16 Sep 2019  

KBH: Let skyet, 15 °C

Ghettoloven er latterlig symbolpolitik

SENESTE LEDERE

man. 16. sep - 2019
man. 09. sep - 2019
fre. 06. sep - 2019
tor. 05. sep - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 30. august, 2019, 12:37:34

Ghettoloven er latterlig symbolpolitik

Den Danske Ordbog definerer begrebet symbolpolitik som "politik, der i højere grad føres for at markere en ideologisk holdning over for offentligheden og give indtryk af handlekraft, end for at anvise konstruktive forslag til løsning af det pågældende problem".

Ser man på de love og regler, som det politiske parnas har samlet i landets ghettolove, er denne definition ualmindeligt præcist rammende.

Arbejderen fortæller i dag historien om 300 beboere, der smides ud af deres almene bolig i Helsingør. De opsagte lejere skal erstattes af beboere på over 50 år med arbejde og uden børn – på den måde håber boligområdet Nøjsomheds boligselskab Boliggården at forhindre, at Nøjsomhed ender på regeringens liste over såkaldte "hårde" ghettoer.

Med ghettoloven er der ikke rum til at kigge på reelle løsninger på reelle problemer.

Ender boligområdet på den liste, kan boligselskabet nemlig blive tvunget til at sælge eller nedrive 60 procent af de almene familieboliger i området.

At denne tvangsflytten rundt på folk ikke løser samfundsmæssige problemer med manglende uddannelse, arbejdsløshed, indkomstniveau eller for den sags skyld kriminalitet burde være åbenbart for enhver. Men det er ganske tydeligt heller ikke formålet med loven – i hvert fald ikke, hvis man skal dømme den på de konsekvenser, lovordene får ude i virkeligheden.

Lad os give ordet til Boliggårdens direktør Lars Gruby:

– Vi må forholde os til, hvad vi kan nå at gøre i løbet af de to år, vi har til at komme af ghettolisten. Vi kan ikke gøre noget ved uddannelse, vi kan ikke gøre noget ved beskæftigelsen på så kort tid. Det eneste håndtag, vi har tilbage at skrue på, er at ændre beboersammensætningen. Vi har ikke tid til at vente på de langsigtede løsninger.

Klarere kan det sådan set ikke siges. Med ghettoloven er der ikke rum til at kigge på reelle løsninger på reelle problemer – der er kun tvang til at handle i panik på måske ikkeeksisterende problemer.

Som det er sagt før fra denne lederplads, forekommer det eneste formål med ghettolovene at være en mulighed for partierne bag til at vise handlekraft – og jo mere inhumant og følelseskoldt denne handlingskraft kan udtrykkes, des bedre!

Nyeste artikler

Idekamp
16. sep. 2019 - 10:47
Vi vil ikke arbejde sammen med uorganiseredeUdtalelse fra Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920: Vi vil ikke arbejde sammen med uorganiserede. Vi har retten til at organisere os og føre kollektive forhandlinger.
16. sepVi vil ikke arbejde sammen med uorgan...
Fagligt
16. sep. 2019 - 10:38
Arbejdspladser bakker bagagefolk op i kamp for organiseringEn vikar i Københavns Lufthavn har sat fut i debatten om retten til at organisere sig. Støtten til bagagefolkene, der kræver, at vikaren melder sig ind i 3F, strømmer ind.
16. sepArbejdspladser bakker bagagefolk op i...
Indland
16. sep. 2019 - 10:26
Ikke plads til Jesper og Tanja i almen lejlighedUngt par med fast arbejde, ren straffeattest og et ønske om at være aktiv i lokalområdet må ikke flytte i almen bolig i Odense. De tjener for lidt, vurderer boligselskabet. Nu har de droppet tanken om at bo alment og bor i stedet privat til leje.
16. sepIkke plads til Jesper og Tanja i alme...
Udland
16. sep. 2019 - 09:53
Israels kommunister: Netanyahu må væk!I morgen er der parlamentsvalg i Israel, og landets kommunister er i front i kampen for at tilføje den ultrahøjreorienterede premierminister et nederlag. Vi har talt med Aida Touma-Suleiman fra Israels Kommunistiske Parti.
16. sepIsraels kommunister: Netanyahu må væk...
Udland
16. sep. 2019 - 09:34
48.000 bilarbejdere i historisk strejke i USAIngen fyringer, højere løn og en sundhedsordning der er til at betale. Det er kravene til bilproducenten General Motors i USA fra 48.000 bilarbejdere, der søndag indledte deres strejke for en ny overenskomst.
16. sep48.000 bilarbejdere i historisk strej...
Idekamp
13. sep. 2019 - 14:49
Frit fagforeningsvalg? Ikke hos os!I stilladsbranchen holder vi fast i vores fælles beslutning om, at alle er medlemmer af den samme fagforening. Det kommer hverken lovgivning, Liberal Alliance – eller for den sags skyld 3F – til at lave om på, skriver Jacob Jespersen, formand for Aarhus Stilladsarbejderklub.
13. sepFrit fagforeningsvalg? Ikke hos os!
Navne
13. sep. 2019 - 11:51
Ulla Søbjerg Nielsen er dødDen socialistiske venstrefløj har mistet en usædvanlig god kammerat.
13. sepUlla Søbjerg Nielsen er død