arktis og Grønland.

Det danske militær er til for at blive brugt, lød det ildevarslende fra ministeren, som forventer både en voksende udsendelse af danske specialstyrker i NATO-operationer, og at alle dele af det danske militær vil blive brugt i fremtiden.

Forsvarsministeren lovpriser samtidigt NATO, som hun kalder en garant for tryghed i både Danmark og rundt i verden.

Det er vel nok de mest krigeriske udtalelser fra en dansk forsvarsminister i mange, mange år.

Danmark har tydeligvis fået endnu en forsvarsminister, der ikke vil lære noget af hverken krigene i Irak, Afghanistan eller Libyen.

Ingen af de krige, som Danmark har deltaget i, har ført noget positivt med sig eller for den sags skyld gavnet befolkningen i de berørte lande. Det vil de heller ikke gøre i fremtiden.

Samlet set ligger regeringen helt på linje med NATO's og Trumps ønsker, med afsæt i det krigeriske trusselsbillede NATO tegner og bruger som begrundelse for at kræve oprustning fra alle sine medlemslande.

Nyeste artikler

Idekamp
03. dec. 2020 - 13:45
Spreder svin coronavirus?Åbent brev fra Landsforeningen mod Svinefabrikker til alle relevante ordførere på Christiansborg.
03. decSpreder svin coronavirus?
Indland
03. dec. 2020 - 10:39
EU gør klar til fælles militærEU er i fuld gang med at udarbejde en militære strategi – et "Strategisk Kompas" – der skal definere de trusler, som EU mener, at man står overfor på kort og lang sigt.
03. decEU gør klar til fælles militær
Kultur
03. dec. 2020 - 07:10
En sommerfugl med stækkede vingerSøren Kragh-Jacobsen er en ægte humanist. Han har bragt alskens sociale lag, temperamenter, holdninger, køn, aldre og etniciteter sammen til et guldbryllup i sin nye film, Lille Sommerfugl. Et koncentrat af livet på landet. Men rummer det danske flag en samhørighed trods alt?
03. decEn sommerfugl med stækkede vinger
Kultur
03. dec. 2020 - 07:05
Berlin Alexanderplatz: Markant indspark i flygtninge-debattenAlfred Döblins roman Berlin Alexanderplatz har premiere i en ny og tredje version af instruktøren Burhan Qurbani. Historien er flyttet fra 1920'ernes Berlin til nutidens underverden af illegale flygtninge og mafiose spekulanter.
03. decBerlin Alexanderplatz: Markant indspa...
Udland
03. dec. 2020 - 06:57
Ungkommunister fra hele verden mødes virtuelt under pandemiSom en hyldest til Fidel Castro var Cubas Kommunistiske Ungdomsforbund (UJC) vært for et virtuelt møde mellem ungkommunister og andre aktivister fra hele verden. I solidaritetens navn diskuterede deltagerne vigtige ideer for en verden underlagt pandemi.
03. decUngkommunister fra hele verden mødes...
Udland
03. dec. 2020 - 06:45
USA vrider armen rundt på Sudan Sudan blev i oktober i år fjernet fra USA's liste over lande, der sponsorerer terrorisme. Til gengæld anerkendte Sudans regering staten Israel.
03. decUSA vrider armen rundt på Sudan
Fagligt
02. dec. 2020 - 12:01
3F'ere på Fibertex vil belønnes for travlhed under coronakrisenIndustriarbejderne på Fibertex Personal Care i Aalborg er gået i strejke. De har haft ekstra travlt med produktion til blandt andet lægemiddelindustrien under coronakrisen. Nu kræver de mere i løn.
02. dec3F'ere på Fibertex vil belønnes...

< dec 2020 >

04
04. dec. 2020 (Hele dagen) til 05. dec. 2020 (Hele dagen)
04
04. dec. 2020 - 12:00 til 15:00
04
04. dec. 2020 - 15:00 til 17:30