21 May 2019  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

Fri os fra bogafbrændinger

SENESTE LEDERE

man. 20. maj - 2019
fre. 17. maj - 2019
tor. 16. maj - 2019
ons. 15. maj - 2019
tir. 14. maj - 2019
man. 13. maj - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 26. april, 2019, 12:00:20

Fri os fra bogafbrændinger

Partiet Stram Kurs med hadprædikanten og den racismedømte Rasmus Paludan i spidsen har nu indsamlet mere end 12.000 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg.

Det eneste, afskaffelse af blasfemiparagraffen indtil nu har sikret, er bogafbrændinger og en talerstol til hadprædikanten Paludan.

Det er mere end en fordobling siden først i april. De sidste ugers omfattende mediedækning af Paludans bevidste provokationer, som flere steder har ført til uroligheder, har givet pote. 

Paludans fremturen, som indtil videre har kostet staten 24 millioner kroner til politibeskyttelse, har ført til en omfattende diskussion af ytringsfrihedens grænser.

I det lys er det værd at erindre om, at hvis ikke den såkaldte blasfemiparagraf var blevet afskaffet i 2017, havde Paludan i hvert fald ikke haft mulighed for at turnere med én af sine provokationer, nemlig afbrænding af Koranen.

Forslaget om at afskaffe blasfemiparagraffen blev fremsat af Enhedslisten og fik opbakning fra et stort flertal i Folketinget. Kun Socialdemokratiet stemte imod.

Enhedslisten argumenterede blandt andet med, at blasfemiparagraffen var en unødvendig indskrænkning i ytringsfriheden: "Alle religioner kan være grundlag for en diskussion og kritik, uden at dette i sig selv er kriminaliseret".

I 2015 kom Straffelovrådet ellers med en udtalelse om de juridiske konsekvenser af at afskaffe denne paragraf. Her blev det slået fast, at "blasfemiforbuddet ikke er til hinder for skarp kritik af religioner og religiøse dogmer".

Men, skrev Straffelovrådet, vælger Folketinget at afskaffe forbuddet, vil det betyde, "at der vil kunne forekomme offentlige afbrændinger af hellige bøger som Bibelen eller Koranen, som myndighederne ikke vil kunne gribe ind overfor".

I dag er det tankevækkende læsning. Det eneste, afskaffelse af blasfemiparagraffen indtil nu har sikret, er netop bogafbrændinger og en talerstol til hadprædikanten Paludan, hvor han fører sig frem med opbakning fra den yderste højrefløj.

Og hvis ikke statsministeren snart trykker på valgknappen, kan vi ligefrem risikere at få Paludans parti på stemmesedlen.

Nyeste artikler

Udland
21. maj. 2019 - 08:28
USA's plan for Det Nye Palæstina Bosættelser på palæstinensisk område skal indlemmes i Israel og forbindes. Det betyder et tab på 60 procent af Vestbredden for palæstinenserne, der skal "beskyttes" af Israels hær. Sådan lyder en del af "Århundredets plan for Mellemøsten", som om kort tid bliver fremlagt af Donald Trumps regering.
21. majUSA's plan for Det Nye Palæstina...
Fagligt
20. maj. 2019 - 15:09
Fanemarch bakker DSB-ansatte op i fair forholdDagens fanemarch for 'fair forhold' i DSB havde opbakning fra de DSB-ansatte selv, men også pædagoger, SOSU'er, bygningsarbejdere og politikere deltog i optoget gennem København til Industriens Hus.
20. majFanemarch bakker DSB-ansatte op i fai...
Fagligt
20. maj. 2019 - 14:56
Skraldemændene fjerner affaldsbunker i Frederikshavn23 skraldemænd ved Remondis i Frederikshavn er tilbage på arbejde. De har godkendt aftale, der skal løse det systematiske overarbejde gennem otte måneder.
20. majSkraldemændene fjerner affaldsbunker...
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:54
Grundlovsbrud!Bag om ryggen på det danske folk har et flertal af Folketingets politikere tilsluttet sig Europluspagten og Finanspagten.
20. majGrundlovsbrud!
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:28
Undskyld mig, men må kontanthjælps-modtagere i det hele taget være i Danmark?Du bliver mødt med mistro på jobcentret, og du må ikke flytte ind i billige lejligheder, hvor der er risiko for, at området bliver til ”ghettoområde”.
20. majUndskyld mig, men må kontanthjælps-mo...
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:23
A er ikke venstrefløjI løbet af de sidste cirka 40 år har Socialdemokratiet i grove træk fuldendt overgangen fra arbejderparti til arbejdsgiverparti.
20. majA er ikke venstrefløj
Fagligt
20. maj. 2019 - 14:22
96 ufaglærte strejker på Aalborg PortlandAalborg Portland offentliggjorde i april måned et milliard-overskud. Nu vil virksomheden give 3F'erne en lønstigning, der svarer til den generelle lønudvikling. De ufaglærte har nedlagt arbejdet.
20. maj96 ufaglærte strejker på Aalborg Port...