22 Oct 2019  

KBH: Overskyet, 12 °C

Fingrene væk fra Syrien

SENESTE LEDERE

tir. 22. okt - 2019
man. 21. okt - 2019
tor. 17. okt - 2019
tir. 15. okt - 2019
man. 14. okt - 2019
tor. 10. okt - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Tirsdag, 13. august, 2019, 15:01:19

Fingrene væk fra Syrien

Den syriske hær har nedkæmpet terrororganisationerne i hovedparten af landet. Flygtninge og internt fordrevne syrere er vendt hjem i titusindvis.

Alligevel er der ikke udsigt til en hurtig og samlet løsning, der kan sikre freden for det hårdt plagede syriske folk. Det skyldes først og fremmest USA.

Trump er rejsende i oprustning og krig. Derfor skal han mødes med massive protester, når han kommer til Danmark.

Der er fortsat områder i Syrien, hvor terroristerne er svært befæstede og holder civilbefolkningen som menneskeligt skjold.

Terroristerne modtager fortsat strømme af våben og forsyninger fra deres udenlandske sponsorer, især USA, Tyrkiet og Saudi-Arabien. Hvis disse leverancer stoppede, ville den syriske hær hurtigt kunne nedkæmpe terroristerne.

USA ønsker et ustabilt Mellemøsten og at skabe albuerum for Israel, som ikke frivilligt vil opgive sin besættelse af de syriske Golanhøjder.

USA's spil i regionen er på ingen måde entydigt. Der er mange – ofte modsatrettede – aktiviteter i gang i et forsøg på at holde alle alliancer åbne.

Kurderne har flere gange spillet en vigtig rolle i USA's planer. I Syrien er kurderne udrustet og trænet af USA, hvad der længe har bragt USA på kant med Tyrkiet.

Tyrkiets våbenkøb i Rusland fik Trump til at nægte salg af nye jagerfly til Tyrkiet. Alligevel valgte Trump – tilsyneladende hen over hovedet på USA's kurdiske allierede – at indgå en aftale med Tyrkiet om oprettelse af en såkaldt sikkerhedszone i Syrien.

Det er i åbenlys modstrid med international ret og har naturligvis fået Syrien til at protestere i FN. Den danske regering tier.

Trump lovede under præsidentvalgkampen at trække USA's tropper hjem fra Syrien. Det er ikke sket. Men Trump forsøger at få sine allierede – herunder Danmark – til at erstatte de amerikanske soldater i Syrien.

Bortset fra Enhedslisten, tyder de foreløbige udmeldinger på, at resten af Folketinget vil svare positivt på den amerikanske henvendelse, der formodentlig vil være på dagsordenen, når Trump kommer til Danmark i næste måned.

Trump er rejsende i oprustning og krig. Derfor skal han mødes med massive protester, når han kommer til Danmark. Danmark skal ikke bidrage til flere amerikanske krige.

Nyeste artikler

Idekamp
22. okt. 2019 - 14:53
Folkebevægelsen er fremtiden – hvis vi vilFolkebevægelsen mod EU's slogan skal være: “For folkestyre, miljø og solidaritet”, foreslår Susanna Dyre-Greensite og Jean Thierry, der begge glæder sig til et rekordstort landsmøde i weekenden.
22. oktFolkebevægelsen er fremtiden – hvis v...
Idekamp
22. okt. 2019 - 12:27
For flere, billige almennyttige boliger – tag ghettopakken af bordet21. oktober afholdt 3F København generalforsamling i Østerbrohuset. Her blev den såkaldte ghettopakke debatteret og denne udtalelse vedtaget.
22. oktFor flere, billige almennyttige bolig...
Idekamp
22. okt. 2019 - 12:17
Om EU-parlamentets resolutionDe højreorienterede er løgnens faders børn. De dyrker den store løgn for at føre så mange mennesker vild som muligt, skriver Thorben Landstrøm Pedersen. Link i artiklen til Georgi Dimitrovs bog Fascismen er fjenden.
22. oktOm EU-parlamentets resolution
Indland
22. okt. 2019 - 10:29
Forældre deler huskekager ud til politikereForældre fortsætter deres utrættelige kamp for flere pædagoger i vuggestuer og børnehaver. I dag førstebehandles finansloven for 2020, og forældre deler 'huskekager' ud for at minde politikerne om deres løfter i valgkampen.
22. oktForældre deler huskekager ud til poli...
Udland
21. okt. 2019 - 14:10
Protesterne fortsætter i ChileSelv om Chiles konservative præsident lørdag trak et forslag om at hæve biletprisen i metroen, fortsætter protesterne mod præsidentens nyliberale økonomiske politik.
21. oktProtesterne fortsætter i Chile
Idekamp
21. okt. 2019 - 12:57
Om dansk militær støtteOp til Forsvarsudvalgets behandling af forslag til dansk militært bidrag til Operation Barkhane og til FN's mission i Mali skrev formand for Fredsministerium Hasse Schneidermann den 8. oktober dette til forsvarsordførerne.
21. oktOm dansk militær støtte
Idekamp
21. okt. 2019 - 12:26
Vil lave et velfærdsbudget i RandersBeboerlisten, Enhedslisten og Velfærdslisten ser frem til budgetforhandlingerne og forventer, at et flertal i Randers Byråd vil sætte velfærd først, og er om nødvendigt klar til at sætte indkomstskatten op.
21. oktVil lave et velfærdsbudget i Randers