27 Feb 2020  

KBH: Spredte skyer, -1 °C

Ghettopakken der bliver ved med at give...

SENESTE LEDERE

tir. 25. feb - 2020
fre. 14. feb - 2020
ons. 12. feb - 2020
tor. 06. feb - 2020
ons. 05. feb - 2020

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 16. august, 2019, 13:37:19

Ghettopakken der bliver ved med at give...

Som det tidligere har været behandlet på denne lederplads, skal børnehaveklasseelever på skoler, hvor mere end 30 procent af eleverne kommer fra et boligområde, som har stået på "ghettolisten" i løbet af de seneste tre år, bestå en sprogprøve for at starte i 1. klasse.

Som det også tidligere er fremført, er denne antipædagogiske og ondskabsfulde regel blevet indført som en del af kampen mod såkaldte "ghettoer" med ikraftrædelse fra 1. august i år.

Hvorfor dog lytte til fagkundskaben og pøblen, når man skal vise handlekraft?

Hvad der ikke tidligere har været fremme er, at de omfattede skoler også fremover skal gennemføre en obligatorisk sprogprøve for eleverne i 1.-9. klasse, hvis de undervises i dansk som andetsprog – men vel at mærke skal stoppe med at modtage denne undervisning.

Denne ubemærkede del af ghettopakkens konsekvenser for grundskolen i Danmark kunne folkeskolen.dk løfte sløret for torsdag. Og tak for det!

For noget tyder på, at der i toppen af Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har været et ønske om, at denne del af deres aftale ikke skulle udsættes for demokratisk debat i offentligheden.

I hvert fald fortæller en pavestolt Alex Ahrendtsen, som fremhæver, at han er manden bag denne del af pakken, at han er godt tilfreds med, at offentligheden ikke er blevet inddraget:

"Jeg ved ikke, hvorfor den her del er fløjet fuldstændig under radaren – det har også undret mig. Men egentlig har jeg bare været tilfreds med det. For så er loven blevet vedtaget uden palaver", siger han til folkeskolen.dk.

Et dejligt, uforurenet indblik i hr. Ahrendtsens demokratiske sindelag: Demokratisk debat i offentligheden er besværlig palaver.

Men måske hele denne pakke af angreb på de almene boliger, fattigste familier, etniske minoriteter med mere, som går under navnet ghettopakken, kunne have haft godt af lidt "palaver".

Måske kunne partierne bag pakken måske ligefrem være blevet klogere – og de endelige beslutninger bedre, hvis de mennesker, som ved noget om problemerne og de mulige løsninger, var blevet hørt i processen.

Måske er landets folketingsmedlemmer ikke klogere end alle vi andre dødelige. Måske – bare måske – har fagpersoner, forskere og mennesker, der til dagligt har hænderne dybt nede i surdejen, bedre bud på, hvad virkelighedens problemer består i, og hvordan de løses.

Men hvorfor dog lytte til fagkundskaben og pøblen, når man skal vise handlekraft? Så er der ikke brug for demokratisk "palaver". Næ, handling er, hvad der skal til – og jo mere inhumant og følelseskoldt, des bedre!

Nyeste artikler

Indland
26. feb. 2020 - 15:27
Udlejningschef i Slagelse: Vi kan ikke tvinge beboere udDe opsagte beboere i Schackenborgvænge i Ringparken i Slagelse kan ikke blive tvunget til at flytte. De kan blive boende og afvente rettens ord for, om deres opsigelse er lovlig. Det indrømmer boligselskabet. Den nye investor er også klar over problemstillingen og lover at respektere rettens afgørelse.
26. febUdlejningschef i Slagelse: Vi kan ikk...
Udland
26. feb. 2020 - 14:15
Den sidste kamp om Syrien nærmer sigSyriens regeringshær er ved at omringe de islamistiske jihadisters sidste bastioner i Syrien i provinsen Idlib. Men NATO-landet Tyrkiet sender tropper til området for at støtte nogle af de islamistiske jihadister, der holder civilbefolkningen som gidsler ved ikke at lade dem komme ud af kampzonerne.
26. febDen sidste kamp om Syrien nærmer sig
Film
26. feb. 2020 - 12:00
Film om sorg, erindring og hvordan vi kommer videreJia Zhang-ke har i de sidste 19 år lavet dokumentarfilm, der ofte kredser om livet i provinsen, og jeg møder ham i en spændende diskussion med den yngre filmmager, Huo Meng, i programmet On Transmission, der i anledningen af Berlinalens 70. års jubilæum hver dag præsentere en kendt filmmager.
26. febFilm om sorg, erindring og hvordan vi...
Fagligt
26. feb. 2020 - 08:14
Lærlinge kæmper for lønstigninger og pension fra dag étDansk El-Forbund Ungdom gennemfører OK20 aktionsdag, hvor de sætter spot på lærlingenes krav ved de afsluttende forhandlinger om ny overenskomst: Markante lønstigninger og pension fra dag ét.
26. febLærlinge kæmper for lønstigninger og...
Fagligt
25. feb. 2020 - 16:23
Se med: Faglige unge diskuterer OK20 til læsermødeSe med når Michelle Pedersen, formand HK Ungdom, Morten Ryom, formand 3F Ungdom, Thomas Skriver Jensen, formand Dansk Metal Ungdom og Morten Ahrendt, tidligere formand Dansk El-forbund Ungdom diskuterer OK20.
25. febSe med: Faglige unge diskuterer OK20...
Idekamp
25. feb. 2020 - 13:20
215 flere sygeplejersker i Region Midtjylland – hvordan?I vores optik bør indsatsen med flere sygeplejersker rettes målrettet mod nogle af de områder, hvor sygeplejerskerne oplever et stort arbejdspres med mange vagter, skriver Dansk Sygeplejeråd i et åbent brev.
25. feb215 flere sygeplejersker i Region Mid...
Indland
25. feb. 2020 - 10:52
Nordjyder protesterer mod lukning af tre lægevagterNår lægevagterne i Farsø, Brovst og Skagen lukker 1. marts, vil nogle borgere få over 70 kilometer til nærmeste lægevagt. Regionspolitikere blev i dag mødt af utilfredse borgere og borgmestre fra flere nordjyske kommuner.
25. febNordjyder protesterer mod lukning af...

Nyeste: Kultur