02 Jun 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 14 °C

Frigiv Assange

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 16. april, 2019, 07:10:29

Frigiv Assange

Torsdag i sidste uge blev Julian Assange anholdt i London. Assanges "forbrydelse" er, at han stiftede WikiLeaks og i en årrække var nøglepersonen bag offentliggørelsen af utallige dokumenter, som afslører USA's brutale krigsførelse i Afghanistan og Irak herunder veldokumenterede beviser på bevidste drab på uskyldige civile.

Magthaverne i USA har intet gjort for at stille de ansvarlige mordere og krænkere af international ret til ansvar for deres forbrydelser. Derimod har de sat himmel og jord i bevægelse for at kvæle Assange og WikiLeaks. Allerede i 2008 udarbejdede Pentagon en plan for at undergrave Assanges troværdighed. 

Julian Assange er en modig whistleblower, som har kæmpet mod uretten.

WikiLeaks er beskyldt for at være en antiamerikansk efterretningstjeneste som påskud for at fratage en dygtig whistleblower retten til ytringsfrihed.

Myndighederne i Sverige undersøgte i 2010 en anklage mod Assange om dobbelt voldtægt, og anklagen spøger stadig i medierne. Men der er grund til at minde om, at Stockholms chefanklager Eva Finné afviste sagen og understregede, "der findes ingen mistanke om nogen som helst forbrydelse", og gav tilladelse til, at Assange frit kunne forlade Sverige – efter at han frivilligt lod sig afhøre af politiet.

USA's tidligere vicepræsident Joe Biden har kaldt Assange for cyberterrorist. Hillary Clinton har foreslået at dræbe ham med en drone. Og USA har trukket i sit globale netværk for at få Assange udleveret til straf i USA. Assange har udsigt til fem års fængsel, måske mere, hvis USA hiver flere anklager op ad skuffen.

Derfor søgte Assange tilflugt på Ecuadors ambassade i London. Ved det seneste præsidentvalg i Ecuador kom USA's mand til magten, og Julian Assange forudså, at det ville føre til hans anholdelse og udlevering til USA. I sidste uge rykkede britisk politi ind på ambassaden.

Julian Assange er en modig whistleblower, som har kæmpet mod uretten. Han fortjener global støtte fra alle demokratiske og fredselskende mennesker og måske især fra de medier, som hylder ytringsfriheden. Kun gennem en sådan solidaritet kan vi forhindre, at Assange udleveres til en uvis skæbne i USA.

Nyeste artikler

Arbejderen
02. jun. 2020 - 15:12
Online-læsermøde om Ghettolovgivningens konsekvenserMød tre aktivister fra Almen Modstand, der er aktive i hver sin del af landet: Fatma Tounsi fra København, Solveig Munk fra Aarhus og Walid Zaabalawi fra Odense. De tre vil fortælle om hvordan ghettolovgivningen rammer de almene boliger i deres område, og om kampen mod ghettolov og ghettolister.
02. junOnline-læsermøde om Ghettolovgivninge...
Kultur
02. jun. 2020 - 13:27
Dansk musiker dedikerer sang til fredsbevægelse i USASanger og musiker Bernhard Mikael Hansen har udgivet sin første single, "Prayer For The American". Sangen er dedikeret til fredsbevægelsen Architects and Engineers For 9/11 Truth i USA.
02. junDansk musiker dedikerer sang til fred...
Fagligt
02. jun. 2020 - 13:15
HK og tandlæger enige om ny overenskomst Efter et turbulent forhandlingforløb, hvor tandlægerne i første omgang afviste den overenskomst, deres egne forhandlere havde sagt ja til, skal tandklinikassistenter og arbejdsgivere nu stemme om en ny aftale.
02. junHK og tandlæger enige om ny overensko...
Navne
02. jun. 2020 - 12:07
Vores bror og politiske kammerat fylder 60 årVi ønsker dig tillykke, Raleb Ansari.
02. junVores bror og politiske kammerat fyld...
Indland
02. jun. 2020 - 09:39
Trods kritik: Børn med diagnoser skal møde op i ungdomsdomstolBørn ned til ti år med en psykisk diagnose er tvunget til at møde op i Ungdomskriminalitetsnævnet. Eksperter, kommuner, socialrådgivere og organisationer advarer om, at børnene ikke forstår, hvad der foregår i nævnet.
02. junTrods kritik: Børn med diagnoser skal...
Fagligt
02. jun. 2020 - 05:37
Enhedslisten rejser debat om dagpengenes værdiTrygheden i dagpengesystemet er svækket, fordi dagpengene dækker en stadig mindre del af løntab ved arbejdsløshed. Enhedslisten rejser debatten i Folketinget med henblik på, at politikerne skal stoppe udhulingen af dagpengenes værdi.
02. junEnhedslisten rejser debat om dagpenge...
Indland
29. maj. 2020 - 13:17
Den nazistiske bombemager fra HundestedTopnazist kortlagde LGBT-miljø, mens han byggede bombe og skydevåben. De danske nazister fra NMR har vist sig parate til at overtage den svenske moderorganisations drabelige metoder.
29. majDen nazistiske bombemager fra Hundest...

< jun 2020 >

03
03. jun. 2020 - 17:00 til 19:00
04
04. jun. 2020 - 17:00 til 18:00
05
05. jun. 2020 - 08:00 til 18:00