22 Jan 2021  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Israel bruger corona i krigen mod palæstinenserne

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 11. januar, 2021, 14:54:13

Israel bruger corona i krigen mod palæstinenserne

Israel hyldes af mange for at "føre i vaccinekapløbet".

20 procent af israelerne er allerede vaccineret. En af grundene er, at Israel har fået særlig status som forsøgsland af medicinalfirmaet Pfizer, hvis chef premierminister Benyamin Netanyahu omtaler som sin ven.

Hvis Mette Frederiksen og udenrigsminister Jeppe Kofod har menneskelighed og mod tilbage, fordømmer de Israels coronakrig mod palæstinenserne.

Det har ikke undgået den danske statsministers opmærksomhed:

– Israel er nået langt i deres vaccinationsindsats, og jeg havde en god samtale med den israelske premierminister. (…) Det er stadigvæk vigtigt, at vi udveksler erfaringer og lader os inspirere af hinanden, siger Mette Frederiksen til DR.

Bagsiden af medaljen omtaler de fleste medier ikke: De fem millioner palæstinensere, der bor i de besatte områder på Vestbredden og i Gaza, er ikke blevet vaccineret og bliver det heller ikke foreløbigt.

Derimod modtager de berygtede israelske bosættere på Vestbredden vaccinen.

Der er altså tale om racistisk diskrimination af den besatte befolkningsgruppe. Det møder berettiget kritik fra Amnesty International.

Indtil videre er 1600 palæstinensere døde af coronavirus, og omkring 160.000 er konstateret smittede – tal der minder om de danske.

Men Vestbredden og Gaza har alle de ingredienser, der skal til, for at epidemien kan ende katastrofalt for palæstinenserne: Fattigdom, ødelagt infrastruktur og tæt befolkede områder betyder, at risikoen for, at virus og dødsfald breder sig, er stor.

Den militære besættelsesmagt bruger med andre ord virusset til at angribe en lidende befolkning på to fronter: Leveforholdene gør det umuligt at forsvare sig mod pandemien, og de besatte nægtes livsvigtige vacciner.

Det er intet mindre end morderisk, at en brutal besættelsesmagt forhindrer beboere i de besatte områder i at blive vaccineret under en dødbringende pandemi. Det er ikke bare ondskabsfuldt, men også i strid med Folkeretten.

Hvis Mette Frederiksen og udenrigsminister Jeppe Kofod har menneskelighed og mod tilbage, fordømmer de Israels coronakrig mod palæstinenserne. Medicinsk udsultning bør besvares af sanktioner og boykot af den israelske besættelsesmagt.

Da vi næppe kan regne med, at den danske regering eller EU løfter en finger, er det op til os andre at reagere og protestere mod den israelske besættelsesmagts ugerninger.

Nyeste artikler


22. jan. 2021 - 07:54
Bøder og skærpet tilsyn skal sikre arbejdsmiljøet på StorstrømsbroenS-ministre har tillid til, at bøder og skærpet tilsyn får entreprenører til at rette op på de farlige arbejdsforhold på det statslige milliardprojekt. Bøderne er alt for lave, mener Enhedslisten.
22. janBøder og skærpet tilsyn skal sikre ar...
Indland
22. jan. 2021 - 06:47
Dansk militær vil slå en klo i grønlandske ungeMed store annoncer i uddannelsesaviser, workshops på uddannelsesmesser og session i de fire gymnasiebyer i Grønland har dansk militær iværksat en offensiv, der skal hverve grønlandske unge til at tage til Danmark og uddanne sig til soldat.
22. janDansk militær vil slå en klo i grønla...
Indland
21. jan. 2021 - 14:44
Nødråb fra gaden: Coronasmitten breder sig med voldsom hast blandt hjemløseOrganisationer og institutioner, der hjælper hjemløse, slår alarm og efterlyser hurtig handling fra regeringens side.
21. janNødråb fra gaden: Coronasmitten brede...

21. jan. 2021 - 13:40
Nødråb fra hjemløse: Covid-situationen er desperatÅbent brev fra en række organisationer til statsminister Mette Frederiksen, social- og indenrigsminister Astrid Kragh, sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.
21. janNødråb fra hjemløse: Covid-situatione...
Indland
21. jan. 2021 - 12:37
Partier modtog først høringssvar få timer før debat om epidemilovFolketinget førstebehandlede tirsdag aften udkastet til en ny epidemilov, der fastlægger rammerne for, hvordan Danmark skal bekæmpe fremtidige epidemier. Debatten foregik stort set uden eksempler og input fra de mange høringssvar fra eksperter og organisationer.
21. janPartier modtog først høringssvar få t...
Udland
21. jan. 2021 - 06:51
Norsk Nei til EU har trukket staten i retten for brud på grundlovenNei til EU i Norge kræver, den norske stat retsforfølges for at bryde grundloven, da Stortinget vedtog at sige ja til EU's energipakke 3. Nu skal højesteret tage stilling til, om Nei til EU overhovedet kan føre en sag mod staten.
21. janNorsk Nei til EU har trukket staten i...
Udland
21. jan. 2021 - 06:33
Et vanskeligt år i Cuba – men med fortsat tillid til socialismenUSA's blokade og coronapandemi rammer Cubas økonomi hårdt. Kampen mod disse problemer ser imidlertid ud til at styrke samfundsmodellen.
21. janEt vanskeligt år i Cuba – men med for...

Nyeste: Idekamp

20. jan. 2021 - 13:40
18. jan. 2021 - 15:06
18. jan. 2021 - 14:53
18. jan. 2021 - 11:47
18. jan. 2021 - 11:39