21 Oct 2019  

KBH: Spredte skyer, dis, 9 °C

I USA's kølvand

SENESTE LEDERE

tor. 17. okt - 2019
tir. 15. okt - 2019
man. 14. okt - 2019
tor. 10. okt - 2019
tir. 08. okt - 2019
man. 07. okt - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 09. september, 2019, 15:02:39

I USA's kølvand

For kort tid siden blev statsminister Mette Frederiksen hyldet internationalt som en stærk kvinde, der havde sat Donald Trump på plads. Baggrunden var, at hun havde afvist at sælge Grønland til USA. Nu betaler hun prisen.

Den pris, som alle danske statsministre i moderne tid har betalt for deres hverv: Følgagtighed over for Washington!

De danske soldater, som Frederiksen og co. vil sende ud i NATO’s tjeneste, bliver misbrugt i en magtkamp, ledet af verdens stærkeste magt.

Frederiksen og S-regeringen sender yderligere 500 soldater og en række kampfly til Afrika, Syrien og Baltikum samt NATO’s operationer.

Regeringen åbner samtidig op for at sende et krigsskib til Iran, og at samarbejdet med USA og NATO skal styrkes i en ny "sikkerhedspakke”. En fregat med 175 besætningsmedlemmer skal sejle med den amerikanske flåde.

I USA's kølvand skal danske soldater stolt forsvare Trumps interesser. I Afrika skal de danske soldater blandt andet ledes af den tidligere kolonimagt Frankrig.

– Danmark tager ansvar, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

– Det kan vi godt tillade os at være stolte over, lyder det begejstret fra forsvarsminister Trine Bramsen.

Det minder om stoltheden, når Lars Løkke Rasmussen triumferende tweeter til Trump: Vi har mistet lige så mange soldaters liv som jer!

Stoltheden ved villigt at støtte USA’s og NATO’s forsøg på at opetholde sit herredømme.

Frederiksen – og hendes forgængere – taler om at vise ansvarlighed. Det handler om et “endnu stærkere operationelt samarbejde med vores vigtigste sikkerhedspolitiske allierede,” forklarer statsministeren.

Men USA og Trumps imperialisme er den største forhindring for fred i verden. Det er USA, der har startet de fleste krige, og landet vil gøre det igen, ofte med NATO som rambuk.

Resultatet kan vi se i de ødelagte samfund i Irak, Afghanistan og Libyen. Trumps regering har ingen respekt for international lov, andre landes suverænitet eller for menneskeliv.

Den øgede militarisering, som støttes af et flertal i Folketinget – blandt andet for at please tyrannen i Det Hvide Hus – øger risikoen for endnu mere krig, i første omgang med Iran.

De danske soldater, som Frederiksen og co. vil sende ud i NATO’s tjeneste, bliver misbrugt i en magtkamp, ledet af verdens stærkeste magt.

Nyeste artikler

Udland
19. okt. 2019 - 09:08
Lula kræver at Højesteret dømmer ham uskyldigMens tusinder i Brasilien og internationalt kæmper for løsladelse af Lula da Silva, slår ekspræsidenten fast, at han ikke bare vil løslades, men kræver en dom, der fastslår hans uskyld i anklagerne mod ham for korruption.
19. oktLula kræver at Højesteret dømmer ham...
Indland
19. okt. 2019 - 07:00
Statsministeren lover folkeafstemning om bankunionHvis Danmark skal med i bankunionen, så skal det ske ved en folkeafstemning, lyder løftet nu fra statsminister Mette Frederiksen, som gerne vil have "demokratisk legitimitet" om beslutningen.
19. oktStatsministeren lover folkeafstemning...
Indland
19. okt. 2019 - 07:00
FredsVagten fylder 18 årDanmark er fortsat i krig, og konsekvenserne er kun blevet værre. Derfor flager FredsVagten med sort flag, når 18-års dagen skal markeres den 19. oktober. FredsVagten sikrer dagligt, at fredsflaget er synligt foran Folketinget, og får mange gode snakke med forbipasserende.
19. oktFredsVagten fylder 18 år
Idekamp
18. okt. 2019 - 13:57
Absurd vedtagelse i EU-parlamentetEU-parlamentet har vedtaget, at Sovjetunionen er lige så ansvarlig for Anden Verdenskrig som Nazityskland. Det er dybt kritisabelt, at man ved at afgive en stemme kan komme med en historisk dom, skriver Kim Nielsen.
18. oktAbsurd vedtagelse i EU-parlamentet
Idekamp
18. okt. 2019 - 13:48
Peter Abrahamsen synger Nis PetersenDet er noget nyt, (om noget gammelt!) når sanger og komponist Peter Abrahamsen opdagede Nis Petersens digte og satte toner på nogle udvalgte. Vi har i Dansk Toppen kunnet høre ”Rødtop.” skriver Peder Pedersen.
18. oktPeter Abrahamsen synger Nis Petersen
Idekamp
18. okt. 2019 - 11:59
Andelshavere skal ikke tabe pengeI polemikken om mulig afskaffelse af boligregulerings-lovens §5, stk. 2 forsøger de danske udlejere forening at skræmme ved at skubbe andelsboligforeningerne foran sig, påpeger Lejernes Landsorganisation.
18. oktAndelshavere skal ikke tabe penge
Idekamp
18. okt. 2019 - 11:39
Gylle er en giftig cocktail365 dage om året er mange beboere plaget af støv, støj og stank fra de mange svin. Diarré, hovedpine og kvalme er dagens orden. Hvorfor findes der ingen grundige undersøgelser af disse giftige forhold i svineindustrien? spørger Holger Øster Mortensen.
18. oktGylle er en giftig cocktail

< okt 2019 >

26
26. okt. 2019 - 11:00 til 19:00
28
28. okt. 2019 (Hele dagen) til 03. nov. 2019 (Hele dagen)