26 Aug 2019  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Send regeringen ud på en øde ø

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 03. december, 2018, 13:18:23

Send regeringen ud på en øde ø

Mere tvang og fattigdom. Det er den røde tråd i den finanslov, regeringen og Dansk Folkeparti netop har vedtaget.

Flygtninge på såkaldt tålt ophold skal eksempelvis placeres på en øde ø – nærmere betegnet øen Lindholm. Det er vedtaget af de samme politikere, som har besøgt en australsk flygtninge-ø, hvor 30 procent af de internerede har forsøgt selvmord. Heraf børn på ned til ni år.

Finansloven viser, at det ikke er flygtninge eller indvandrere, der stjæler vores velfærd. Det er regeringen og dens bagmænd i erhvervslivets top.

Endnu engang afprøver regeringen og DF grænsen for, hvor dårligt man kan behandle mennesker og slippe afsted med det. For når man kan sende folk ud på en øde ø, hvad bliver så det næste?

Det samme kan siges om ændringen af integrationsydelsen, der sænkes med 2.000 kroner for en enlig forsørger og i samme ombæring ændrer navn til hjemsendelsesydelse. Charmerende og helt i stil med DF’s såkaldte paradigmeskifte, der er blevet slugt råt af både regeringspartierne og Socialdemokratiet.

Antallet af fattige børn steg med 12.000 i 2017. Altså 1.000 nye fattige børn hver måned. Socialrådgiverne råber vagt i gevær over familier, der ikke har råd til medicin, og mødre, der må prostituere sig for at få råd til børnenes vintertøj. Det er Danmark anno 2018.

Antallet af fattige vil sætte nye rekorder med den nye finanslov, der samtidig fastholder kontanthjælpsloftet og de faste, årlige nedskæringer af velfærden i kommunerne.

Både hjemsendelsesydelse og kontanthjælpsloft handler om tvang gennem fattigdom: De syge og svage arbejdsløse skal tvinges til at tage arbejde på uværdige og underbetalte vilkår for at overleve – og flygtningene skal tvinges til at rejse "hjem", hvilket i nogle tilfælde vil betyde, at de netop ikke overlever.

Samtidig giver finansloven afgiftslettelser for en halv milliard til erhvervslivet og lavere afgifter på luksusyachter, øl og sodavand. Så er prioriteringen ligesom på plads.

Finansloven viser, at det ikke er flygtninge eller indvandrere, der stjæler vores velfærd. Det er regeringen og dens bagmænd i erhvervslivets top. Det er dem, vi burde sende ud på en øde ø.

Nyeste artikler

Udland
23. aug. 2019 - 15:27
Her er USA's plan for Grønland og Arktis I takt med at isen smelter i Arktis, bliver hele området en vigtig brik i den nye kolde krig. USA ønsker at inddæmme Rusland. Derfor er det nødvendigt med amerikansk tilstedeværelse i Arktis, lyder det.
23. augHer er USA's plan for Grønland o...
Udland
23. aug. 2019 - 14:12
Fodboldspillere i Gaza må ikke spille på VestbreddenSelv om det palæstinensiske mesterskab i fodbold er anerkendt af det internationale fodboldforbund, FIFA, forbyder Israel spillere fra Gaza at deltage.
23. augFodboldspillere i Gaza må ikke spille...
Indland
23. aug. 2019 - 12:59
Forsker advarer: Krigsskib vil blande Danmark ind i USA-Iran-konfliktIran udgør ikke en trussel mod danske handelsskibe, og Danmark har ingen interesse i USA's og Storbritanniens militære optrapning mod Iran i Hormuzstrædet, mener lektor ved Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet.
23. augForsker advarer: Krigsskib vil blande...
Indland
23. aug. 2019 - 11:13
Natarbejde bliver stående på kræftlisteNatarbejde og skifteholdsarbejde forbliver på WHO's liste over påvirkninger, der sandsynligvis er kræftfremkaldende. Ny viden underbygger eksperters konklusion.
23. augNatarbejde bliver stående på kræftlis...
Udland
23. aug. 2019 - 08:02
USA's militær udledte 1.212 tons CO2 fra 2001-2017Den amerikanske professor Neta Crawford fra Brown University har målt USA's militærs CO2-udledning, og den er gigantisk. Fra 2001 til og med 2017 har militæret udledt 1.212 millioner tons CO2.
23. augUSA's militær udledte 1.212 tons...
Indland
22. aug. 2019 - 13:50
Vrede pårørende: København overtræder handicapkonventionDen barske virkelighed på handicapområdet blev afdækket, da der tirsdag aften var borgermøde i København. Socialborgmester Mia Nyegaard blev lagt under massivt pres for at sikre forbedringer.
22. augVrede pårørende: København overtræder...
Idekamp
22. aug. 2019 - 12:44
IncitamentDet er ikke lykkedes at påvise en synlig beskæftigelseseffekt af at forringe menneskers sociale sikkerhedsnet, påpeger Kim Nielsen.
22. augIncitament