20 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 8 °C

Ingen flygter for sjov!

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 02. marts, 2020, 15:26:52

Ingen flygter for sjov!

Siden Tyrkiet lørdag åbnede grænsen til EU og lod flygtninge bevæge sig ind på græsk territorie, har det politiske parnas boblet over med de sædvanlige rædselsscenarier, hvor lille Danmark druknes i en uendelig flygtningestrøm sydfra.

Så galt kommer det næppe til at gå med det første.

Ville regeringen for alvor stoppe flygtningestrømmen, kunne man jo starte med et øjeblikkeligt stop for dansk deltagelse i væbnede konflikter.

I EU bliver de flygtende mennesker i alle aldre mødt med kampklædt græsk politi og tåregas. Fort Europa har gang på gang vist sig villige til at gå endog meget langt for at slippe for uønskede konsekvenser af Unionens politik. Så meget for fredens projekt ...

Det er i det hele taget en absurditet, at der tales så meget om problemet med historisk store flygtningestrømme og så lidt om årsagerne. Det store samtaleemne burde jo være det faktum, at et så stort antal mennesker rundt om i verden lever under så umulige forhold, at de foretrækker livet som flygtning.

Det er ikke flygtningene – altså de mennesker, som tager flugten fra deres umenneskelige tilværelse – som er problemet, men det verdenssystem, som skaber den globale ulighed, de konstante krige og klimakatastroferne.

Det er det kapitalistiske samfund, som skal bekæmpes, hvis vi vil gøre en ende på flygtningekrisen, ikke de mange mennesker, som tager flugten fra kapitalismens ødelæggelser!

I Tyrkiet bruger præsident Erdogan flygtningene som et pressionsmiddel mod EU, som præsidenten vil have til at hjælpe i hans efterhånden noget desperate forsøg på at sikre et regimeskifte i Syrien, hvor NATO-landet har besat store landområder i nord – i strid med international ret.

Vennerne i NATO lytter til Erdogans råb om hjælp og udtrykte på et topmøde i fredags sin solidaritet med Tyrkiet, mens man i samme hykleriske åndedræt krævede, at Syrien og Rusland overholder folkeretten.

Hykleriet er et udtryk for de imperialistiske hovedaktøreres utilfredshed med, at "deres terrorister" i Syrien er ved at tabe, og at deres planer for en opdeling af landet og et regimeskifte ser ud til at mislykkes.

Da NATO-landenes ledere udtalte sig i enighed, må den danske regering have støttet udtalelsen fra NATO-mødet.

Den danske regering vægter at fokusere på, hvordan man bedst tækkes USA og samtidig forhindrer de tusinder af flygtninge, som den tyrkiske regering nu har sendt mod EU, i at nå frem til Danmarks grænser.

Ville regeringen for alvor stoppe flygtningestrømmen, kunne man jo starte med et øjeblikkeligt stop for dansk deltagelse i væbnede konflikter. Trække Danmark ud af NATO, vende EU ryggen og fokusere på international konfliktløsning og humanitær bistand – samt en aktiv indsats for at udvikle klimaløsninger i de lande, som i årevis har føjet spæk til det danske borgerskabs velpolstrede sideben.

Nyeste artikler

Indland
19. okt. 2020 - 13:35
Med Frank Jensens afgang vokser kravet om grundlæggende kulturændringerDer skal gøres op med en sexistisk og magtfuldkommen kultur på Københavns Rådhus, mener blandt andre DSU, Enhedslisten og Kommunistisk Parti.
19. oktMed Frank Jensens afgang vokser krave...
Udland
19. okt. 2020 - 12:29
Bevægelsen for Socialisme genvinder magten i BoliviaSøndagens parlaments- og præsidentvalg endte med en stor sejr til Bevægelsen for Socialisme (MAS), knapt et år efter et højreorienteret kup imod MAS og Bolivias præsident Evo Morales.
19. oktBevægelsen for Socialisme genvinder m...
Idekamp
19. okt. 2020 - 11:46
Sammenkædning er en kæde om benetDen Danske Model med de nuværende sammenkædningsregler er en tyk kæde om benet på os arbejdere, understreger David Vedersø.
19. oktSammenkædning er en kæde om benet
Indland
19. okt. 2020 - 11:34
Spaniensfrivillige mindet ved stemningsfyldt højtidelighed Fremmødet ved årets mindehøjtidelighed for de danskere, som faldt i kampen mod fascismen under Franco-styret i Spanien, var stort. I år var der særlig fokus på de danske søfolk, der mistede livet.
19. oktSpaniensfrivillige mindet ved stemnin...
Indland
19. okt. 2020 - 07:52
EU-handelsaftale møder kritik: Underminerer demokrati og klimaDemokratiet og de nationale, folkevalgte parlamenter bliver kørt ud på et sidespor, hvis handels- og investeringsaftalen mellem EU og Mercosur-landene får sine egne organer, der skal fortolke og løbende ændre i reglerne for eksempelvis sprøjtegifte, advarer Greenpeace.
19. oktEU-handelsaftale møder kritik: Underm...
Udland
19. okt. 2020 - 07:07
Cambridge Universitet dropper investeringer i fossile brændstofferCambridge Universitet forpligter sig til at fjerne alle investeringer fra fossile brændstoffer i kampen mod klimaforandringer. Universitetets økonomiansvarlige peger på moralske, politiske og sociale argumenter for tiltaget, der kan inspirere andre til at følge trop.
19. oktCambridge Universitet dropper investe...
Udland
19. okt. 2020 - 06:50
Joe Biden lover at hæve selskabsskatten en smuleDemokraternes præsidentkandidat Joe Biden vil hæve selskabsskatten fra 21 til 28 procent. For fire år siden var den 35 procent. Biden er alt for erhvervsvenlig, lyder det fra kritikere, men han rejser alligevel en række af fagbevægelsens "påtrængende krav".
19. oktJoe Biden lover at hæve selskabsskatt...

< okt 2020 >

21
21. okt. 2020 - 17:00 til 19:00
22
22. okt. 2020 - 13:30 til 15:00
22
22. okt. 2020 - 15:00 til 16:00
23
23. okt. 2020 - 11:30 til 14:00

Nyeste: Idekamp