20 Jun 2019  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Hykleri på højt plan

SENESTE LEDERE

ons. 19. jun - 2019
tir. 18. jun - 2019
man. 17. jun - 2019
ons. 12. jun - 2019
tir. 11. jun - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 12. april, 2019, 08:24:43

Hykleri på højt plan

Alle kandidater, der stiller op til EU-parlamentsvalget, er blevet opfordret til at skrive under på et "løfte om valgintegritet".

Løftet går blandt andet ud på "at afstå fra at producere, bruge eller sprede data eller materiale, som er falsk, fabrikeret eller stjålet med henblik på at desinformere eller udføre propaganda".

Med hvilken ret tillader Anders Fogh Rasmussen sig overhovedet at igangsætte en sådan kampagne?

Bag underskriftsindsamlingen står The Alliance of Democracies Foundation. Det er en erhvervsfond, som blev stiftet sidste år af den tidligere danske statsminister og NATO-generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, og erhvervsleder Fritz Schur. Fonden er dedikeret til at "fremme personlig frihed, demokrati og markedsøkonomi over hele kloden", hedder det i grundlaget.

Anders Fogh Rasmussen siger til portalen TjekDet, at formålet med valgløftet er "at få mere gennemsigtighed og et renere valg". Og han mener ligefrem, at "det er ret mistænkeligt, hvis et parti eller en kandidat ikke vil skrive under".

Det vil Folkebevægelsen mod EU's spidskandidat, Rina Ronja Kari, ikke. Og tak for det! For mage til hykleri skal man da lede længe efter.

Med hvilken ret tillader Anders Fogh Rasmussen sig overhovedet at igangsætte en sådan kampagne? Han som forud for Irak-krigen i 2003 adskillige gange udtalte til både pressen og i Folketingssalen, at der ikke var den mindste tvivl om, at Irak rådede over masseødelæggelsesvåben. Han som tilbageholdt oplysninger for Folketinget, som det for nyligt er kommet frem i den officielle udredning af beslutningsgrundlaget for Danmarks krige.

Og i betragtning af, at Venstre ulovligt har tilbageholdt informationer om, at Fritz Schur har doneret 40.000 kroner til Marcus Knuths valgkamp, bliver det ligefrem morsomt, at EU-kandidaterne også bliver bedt om, at "at være åbne om finansielle midler til kampagner".

Det er unægtelig hykleri på højt plan. Og det siger noget om, at magthavernes kampagne mod "fake news" ikke handler om at undgå løgne, men først og fremmest udtrykker deres bestræbelser på at kontrollere og styre, hvad vi tænker og tror.

Nyeste artikler

Udland
20. jun. 2019 - 09:08
45 millioner strejkede og demonstrerede i BrasilienFredagens generalstrejke mod nedskæringer inden for uddannelse og forringelser af Brasiliens pensionsordninger blev er stor succes med millioner af mennesker på gaden i op til 300 byer.
20. jun45 millioner strejkede og demonstrere...
Indland
20. jun. 2019 - 07:00
Beboere organiserer sig mod BlackstoneDen amerikanske kapitalfond Blackstone er i fuld gang med at opkøbe boliger i Danmark. Nu begynder de Blackstone-ramte lejere at organisere sig for at forsvare et København, hvor det ikke kun er rige, der har råd til at bo.
20. junBeboere organiserer sig mod Blackston...
Indland
19. jun. 2019 - 16:44
Studerende til overborgmester: Opret ungdomsboliger i MjølnerparkenI morgen skal Københavns Borgerrepræsentation tage stilling til, om halvdelen af Mjølnerparkens almene familieboliger skal sælges. På overborgmesterens bord ligger et andet forslag, underskrevet af en masse unge: Opret bofællesskaber i Mjølnerparken.
19. junStuderende til overborgmester: Opret...
Udland
19. jun. 2019 - 14:26
USA sender yderligere 1000 soldater til MellemøstenUSA har omkring 50.000 soldater udstationeret i Mellemøsten, et hangarskib og B-52 bombefly og sender nu yderligere 1000 soldater afsted for at imødegå trusler fra Iran, lyder det fra USA.
19. junUSA sender yderligere 1000 soldater t...
Idekamp
19. jun. 2019 - 11:51
Astronomisk forklaring på global opvarmningTideenergien er årsag til, at Jorden er varm indvendig, og de såkaldte istider og mellemistider. Som regel er Månen drabant til Solen, men ind imellem er den Jordens drabant, så har vi en såkaldt mellemistid, altså som nu. Men som regel er Månen drabant til Solen, og så har vi istid her på Jorden, forklarer Tom Nielsen.
19. junAstronomisk forklaring på global opva...
Udland
19. jun. 2019 - 11:26
Hvide arbejdere i USA dør tidligereDen gennemsnitlige levealder for hvide midaldrende falder. Men det rammer kun amerikanere med kort uddannelse. De rigestes levealder stiger fortsat.
19. junHvide arbejdere i USA dør tidligere
Idekamp
19. jun. 2019 - 11:04
Landbrug & Fødevarer burde have deltaget på FolkemødetI år deltog Landbrug & Fødevarer ikke på Folkemødet på Bornholm. Man skulle ikke tro, det var økonomien, der får dem til at holde sig borte. Måske snarere dårlig eksponering. Landbruget har et kæmpe imageproblem, skriver Holger Øster Mortensen.
19. junLandbrug & Fødevarer burde have d...

Nyeste: Idekamp