18 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 15 °C

Giv EU modstand på søndag!

SENESTE LEDERE

man. 17. jun - 2019
ons. 12. jun - 2019
tir. 11. jun - 2019
fre. 07. jun - 2019
tor. 06. jun - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 24. maj, 2019, 11:47:40

Giv EU modstand på søndag!

Hvis én ting står mejslet fast i granit efter de sidste ugers valgkamp er det, at man som EU-modstander kun har et sted at sætte sit kryds ved valget på søndag. Folkebevægelsen mod EU's liste N står helt alene på den konsekvente EU-modstands linje.

Det vil derfor også være et alvorligt tilbageslag for alle EU-modstandere, hvis Folkebevægelsen ikke genvinder sit mandat i EU-parlamentet. Med et sæde i dyrets bug kan folkebevægelsens repræsentant fodre danske EU-modstandere med vigtige informationer, som ellers aldrig ville forlade Bruxelles.

Uden Folkebevægelsen mod EU's mandat i EU-parlamentet vil den konsekvente EU-modstands talerør blive lukket ned, og de borgerlige medier vil have et tungtvejende påskud for i endnu højere grad at negligere den tværpolitiske EU-modstand.

Den brede EU-modstand må for alt i verden ikke tabes på gulvet.

Mister Folkebevægelsen sit mandat, vil nederlaget give ilt til højrefløjens bål, idet de skingre hadprædikanter i Nye Borgerlige vil kunne fremmane drømmebilleder af sig selv som EU-modstandens eneste sande bastion.

Det må ikke ske! Den brede EU-modstand må for alt i verden ikke tabes på gulvet, men må styrkes, så den også i fremtiden kan sikre EU-debatten mod at skride ud og blive nationalchauvinistisk og fremmedfjendsk.

Klart som kildevand står det også efter de seneste uger, at den venstreorienterede EU-skepsis, som Enhedslisten står på mål for, er en flygtig størrelse, som man ikke må sætte for megen lid til.

Herfra skal opfordringen derfor lyde: Gem krydset ved Enhedslisten til folketingsvalget for på søndag at være med til at sikre, at den brede, tværpolitiske EU-modstand også de næste fem år vil have en stemme i debatten.

Giv EU modstand på søndag og sæt dit kryds ved liste N!

Nyeste artikler

Idekamp
17. jun. 2019 - 15:53
ArbejdsudbudDer er ikke samfundsvidenskabelig evidens for, at udbudsreformerne har haft en synlig beskæftigelsesmæssig effekt. Derfor er det enten mod bedre viden eller manipulation, når de borgerlige bliver ved med at påstå, at forringelser af livsvilkår for mange borgere er årsagen til den økonomiske højkonjunktur, påpeger Kim Nielsen.
17. junArbejdsudbud
Kultur
17. jun. 2019 - 15:19
Ytringsfrihed – kors eller befrielse?Kunstneren Jens Galschiøt satte på årets Folkemøde fokus på ytringsfrihed som retten til at klage over arbejdsforhold. "Hvis du ikke kan ytre dig, må du bære smerten selv", siger han.
17. junYtringsfrihed – kors eller befrielse?
Indland
17. jun. 2019 - 14:50
Elever vil bekæmpe flugt til privatskolerDanske Skoleelever brugte Folkemødet på Bornholm til sammen med landets seks største kommuner at rejse debatten om, hvordan vi får flere forældre til at vælge folkeskolen.
17. junElever vil bekæmpe flugt til privatsk...
Indland
17. jun. 2019 - 14:21
Iraker-advokat til ny regering: Drop tortur-ankesagDe irakiske torturofre fra den danskledede operation Green Desert har lidt nok og levet i uvished i årevis. Nu er det tid til, at irakerne får fred og retfærdighed, mener deres juridiske rådgiver, som opfordrer en ny regering til at droppe statens ankesag.
17. junIraker-advokat til ny regering: Drop...
Historie
17. jun. 2019 - 13:31
Danmark har fået de første snublestenSnublesten skal minde os om nazismens ofre. Ideen kommer fra den tyske kunstner Gunter Demnig, som lagde den første sten i Köln i 1992. Og han var også til stede i København i dag for at nedlægge 12 nye sten.
17. junDanmark har fået de første snublesten
Indland
17. jun. 2019 - 12:01
Oprør i Mjølnerparkens boligselskabEt flertal i boligselskabet Bo-Vitas bestyrelse – der administrerer Mjølnerparken – vil bringe Bo-Vita tilbage til lejerne og lytte til lejerne i stedet for at træffe beslutninger henover hovedet på dem.
17. junOprør i Mjølnerparkens boligselskab
Udland
17. jun. 2019 - 10:09
Kaptajn risikerer 20 års fængsel for redningsaktionerDen tyske kaptajn Pia Klemp er sigtet af de italienske myndigheder for at have samlet flygtninge i havsnød op fra Middelhavet.
17. junKaptajn risikerer 20 års fængsel for...

Nyeste: Idekamp