21 May 2019  

KBH: Spredte skyer, dis, 14 °C

Larmende tavshed

SENESTE LEDERE

man. 20. maj - 2019
fre. 17. maj - 2019
tor. 16. maj - 2019
ons. 15. maj - 2019
tir. 14. maj - 2019
man. 13. maj - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 25. april, 2019, 07:34:18

Larmende tavshed

Ukraine har netop afsluttet et præsidentvalg, som blev et gigantisk nederlag for USA's, EU's og NATO's foretrukne kandidat. Landets siddende præsident, Petro Porosjenko, fik sølle 24 procent af stemmerne, mens Vladimir Zelenskij, en populær komiker og skuespiller, løb med hele 73 procent af stemmerne.

I december 2018 lovede Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen, i lyset af det forestående valg at "holde ekstra skarpt øje med Ruslands forsøg på at underminere Ukraines demokrati. Ukraine skal have friheden til at gennemføre frie og fair valg og vælge sin egen fremtid".

OSCE tier om, at alle venstre-fløjens kandidater er blevet udelukket fra at stille op, inklusive landets kommunistiske parti.

Siden har Samuelsen været tavs som graven, og det er ganske forståeligt. Det er nemlig ikke Rusland, der har undermineret Ukraines demokrati – det har landets tabende præsident Porosjenko selv klaret. 

Landets valgkommission havde på forhånd udraderet 47 kandidater, der ønskede at stille op til præsidentvalget. Ifølge OSCE hovedsageligt fordi kandidaterne ikke havde stillet det krævede depositum på omkring 79.000 euro, hvilket svarer til næsten 590.000 kroner.

Til gengæld siger OSCE intet om, at alle venstrefløjens kandidater er blevet udelukket fra at stille op – inklusive landets kommunistiske parti. Derimod havde højreekstreme kandidater ingen problemer med at stille op.

Hvad er det så for et samfund, som Porosjenko efterlader sig, som Samuelsen, EU og NATO er så forhippede på at støtte?

Porosjenko lovede at gøre op med korruptionen, da han blev valgt i 2014, men i dag er korruptionen lige så omfangsrig, det er bare andre, der tjener på den.

Porosjenkos regime har kriminaliseret det russiske sprog, lukket flere medier, der skrev på russisk, og forbudt russiske bøger, forbudt landets kommunistiske parti og helgenkåret Stepan Bandera, der samarbejdede med den nazistiske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig.

Levestandarden er faldet, og millioner af ukrainere er flyttet til udlandet for at finde arbejde.

Om Vladimir Zelenskij vil eller kan ændre noget som helst er et åbent spørgsmål. Men et er sikkert – både USA, NATO og EU vil gøre alt for, at han retter ind og følger deres kurs.

Nyeste artikler

Fagligt
20. maj. 2019 - 15:09
Fanemarch bakker DSB-ansatte op i fair forholdDagens fanemarch for 'fair forhold' i DSB havde opbakning fra de DSB-ansatte selv, men også pædagoger, SOSU'er, bygningsarbejdere og politikere deltog i optoget gennem København til Industriens Hus.
20. majFanemarch bakker DSB-ansatte op i fai...
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:54
Grundlovsbrud!Bag om ryggen på det danske folk har et flertal af Folketingets politikere tilsluttet sig Europluspagten og Finanspagten.
20. majGrundlovsbrud!
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:28
Undskyld mig, men må kontanthjælps-modtagere i det hele taget være i Danmark?Du bliver mødt med mistro på jobcentret, og du må ikke flytte ind i billige lejligheder, hvor der er risiko for, at området bliver til ”ghettoområde”.
20. majUndskyld mig, men må kontanthjælps-mo...
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:23
A er ikke venstrefløjI løbet af de sidste cirka 40 år har Socialdemokratiet i grove træk fuldendt overgangen fra arbejderparti til arbejdsgiverparti.
20. majA er ikke venstrefløj
Fagligt
20. maj. 2019 - 14:22
96 ufaglærte strejker på Aalborg PortlandAalborg Portland offentliggjorde i april måned et milliard-overskud. Nu vil virksomheden give 3F'erne en lønstigning, der svarer til den generelle lønudvikling. De ufaglærte har nedlagt arbejdet.
20. maj96 ufaglærte strejker på Aalborg Port...
Indland
20. maj. 2019 - 10:36
Paludan forfølger politisk modstanderRacismedømte Rasmus Paludan videofilmer og offentliggør privatadresse og afholder enmandshappenings foran politisk modstanders hjem – under politiets beskyttelse.
20. majPaludan forfølger politisk modstander
Fagligt
18. maj. 2019 - 08:50
Langt fra top til bund i synet på EUFagtoppen er aktiv i EU-valgkampen. Fagbevægelsens Hovedorganisation har igangsat kampagnen "Lønmodtagernes EU". 3F har fremlagt 31 konkrete forslag til lønmodtagernes EU. Og Metal-formanden kæmper for at få valgt en konservativ kandidat.
18. majLangt fra top til bund i synet på EU