25 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 15 °C

Olietyven Trump

SENESTE LEDERE

fre. 15. maj - 2020
tor. 14. maj - 2020
ons. 13. maj - 2020
man. 11. maj - 2020
fre. 08. maj - 2020

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 05. november, 2019, 15:04:57

Olietyven Trump

I dag har det danske Folketing vedtaget et forbud mod våbeneksport til Tyrkiet på grund af Tyrkiets militære angreb på det nordlige Syrien. Det er et godt og positivt skridt, som bør følges op med flere sanktioner, til den sidste tyrkiske soldat har forladt syrisk territorie.

>> LÆS OGSÅ: Folketinget vedtager forbud mod våben-eksport til Tyrkiet

Men det er ikke kun Tyrkiet, som krænker Syriens territoriale integritet. På trods af at Trump tidligere har meddelt, at IS var nedkæmpet i Syrien, og at han derfor trak de amerikanske soldater ud af landet, har Trump nu meldt ud, at hundredvis af amerikanske soldater bliver i det nordøstlige Syrien, hvor hovedparten af landets oliekilder er.

>> LÆS OGSÅ: USA vil bevare kontrollen over Syriens oliefelter

Trump påstår, at han vil beskytte oliekilderne i Syrien, og at han er klar til at tage en militær konfrontation. Men mod hvem? IS er nedkæmpet. Den eneste kraft, der kan tage kontrol over oliekilderne i dag, er Syriens hær.

Hvem tilhører Syriens naturrigdomme? Lad os få et svar, Jeppe Kofod!

De amerikanske soldater vil således forhindre, at den syriske olie kommer det syriske folk til gavn og derved kan være med til at finansiere genopbygningen af Syrien. 

Den amerikanske besættelse af syriske oliefelter og nærliggende byer er i åbenlys modstrid med international ret. Det er regulært tyveri af Syriens naturrigdomme.

For Trump, som har lidt et militært og politisk nederlag i Syrien, er det et desperat forsøg på at fastholde den amerikanske plan om en opdeling af Syrien, hvor Israel som bekendt har annekteret de syriske Golanhøjder og givet koncession til amerikanske oliefirmaer til at udvinde områdets olie.

Hvor længe vil den danske regering lade dette fortsætte uden at protestere? Hvem tilhører Syriens naturrigdomme? Lad os få et svar, Jeppe Kofod!

De syriske oliefelter besættes i et tæt samarbejde mellem USA og den kurdiske milits YPG. Den officielle begrundelse for samarbejdet er ikke længere at beskytte kurderne, men at sikre den amerikanske kontrol over Syriens oliefelter, det har Trump meget entydigt bekræftet.

Den syriske forsvarsminister har opfordret YPG's soldater til at gå ind i den syriske hær og gøre fælles front imod den tyrkiske invasion af det nordlige Syrien, hvor store dele af de syriske kurdere bor. Det er beskæmmende, at YPG's ledelse afviser dette og fortsætter sit samarbejde med USA med det formål at stjæle den syriske olie. Endnu engang tilsidesætter YPG folkeretten, imens den syriske hær forsvarer de kurdiske civile.

Den progressive præsidentkandidat Tulsi Gabbard fra Demokraterne har skarpt fordømt Trumps kurs. Hun har fremlagt et forslag til beslutning i Repræsentanternes Hus, som kræver, at de amerikanske soldater forlader Syrien, fordi "olien, naturrigdomme og landområder tilhører det syriske folk, ikke USA".

I øjeblikket er der radiotavshed fra Enhedslistens folketingsgruppe om den amerikanske besættelse af Syriens oliefelter, som sker i tæt samarbejde med Enhedslistens allierede i YPG.

Lad os få en klar udmelding fra Enhedslisten! Partiet fordømmer med rette de tyrkiske soldater i Syrien. Hvad med de amerikanske soldater og USA's besættelse af Syriens oliefelter? Støtter man Syriens nationale integritet baseret på folkeretten?

Nyeste artikler

Fagligt
25. maj. 2020 - 13:30
Byggefag i Aalborg aktionerer mod løndumperfirma I mindst fire år har 3F i Aalborg forsøgt at få HR Group til at tegne overenskomst. Nu sætter byggefagforeningerne hårdt mod hårdt og vil stoppe leverancerne til firmaets kommende byggeprojekter.
25. majByggefag i Aalborg aktionerer mod løn...
Udland
25. maj. 2020 - 11:09
USA styrker sin kontrol med den internationale finansverdenUSA har under coronakrisen styrket dollarens dominerende rolle på verdensplan. De store tabere i det spil er udviklingslandene.
25. majUSA styrker sin kontrol med den inter...
Kultur
25. maj. 2020 - 10:15
Means TV, det antikapitalistiske modsvar til NetflixTusindevis af film og tv-serier tilbydes på et hav af streamingtjenester, men kort efter at flere af verdens lande blev sendt i lockdown og sendte verdens streamingforbrug i vejret, blev en ny antikapitalistisk tjeneste lanceret. Arbejderen har taget et kig på den.
25. majMeans TV, det antikapitalistiske mods...
Fagligt
22. maj. 2020 - 16:55
Faglig organisering er det bedste værn mod løndumping I København brugte 24 fagligt aktive Kr. Himmelfartsdag til at besøge 50 byggepladser og oplyse udenlandske kolleger om deres rettigheder og fordelene ved at være medlem af en fagforening.
22. majFaglig organisering er det bedste vær...
Udland
22. maj. 2020 - 08:05
Tegner Henrik Thejl mon et rosenrødt billede af Cuba?Cuba har i denne uge påbegyndt et nyt eksperiment, hvor man ved hjælp af stikprøver af udvalgte personer i hver kommune vil undersøge disse for eventuelt forhøjede antistoffer i blodet. Målet er fuld kontrol med pandemien. Og så svarer Henrik på læserkritik.
22. majTegner Henrik Thejl mon et rosenrødt...
Fagligt
21. maj. 2020 - 08:29
Kommunister i aktion for højere dagpengeAntallet af arbejdsløse er steget voldsomt under coronakrisen. Tårnby Kommune er blandt de hårdest ramte. Der er brug for et coronatillæg til både dagpenge og kontanthjælp, slog Kommunistisk Parti Amager fast, da de gik på gaden onsdag.
21. majKommunister i aktion for højere dagpe...
Indland
21. maj. 2020 - 08:09
100 beboere i Vollsmose klager: Ghettolov er diskriminerendeBeboere i Vollsmose vil ikke finde sig i, at deres etnicitet bliver brugt til at afgøre, om deres lejligheder skal rives ned. Nu klager de til Ligebehandlingsnævnet: Ghettolovgivningen og den lokale nedrivningsplan er diskriminerende, mener beboerne.
21. maj100 beboere i Vollsmose klager: Ghett...

< maj 2020 >

28
28. maj. 2020 - 19:00
29
29. maj. 2020 - 15:00 til 17:30

< jun 2020 >

04
04. jun. 2020 - 17:00 til 18:00
09
09. jun. 2020 - 19:30 til 21:00
11
11. jun. 2020 - 10:00 til 14. jun. 2020 - 23:00