16 Sep 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 15 °C

Giv EU modstand på søndag!

SENESTE LEDERE

man. 16. sep - 2019
man. 09. sep - 2019
fre. 06. sep - 2019
tor. 05. sep - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 24. maj, 2019, 11:47:40

Giv EU modstand på søndag!

Hvis én ting står mejslet fast i granit efter de sidste ugers valgkamp er det, at man som EU-modstander kun har et sted at sætte sit kryds ved valget på søndag. Folkebevægelsen mod EU's liste N står helt alene på den konsekvente EU-modstands linje.

Det vil derfor også være et alvorligt tilbageslag for alle EU-modstandere, hvis Folkebevægelsen ikke genvinder sit mandat i EU-parlamentet. Med et sæde i dyrets bug kan folkebevægelsens repræsentant fodre danske EU-modstandere med vigtige informationer, som ellers aldrig ville forlade Bruxelles.

Uden Folkebevægelsen mod EU's mandat i EU-parlamentet vil den konsekvente EU-modstands talerør blive lukket ned, og de borgerlige medier vil have et tungtvejende påskud for i endnu højere grad at negligere den tværpolitiske EU-modstand.

Den brede EU-modstand må for alt i verden ikke tabes på gulvet.

Mister Folkebevægelsen sit mandat, vil nederlaget give ilt til højrefløjens bål, idet de skingre hadprædikanter i Nye Borgerlige vil kunne fremmane drømmebilleder af sig selv som EU-modstandens eneste sande bastion.

Det må ikke ske! Den brede EU-modstand må for alt i verden ikke tabes på gulvet, men må styrkes, så den også i fremtiden kan sikre EU-debatten mod at skride ud og blive nationalchauvinistisk og fremmedfjendsk.

Klart som kildevand står det også efter de seneste uger, at den venstreorienterede EU-skepsis, som Enhedslisten står på mål for, er en flygtig størrelse, som man ikke må sætte for megen lid til.

Herfra skal opfordringen derfor lyde: Gem krydset ved Enhedslisten til folketingsvalget for på søndag at være med til at sikre, at den brede, tværpolitiske EU-modstand også de næste fem år vil have en stemme i debatten.

Giv EU modstand på søndag og sæt dit kryds ved liste N!

Nyeste artikler

Idekamp
16. sep. 2019 - 10:47
Vi vil ikke arbejde sammen med uorganiseredeUdtalelse fra Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920: Vi vil ikke arbejde sammen med uorganiserede. Vi har retten til at organisere os og føre kollektive forhandlinger.
16. sepVi vil ikke arbejde sammen med uorgan...
Fagligt
16. sep. 2019 - 10:38
Arbejdspladser bakker bagagefolk op i kamp for organiseringEn vikar i Københavns Lufthavn har sat fut i debatten om retten til at organisere sig. Støtten til bagagefolkene, der kræver, at vikaren melder sig ind i 3F, strømmer ind.
16. sepArbejdspladser bakker bagagefolk op i...
Indland
16. sep. 2019 - 10:26
Ikke plads til Jesper og Tanja i almen lejlighedUngt par med fast arbejde, ren straffeattest og et ønske om at være aktiv i lokalområdet må ikke flytte i almen bolig i Odense. De tjener for lidt, vurderer boligselskabet. Nu har de droppet tanken om at bo alment og bor i stedet privat til leje.
16. sepIkke plads til Jesper og Tanja i alme...
Udland
16. sep. 2019 - 09:53
Israels kommunister: Netanyahu må væk!I morgen er der parlamentsvalg i Israel, og landets kommunister er i front i kampen for at tilføje den ultrahøjreorienterede premierminister et nederlag. Vi har talt med Aida Touma-Suleiman fra Israels Kommunistiske Parti.
16. sepIsraels kommunister: Netanyahu må væk...
Udland
16. sep. 2019 - 09:34
48.000 bilarbejdere i historisk strejke i USAIngen fyringer, højere løn og en sundhedsordning der er til at betale. Det er kravene til bilproducenten General Motors i USA fra 48.000 bilarbejdere, der søndag indledte deres strejke for en ny overenskomst.
16. sep48.000 bilarbejdere i historisk strej...
Idekamp
13. sep. 2019 - 14:49
Frit fagforeningsvalg? Ikke hos os!I stilladsbranchen holder vi fast i vores fælles beslutning om, at alle er medlemmer af den samme fagforening. Det kommer hverken lovgivning, Liberal Alliance – eller for den sags skyld 3F – til at lave om på, skriver Jacob Jespersen, formand for Aarhus Stilladsarbejderklub.
13. sepFrit fagforeningsvalg? Ikke hos os!
Navne
13. sep. 2019 - 11:51
Ulla Søbjerg Nielsen er dødDen socialistiske venstrefløj har mistet en usædvanlig god kammerat.
13. sepUlla Søbjerg Nielsen er død