21 May 2019  

KBH: Spredte skyer, dis, 14 °C

Løkkes aftale løser intet

SENESTE LEDERE

man. 20. maj - 2019
fre. 17. maj - 2019
tor. 16. maj - 2019
ons. 15. maj - 2019
tir. 14. maj - 2019
man. 13. maj - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 06. maj, 2019, 12:20:54

Løkkes aftale løser intet

Med den såkaldte seniorpension forsøger Lars Løkke Rasmussen nu at lukke en flanke før valget – nemlig debatten om pensionsalderen.

Den lille indrømmelse kommer efter hårdt pres fra arbejderbevægelsen og en dyb utilfredshed i befolkningen med at pensionsalderen stiger i en grad, så mange af os skal arbejde, til vi dør.

Derfor skal presset på den nuværende og kommende regering øges, hvis vi vil have ret til et værdigt liv som pensionister.

Men aftalen løser ikke problemet og indfrier ikke de krav, der bliver rejst. Nedslidte danskere vil stadig skulle stå med hatten i hånden og bede om lov til at gå fra, selv om Løkke og co. har kaldt seniorpensionen en ret.

At en lille gruppe – der efter en læges vurdering slet ikke kan arbejde – får lov til at forlade arbejdsmarkedet, er næppe noget at juble hårdt og længe over, selv om der er tale om en lille forbedring. Det manglede vel egentlig bare.

Socialdemokratiets forslag løste i øvrigt heller ikke problemet, og begge parter har skammeligt forsøgt at oversælge deres lappeløsninger. De bygger begge på det såkaldte velfærdsforlig, der tordner vores pensionsalder i vejret de næste mange år, så danskerne bliver indehaver af Europas højeste af slagsen.

Det forlig er hovedproblemet, og på trods af pres fra en række fagforeninger, bliver det næppe opsagt inden valget.  Forliget blev indgået efter håndfast henstilling fra EU-Kommissionen, der i klare vendinger havde bedt Danmark om at hæve pensionsalderen – så det gjorde et flertal i Folketinget.

Formålet var at øge det, politikerne så smukt kalder arbejdsudbuddet – altså antallet af ledige hænder – og dermed presse lønnen ned.

I stedet for at sikre en menneskelig pensionsalder ved at opsige det udskældte velfærdsforlig, stemmer Socialdemokratiet nu for regeringens seniorpension. En aftale, der vil omfatte under 17.000 mennesker, alt imens pensionsalderen fortsat stiger for alle. Så i det lys lykkedes Løkkes plan.

Derfor skal presset på den nuværende og kommende regering øges, hvis vi vil have ret til et værdigt liv, også som pensionister. Og når vi skal stemme, må vi huske, hvem der står for den galoperende pensionsalder.

Nyeste artikler

Fagligt
20. maj. 2019 - 15:09
Fanemarch bakker DSB-ansatte op i fair forholdDagens fanemarch for 'fair forhold' i DSB havde opbakning fra de DSB-ansatte selv, men også pædagoger, SOSU'er, bygningsarbejdere og politikere deltog i optoget gennem København til Industriens Hus.
20. majFanemarch bakker DSB-ansatte op i fai...
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:54
Grundlovsbrud!Bag om ryggen på det danske folk har et flertal af Folketingets politikere tilsluttet sig Europluspagten og Finanspagten.
20. majGrundlovsbrud!
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:28
Undskyld mig, men må kontanthjælps-modtagere i det hele taget være i Danmark?Du bliver mødt med mistro på jobcentret, og du må ikke flytte ind i billige lejligheder, hvor der er risiko for, at området bliver til ”ghettoområde”.
20. majUndskyld mig, men må kontanthjælps-mo...
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:23
A er ikke venstrefløjI løbet af de sidste cirka 40 år har Socialdemokratiet i grove træk fuldendt overgangen fra arbejderparti til arbejdsgiverparti.
20. majA er ikke venstrefløj
Fagligt
20. maj. 2019 - 14:22
96 ufaglærte strejker på Aalborg PortlandAalborg Portland offentliggjorde i april måned et milliard-overskud. Nu vil virksomheden give 3F'erne en lønstigning, der svarer til den generelle lønudvikling. De ufaglærte har nedlagt arbejdet.
20. maj96 ufaglærte strejker på Aalborg Port...
Indland
20. maj. 2019 - 10:36
Paludan forfølger politisk modstanderRacismedømte Rasmus Paludan videofilmer og offentliggør privatadresse og afholder enmandshappenings foran politisk modstanders hjem – under politiets beskyttelse.
20. majPaludan forfølger politisk modstander
Fagligt
18. maj. 2019 - 08:50
Langt fra top til bund i synet på EUFagtoppen er aktiv i EU-valgkampen. Fagbevægelsens Hovedorganisation har igangsat kampagnen "Lønmodtagernes EU". 3F har fremlagt 31 konkrete forslag til lønmodtagernes EU. Og Metal-formanden kæmper for at få valgt en konservativ kandidat.
18. majLangt fra top til bund i synet på EU