06 Apr 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 6 °C

EU-kommissionens hjerteløse hykleri

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Mandag, 23. marts, 2020, 11:22:40

EU-kommissionens hjerteløse hykleri

"Vi hjælper Italien i disse vanskelige tider. Del din støtte med vores italienske venner her – vi giver dem videre til vores italienske publikum! De er vores kolleger, venner og EU-familie."

Dette tweet udsendte EU-kommissionen den 11. marts. Ordene var ledsaget af det italienske flag udformet som et hjerte.

Tweetet udstiller EU's hjerteløse hykleri, for der fulgte ikke én euro med tweetet til Italiens pressede sundhedsvæsen.

Samme dag, som EU-kommissionen udsendte sit kyniske charmetweet, havde Italien registreret 10.590 smittede med coronavirus, 827 havde mistet livet, og på dagen registrerede italienske myndigheder 2313 nye smittede.

Tweetet udstiller EU's hjerteløse hykleri, for der fulgte ikke én euro med tweetet til Italiens pressede sundhedsvæsen, der i forvejen er ramt at EU's krav om nedskæringer.

I 2010 kræver EU milliardnedskæringer, og Italiens daværende statsminister og tidligere EU-kommissær Mario Monti parerede ordre og lovede nedskæringer i sundhedsvæsenet på 5,7 milliarder euro i løbet af to år.

Fra 2007 til 2017 er antallet af landets hospitaler og sundhedsklinikker faldet med 200 til bare 1000, som skal dække en befolkning på 60 millioner.

Så da Italien i februar bad EU om hjælp til at bekæmpe coronaepidemien fra EU's såkaldte beredskabscenter, der koordinerer krisehjælp til lande, der rammes af alt fra jordskælv til epidemier, var sundhedsvæsenet allerede dårligt gearet til at takle coronakrisen. 

De italienske myndigheder efterlyste blandt andet beskyttelsesudstyr til sundhedspersonalet, men der var ifølge landets EU-ambassadør total radiotavshed. Hverken EU-kommissionen eller EU-landene kom Italien til undsætning.

Tværtimod fik Italien endnu en lussing af EU.

Den 12. marts, dagen efter EU's såkaldte solidaritets-tweet, idømte EU-domstolen i Luxembourg Italien en bøde på 7,5 millioner euro – svarende til 56 millioner kroner – til EU's budget for at have givet ulovlig statsstøtte til hotelbranchen på Sardinien. Oveni kommer dagbøder på 80.000 euro (over 597.000 kroner) for hver dag, Italien undlader at rette op.

Til gengæld har Italien fået hjælp fra andre lande. Kina, Cuba har sendt læger og udstyr til Italien, og i dag er der landet yderligere hjælp fra Rusland.

Hjælpen bliver i danske medier og ikke mindst i DR enten helt fortiet eller mistænkeliggjort som propagandastunt.

Spørger man italienerne om, hvad de foretrækker, konkret hjælp mod den dødelige virus eller EU's PR-stunt og millionbøder, er svaret krystalklart: 88 procent af befolkningen mener, at EU har svigtet dem, og 67 procent mener, at EU er en ulempe.

Nyeste artikler

Udland
05. apr. 2020 - 16:47
USA truer Venezuela militært midt under coronaepidemienMens Venezuela har fuld opmærksomhed på coronaepidemien, tvinges landet til at mobilisere til forsvar mod nye militære trusler fra USA, der er klar til at betale 15 millioner for præsidentens hoved.
05. aprUSA truer Venezuela militært midt und...
Indland
03. apr. 2020 - 12:24
Protester har sikret mimrekortets fremtidUnge og ældre kan se frem til bedre og billigere offentlig transport. Ny aftale sætter 361 millioner kroner af til at forbedre den kollektive trafik. Det betyder blandt andet, at mimrekortet bevares og et billigere ungdomskort.
03. aprProtester har sikret mimrekortets fre...
Idekamp
03. apr. 2020 - 11:42
Sundhedsstrategier er underlagt ideologier“Alle os, der ikke har forstand på sundhedsstrategier, lærer dog en del under denne pandemi. Som alle andre sider af vores samfund er sundhedsstrategien også underlagt en ideologi. Og man kan se, at der blandt epedimologer også er to linjer: mennesket i centrum eller pengene i centrum,” skriver Joan Pedersen fra Kommunistisk Parti.
03. aprSundhedsstrategier er underlagt ideol...
Udland
03. apr. 2020 - 08:17
USA's blokade stopper corona-masker og testudstyr til CubaDet holder ikke, når USA påstår, at forsyninger til sundhedsvæsenet undtages fra blokader og sanktioner, konstaterer Enhedslistens udenrigspolitiske ordfører, Eva Flyvholm.
03. aprUSA's blokade stopper corona-mas...
Fagligt
02. apr. 2020 - 15:39
Unge arbejdsløse har ingen hjælpepakker fåetEn gruppe unge ansat på blandt andet 0-timers-kontrakter rammes ekstra hårdt af coronakrisen. I værste fald står de helt uden indtægt, og de er ikke omfattet af de hjælpepakker, politikerne indtil nu har bevilget.
02. aprUnge arbejdsløse har ingen hjælpepakk...
Indland
02. apr. 2020 - 15:01
Straffe for "corona-forbrydelser" fordoblesTyveri, grov forstyrrelse af den offentlige orden og brud på maskeringsforbuddet skal straffes dobbelt så hårdt, hvis lovovertrædelsen har baggrund i coronaepidemien. Det besluttede et flertal af Folketinget torsdag. Samtidig benyttede et flertal coronakrisen til at åbne for flere udvisninger af udlændinge.
02. aprStraffe for "corona-forbrydelser...
Idekamp
02. apr. 2020 - 13:10
Sæt 225-timers-reglen på pause“Straf ikke de ledige kontanthjælpsmodtagere med urimelige krav. Afskaf 225-timers-reglen – sæt den som minimum på pause, mens coronakrisen raser,” opfordrer 3F København.
02. aprSæt 225-timers-reglen på pause