04 Dec 2020  

KBH: Spredte skyer, 3 °C

Hurra for #MeToo

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 29. oktober, 2020, 10:32:47

Hurra for #MeToo

Det har meget længe været på tide at gøre op med krænkelseskulturen i alle dele af det danske samfund.

Derfor er det også fantastisk at opleve, hvordan modige kvinders individuelle fortællinger i øjeblikket vokser til et kollektivt krav om ikke længere at acceptere krænkelser og overgreb. Hverken på arbejdspladsen, i fagforeningen, i partiet eller noget som helst andet sted.

I alt for lang tid er krænkelser, overgreb og diskrimination blevet skammet ned fra det blankpolerede politiske debatbord.

I alt for lang tid er krænkelser, overgreb og diskrimination blevet skammet ned fra det blankpolerede politiske debatbord. Og af alt for mange er krænkelseskulturen blevet accepteret som noget uundgåeligt.

Men nu kommer sagerne frem og er slet ikke til at standse på trods af massiv udskamning og mistænkeliggørelse af de krænkede, som forsmæder sig til at stå frem.

Om de mange fortællinger får gennemgribende forandringer presset igennem er endnu uvist, men én ting står lysende klart: Uden disse fantastisk modige kvinders insisteren på at få deres historier ud sker der i hvert fald ingen forandring.

Vi kan ligesom med alt andet ikke overlade forandringerne til magtens tinder. Det kræver pres nedefra – og pres nedefra er præcis, hvad #MeToo har skabt. Hurra for det!

Senest gik 284 tillidsfolk, ansatte og frivillige fra dansk fagbevægelse offentligt ud med et utvetydigt budskab:

"Det er for os at se en bunden solidarisk opgave at bekæmpe en sexistisk kultur i fagbevægelsen. Vi skal løfte denne opgave i fællesskab for alle os, der til daglig kæmper den faglige kamp og for dem, der kommer efter os for at bære den faglige ild videre. Vi skal gøre det for alle vores medlemmer nu og i fremtiden."

Budskabet er nedfældet i et protestbrev, publiceret i Politiken og er suppleret med 21 konkrete fortællinger om sexistiske diskrimination, krænkelser og overgreb.

Det er så stærkt, så vigtigt og fortjener massiv opbakning fra alle dele af arbejderbevægelsen.

Nyeste artikler

Teater
04. dec. 2020 - 09:48
Katalog over frygt og elendighedFÅR302 lægger hus til en musikalsk montage, der, inspireret af Brecht og gennem svære spørgsmål og dilemmaer, søger at appellere til medmenneskelighed.
04. decKatalog over frygt og elendighed
Arbejderen
04. dec. 2020 - 08:47
Arbejderens venner kæmper for at samle penge ind til det digitale dagblad i en coronatidÅrets indsamling til Arbejderen er hårdt ramt af corona og har behov for et boost i julemåneden, konstaterer redaktør Anders Sørensen.
04. decArbejderens venner kæmper for at saml...
Udland
04. dec. 2020 - 06:05
Både revolutionære og reaktionære går til valg i VenezuelaSøndagens parlamentsvalg i Venezuela har deltagelse af partier fra venstresiden, over midten og til højreoppositionen. Højreoppositionen får god plads i medierne, mens den revolutionære venstrealliance oplever diskrimination.
04. decBåde revolutionære og reaktionære går...
Idekamp
03. dec. 2020 - 13:45
Spreder svin coronavirus?Åbent brev fra Landsforeningen mod Svinefabrikker til alle relevante ordførere på Christiansborg.
03. decSpreder svin coronavirus?
Idekamp
03. dec. 2020 - 13:32
Kapitalismens nedgangLars Ulrik Thomsen analyserer den nuværende krise i kapitalismen.
03. decKapitalismens nedgang
Indland
03. dec. 2020 - 10:39
EU gør klar til fælles militærEU er i fuld gang med at udarbejde en militære strategi – et "Strategisk Kompas" – der skal definere de trusler, som EU mener, at man står overfor på kort og lang sigt.
03. decEU gør klar til fælles militær
Kultur
03. dec. 2020 - 07:10
En sommerfugl med stækkede vingerSøren Kragh-Jacobsen er en ægte humanist. Han har bragt alskens sociale lag, temperamenter, holdninger, køn, aldre og etniciteter sammen til et guldbryllup i sin nye film, Lille Sommerfugl. Et koncentrat af livet på landet. Men rummer det danske flag en samhørighed trods alt?
03. decEn sommerfugl med stækkede vinger

< dec 2020 >

04
04. dec. 2020 (Hele dagen) til 05. dec. 2020 (Hele dagen)
04
04. dec. 2020 - 12:00 til 15:00
04
04. dec. 2020 - 15:00 til 17:30