04 Jun 2020  

KBH: Overskyet, 14 °C

Løkkes aftale løser intet

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 06. maj, 2019, 12:20:54

Løkkes aftale løser intet

Med den såkaldte seniorpension forsøger Lars Løkke Rasmussen nu at lukke en flanke før valget – nemlig debatten om pensionsalderen.

Den lille indrømmelse kommer efter hårdt pres fra arbejderbevægelsen og en dyb utilfredshed i befolkningen med at pensionsalderen stiger i en grad, så mange af os skal arbejde, til vi dør.

Derfor skal presset på den nuværende og kommende regering øges, hvis vi vil have ret til et værdigt liv som pensionister.

Men aftalen løser ikke problemet og indfrier ikke de krav, der bliver rejst. Nedslidte danskere vil stadig skulle stå med hatten i hånden og bede om lov til at gå fra, selv om Løkke og co. har kaldt seniorpensionen en ret.

At en lille gruppe – der efter en læges vurdering slet ikke kan arbejde – får lov til at forlade arbejdsmarkedet, er næppe noget at juble hårdt og længe over, selv om der er tale om en lille forbedring. Det manglede vel egentlig bare.

Socialdemokratiets forslag løste i øvrigt heller ikke problemet, og begge parter har skammeligt forsøgt at oversælge deres lappeløsninger. De bygger begge på det såkaldte velfærdsforlig, der tordner vores pensionsalder i vejret de næste mange år, så danskerne bliver indehaver af Europas højeste af slagsen.

Det forlig er hovedproblemet, og på trods af pres fra en række fagforeninger, bliver det næppe opsagt inden valget.  Forliget blev indgået efter håndfast henstilling fra EU-Kommissionen, der i klare vendinger havde bedt Danmark om at hæve pensionsalderen – så det gjorde et flertal i Folketinget.

Formålet var at øge det, politikerne så smukt kalder arbejdsudbuddet – altså antallet af ledige hænder – og dermed presse lønnen ned.

I stedet for at sikre en menneskelig pensionsalder ved at opsige det udskældte velfærdsforlig, stemmer Socialdemokratiet nu for regeringens seniorpension. En aftale, der vil omfatte under 17.000 mennesker, alt imens pensionsalderen fortsat stiger for alle. Så i det lys lykkedes Løkkes plan.

Derfor skal presset på den nuværende og kommende regering øges, hvis vi vil have ret til et værdigt liv, også som pensionister. Og når vi skal stemme, må vi huske, hvem der står for den galoperende pensionsalder.

Nyeste artikler

Idekamp
04. jun. 2020 - 15:23
Kommunistisk Parti støtter protester i USAKommunistisk Parti skelner mellem undertrykkernes vold og de undertryktes forsvar. Derfor siger vi: Stop volden mod jeres befolkning, og lad den ånde frit. Retfærdighed for George Floyd. Black lives matter.
04. junKommunistisk Parti støtter protester...
Idekamp
04. jun. 2020 - 14:43
Hjemløshed – endnu et kæmpe svindelnummer, iscenesat af vores politikere“Disse initiativrige og hjertensgode mennesker, som har påtaget sig at hjælpe samfundets bærme, som ikke engang kan finde ud af at tjene nok til at betale 15-17.000 for en toværelses, skal selvfølgelig have noget ud af deres ulejlighed.” En sarkastisk kommentar af Carl Henrik Rørbeck.
04. junHjemløshed – endnu et kæmpe svindelnu...
Idekamp
04. jun. 2020 - 14:23
Vi fordømmer drabet på den 20-årige Baris ÇakanKurderne er udsat for mishandling og folkedrab i et område, de har været bosat i i tusinder af år, udtaler FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark).
04. junVi fordømmer drabet på den 20-årige B...
Udland
04. jun. 2020 - 10:08
Bolivia skal til valg den 6. septemberNu bliver der udskrevet valg i Bolivia til afholdelse den 6. september. Men landets tidligere præsident Evo Morales advarer om, at kupregeringen vil fastholde magten. Militæret styrker sit greb om landet.
04. junBolivia skal til valg den 6. septembe...
Udland
04. jun. 2020 - 08:57
Vidnesbyrd fra Minneapolis: Uligheden giver brændstof til protesterne– Her er som i en krigszone, siger Jess Sundin fra Freedom Road Socialist Organization, som bor nogle boligkarreer fra det sted, hvor George Floyd blev dræbt.
04. junVidnesbyrd fra Minneapolis: Uligheden...
Udland
04. jun. 2020 - 07:51
Det skal være nemmere at fyre i SverigeDen svenske regering modtog mandag en udredning, der foreslår, at fagforeningerne ikke længere skal kunne annullere fyringer, indtil Arbejdsretten har afgjort sagen. Desuden skal arbejdsgivere kunne fyre flere.
04. junDet skal være nemmere at fyre i Sveri...
Indland
04. jun. 2020 - 06:03
Klimarådet i klar udmelding til regeringen: Drop oliejagten i NordsøenDer skal ikke hives mere olie og gas op af Nordsøen. I stedet skal Danmark være foregangsland og sende et stærkt klimapolitisk signal. Sådan lyder den klare besked fra Klimarådet til regeringen.
04. junKlimarådet i klar udmelding til reger...

< jun 2020 >

04
04. jun. 2020 - 17:00 til 18:00
05
05. jun. 2020 - 08:00 til 18:00
05
05. jun. 2020 - 12:00
07
07. jun. 2020 - 14:00