29 Mar 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

Hvor er det borgerlige hylekor nu?

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 21. februar, 2020, 14:56:49

Hvor er det borgerlige hylekor nu?

Den larmende stilhed fra foreningsfrihedens borgerlige forsvarere, når fagforeningsmedlemmer forfølges af arbejdsgivere, er utroligt sigende: Foreningsfrihed betyder for det borgerlige hylekor ikke andet end arbejdsgivernes frihed fra fagforeninger!

Mens et par hårde ord kollegaer imellem hos bagageslæberne i Københavns Lufthavn fik de borgerlige frihedskæmpere helt op i det røde felt – og førte til mediestorm og samråd i Folketinget – forholder de samme borgerlige grædekoner sig helt anderledes i ro, efter at Fagbladet 3F for nyligt kunne fortælle historien om, hvordan man hos en af Danmarks største mælkeproducenter angiveligt benytter korporlig vold og mordtrusler til at holde ansatte fra at melde sig ind hos fagforbundet 3F.

Det ville klæde friheds-rettighedernes borgerlige vogtere at kræve forholdene på Hejrskov Mælk ApS tilbundsgående undersøgt.

"Jeg vil ikke have folk, der er i denne fagforening. Vi kan finde en anden fagforening, men ikke 3F", som den jyske storbonde Torben Pedersen på engelsk gjorde det klart for den 19-årige rumænske arbejder Florin Porosnicu, efter at han havde meldt sig ind i forbundet, som blandt andet organiserer ansatte i landbruget.

I samtalen, som er optaget og kan høres her, blamerer arbejdsgiveren sig ikke alene med sine fagforeningsfjendske holdninger, også danske arbejdere får en over nakken og stemples som dovne.

Næ, så foretrækker storbonden bag Hejrskov Mælk ApS østeuropæiske arbejdere langt hjemmefra, som han truer fra at melde sig i fagforening, og som han sætter til at arbejde mindst 10 timer om dagen til en 50'er i timen – plus nattillæg på en 10'er, ret skal være ret – naturligvis udbetalt kontant.

Det ville klæde frihedsrettighedernes borgerlige vogtere at kræve forholdene på Hejrskov Mælk ApS tilbundsgående undersøgt. Men for arbejdsgiverne og deres venner på Christiansborg og i medierne gælder friheden kun til at skide på fællesskabet, ikke til at stå sammen og kræve sin ret!

Nyeste artikler

Idekamp
27. mar. 2020 - 16:54
Kommunistisk Parti anbefaler nej til OK20Når OK20 er slut, er det afgørende, at den aktive fagbevægelse rykker sammen, klar til at takle kommende udfordringer, skriver Jan Mathisen, formand for Fagligt Udvalg i Kommunistisk Parti.
27. marKommunistisk Parti anbefaler nej til...
Idekamp
27. mar. 2020 - 16:28
Sig nej, sig nej, sig nej!Jeg håber, at vi kan få vores kollegaer i industrien til at hjælpe byggeriet i en solidarisk slagsang, skriver Trine Skov, bestyrelsesmedlem i Malernes Fagforening Midtjylland.
27. marSig nej, sig nej, sig nej!
Idekamp
27. mar. 2020 - 16:12
Struktør- og Betonklubben om OK20“Arbejdsgiverne sagde nej til at gøre noget ved social dumping. Vi anbefaler derfor, at der stemmes nej.”
27. marStruktør- og Betonklubben om OK20
Indland
27. mar. 2020 - 16:01
Almene boligselskaber kan sætte gang i hjuleneLandsbyggefonden har godkendt byggeprojekter for 18,4 milliarder kroner. De almene lejeres penge kan blive en vigtig motor for at sætte gang i hjulene i Danmark, når coronakrisen er overstået.
27. marAlmene boligselskaber kan sætte gang...
Fagligt
27. mar. 2020 - 15:39
Tandlæger afviser ny overenskomst for klinikassistenter3.800 tandklinikassistenter skal ikke stemme om den nye overenskomst. Deres arbejdsgivere har med stort flertal forkastet forliget med henvisning til corona-krisen. Helt uacceptabelt, siger HK Privats næstformand, Anja C. Jensen.
27. marTandlæger afviser ny overenskomst for...
Idekamp
27. mar. 2020 - 15:38
Murerbrancheklubben i København stemmer nej til OK20“Det er murerbrancheklubbens opfattelse, at forliget ikke indeholder murersvendenes rejste krav.”
27. marMurerbrancheklubben i København stemm...
Indland
27. mar. 2020 - 15:36
Corona-enighed i Folketinget slår sprækker over fængsel for tyveri af håndspritJustitsministeren vil hæve straffen for coronarelateret tyveri. Eksempelvis skal tyveri af håndsprit og værnemidler straffes med ubetinget fængsel i stedet for bøde som i dag. Men forslaget slår revner i enigheden i Folketinget.
27. marCorona-enighed i Folketinget slår spr...